News

Video. Un incendiu a lăsat pe drumuri 11 familii, la Sighișoara. Tată carbonizat lângă fiul său. ”Ardeau hainele pe noi”

Caz tragic în Sighișoara. Un incendiu de proporții a lăsat pe drumuri 11 familii. Un tată de 49 de ani a murit carbonizat lângă fiul său de doar 10 ani.
16.12.2022 | 09:09
Video Un incendiu a lasat pe drumuri 11 familii la Sighisoara Tata carbonizat langa fiul sau Ardeau hainele pe noi
Incendiu cumplit în Sighișoara. Zeci de oameni au rămas pe drumuri. Sursa foto: ISU Mureș / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi seara, un puternic incendiu a cuprins mai multe locuințe improvizate din Sighișoara. În urma sa au rămas zeci de oameni fără case și un băiețel fără tată.

Incendiu cumplit în Sighișoara. Zeci de oameni au rămas pe drumuri

Din informațiile oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, incendiul a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în Sighișoara, pe strada Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Aici, mai multe locuințe au luat foc. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 300 – 350 de metri pătrați.

Abia către dimineață, în jurul orei 04:00, incendiul a fost lichidat de echipajele ISU. Din păcate, în încăperile cuprinse de flăcări a fost identificată și o victimă. E vorba de un bărbat de 49 de ani.

ADVERTISEMENT

Pagubele sunt de proporții. Acest incendiu a lăsat pe drumuri circa 11 familii, undeva la peste 40 de persoane.

Mărturii cumplite ale supraviețuitorilor: ”Ardeau hainele pe noi”. Tatăl de 49 de ani, carbonizat lângă copilul său

Bărbatul de 49 de ani care și-a pierdut viața în incendiu dormea împreună cu fiul său de 10 ani. Dat fiind faptul că afară era foarte rece, bărbatul a lăsat un reşou în priză, pentru a se încălzi.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, aparatul improvizat a făcut un scurtcircuit, iar în cameră s-a dezlănţuit incendiul.

Martorii descriu momentele cumplite trăite. Locuința bărbatului de 49 de ani a fost cuprinsă rapid de flăcări. Ulterior, focul s-a extins cu repeziciune şi la locuinţele din zonă.

ADVERTISEMENT

”Am fugit afară din casă, şi normal. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată ca acum. Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi.

Munca noastră de o viață întreagă a ars aici, în casă.

Au rămas fără nimic, toată munca lor de-o viaţă s-a destrămat”, spune un martor, citat de site-ul ObservatorNews.

Din casa de unde a plecat acest incendiu generalizat a reuşit să iasă doar băiețelul de 10 ani, ajutat de unul dintre vecini. Părintele micuțului a murit carbonizat.

ADVERTISEMENT
Tags: