News

Video. Un grup de ruși din Cipru, amenințați de o ucraineancă înarmată cu un cuțit. Oamenii sărbătoreau Ziua Drapelului

O femeie din Ucraina a amenințat cu un cuțit un grup de ruși aflați în Cipru, care sărbătoreau Ziua Drapelului. Femeia și-ar fi făcut curaj cu alcool, înainte de a-i amenința pe ruși.
23.08.2022 | 20:55
Video Un grup de rusi din Cipru amenintati de o ucraineanca inarmata cu un cutit Oamenii sarbatoreau Ziua Drapelului
Un grup de ruși, amenințat de o femeie din Ucraina. Foto: Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Poliția cipriotă a intervenit și a arestat-o pe femeie, după ce aceasta a amenințat cu un cuțit grupul de ruși care sărbătoreau Ziua Drapelului, la mii de kilometri distanță de țara lor. Potrivit statisticilor, în Cipru trăiesc aproximativ 18.000 de ruși.

O femeie din Ucraina a amenințat cu un cuțit un grup de ruși

Femeia în vârstă de 55 de ani a apărut în mijlocul grupului de 20 de ruși, înarmată cu un cuțit, extrem de nervoasă că aceștia fluturau steagurile Rusiei în orașul Larnaca. Rușii se pregăteau să pornească într-un convoi de mașini prin oraș, conform presei din Cipru.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au reținut-o pe femeie sub acuzația de agresiune, beție în public, posesie de armă și tulburarea liniștii publice, conform unui anunț al purtătorului de cuvânt al poliției din Larnaca, Harris Hadjiyiasemis. Un alt grup de ruși s-a adunat în orașul Limassol pentru a flutura steaguri și a afișa simbolul ”Z”, sinonim cu susținerea acestora pentru ”operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina.

Comunitatea rusă din Europa a obișnuit deja Occidentul cu manifestațiile prin care războiul lui Vladimir Putin este susținut. În Germania, în luna aprilie, mii de oameni ieșeau în stradă în diferite orașe pentru a-și arăta suportul față de război și față de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

 

În Frankfurt, 600 de ruși cu steaguri rusești s-au adunat în centrul orașului pentru a protesta ”împotriva urii și hărțuirii”, considerându-se victime colaterale ale războiului. Tot 600 de ruși au ieșit în stradă și la Hanovra, în timp ce la Stuttgart au ieșit în stradă 150 de oameni, la fel cum s-a întâmplat și la Lubeck.

Rusofobia este atent monitorizată de propaganda rusă, care a prezentat un incident din Turcia, din luna iulie. Atunci, doi ruși ar fi fost bătuți de mai mulți polonezi, pentru că nu s-au delimitat de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Unii hotelieri din Turcia nu doar că încalcă toate legile ospitalității, ci permit direct infracțiuni împotriva turiștilor, în primul rând din Rusia, în stațiunile lor”, s-au plâns propagandiștii ruși.

 

Mai mult, rușii ar fi fost găsiți vinovați de polițiști, care ar fi luat partea polonezilor.

“Totodată, turistului rus bătut nu i s-a acordat primul ajutor, ci a fost dus la cea mai apropiată secție, unde a fost băgat într-o celulă și obligat să mărturisească că a provocat în mod deliberat o agresiune, jignind oaspeții obișnuiți, probabil ruși, cu comportamentul lui”, au scris cei de la grupul de Telegram am Ryabar.

ADVERTISEMENT
Tags: