News

Video. Un nou atac armat în SUA. Atacatorul a ucis trei persoane, înainte să fie împușcat mortal

Un nou atac armat zguduie SUA, de data aceasta într-un centru comercial din Indiana. Trei persoane au fost ucise, potrivit anchetatorilor, fără a-l lua în considerare pe atacator.
18.07.2022 | 10:25
Video Un nou atac armat in SUA Atacatorul a ucis trei persoane inainte sa fie impuscat mortal
Atac armat în Indianapolis, la un centru comercial. Foto: The Guardian
ADVERTISEMENT

Individul a fost ucis de un ”individ armat”, cel mai probabil un civil, potrivit presei din SUA. Atacatorul a deschis focul într-un centru comercial din Indiana, duminică 18 iulie, ucigând trei persoane și rănind același număr de oameni.

Atac armat la un centru comercial din Indiana

Am asistat la un atac armat în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a declarat Mark Myers, primarul oraşului Greenwood. “Acum vem trei morţi şi trei răniţi”, a punctat edilul orașului.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost ucis de către un ”individ armat”, cel mai probabil un civil. Poliția din Greenwood a cerut ajutorul populației și le-a transmis martorilor la atac să furnizeze orice tip de informație, conform The Guardian.

Potrivit martorilor, atacatorul a intrat în Mall, în zona food court, și a început să deschidă focul la întâmplare. A fost ucis la rândul său, astfel că numărul total al morților s-a ridicat la patru.

ADVERTISEMENT

”Adevăratul erou al zilei este acest cetățean care purta o armă, perfect legal, și l-a oprit pe atacator în momentul în care a început să tragă”, au declarat oficialitățile. ”Eroul” ar fi un bărbat în vârstă de 22 de ani.

”Ne este greață că avem încă un astfel de incident la noi în țară”, a declarat Chris Bailey, reprezentant al poliției din Greenwood, o suburbie a orașului Indianapolis, cu o populație de 60.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Atacul este doar ultimul dintr-un șir lung de violențe care implică arme de foc. În Statele Unite ale Americii se estimează că 40.000 de oameni mor anual din cauza folosii armelor.

Joe Biden, presat și de societatea civilă, a promis că va lua măsuri pentru prima dată în istoria SUA, pentru a reglementa această piață letală. Cu toate acestea, republicanii și reprezentanții industriei armelor de foc, se opun vehement oricărui tip de reglementare, din considerente financiare.

ADVERTISEMENT

Armele de asalt ar urma să fie interzise, pentru prima dată în aproape 20 de ani, de un proiect de lege care va fi votat în Camera Reprezentanților în această săptămână.

ADVERTISEMENT
Tags: