News

Video. Un nou scandal în Parlament. AUR cere eliminarea UDMR de la guvernare

Protest al AUR pe holurile Parlamentului României. Partidul vrea eliminarea UDMR de la guvernare, din cauza evenimentelor, din ultima vreme, legate de comunitatea maghiară din țară.
24.05.2022 | 15:34
Video Un nou scandal in Parlament AUR cere eliminarea UDMR de la guvernare
AUR, protest împotriva UDMR. Sursa foto: captură România TV, facebook George Simion/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

AUR cere eliminarea UDMR de la guvernare. Membrii formațiunii politice s-au adunat marți, într-un mic protest pe holurile Parlamentului, având în mâini un afiș cu: ”UDMR, afară!”

AUR: ”UDMR, afară!”

Manifestarea AUR vine la o zi după ce a solicitat explicații de la premierul Nicolae Ciucă, în legătură cu vizita președintelului Ungariei în România, Katalin Novak și care s-a pozat pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile maghiare

ADVERTISEMENT

Tot luni, AUR a anunțat că pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului Eduard Novak.

”În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România.

Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă de luni.

Ce a determinat AUR să ceară excluderea UDMR de la guvernare

De altfel, luni seară, la România TV, George Simion a afirmat că PNL și PSD nu aveau nevoie de UDMR la guvernare, dar și că, după 14 zile de provocări, autoritățile noastre nu fac nimic.

ADVERTISEMENT

”Nu aveau nevoie de UDMR. Nu sunt esenţiali în ecuaţia coaliţiei. Sunt ţinuţi la guvernare pentru că UDMR decide întotdeauna cu cine face Guvernul în România.

Trebuie să ia cineva atitudine în ţara românească după două săptămâni de provocări. Asta a însemnat necântarea imnului României la meciul de hochei şi intonarea unui imn al unui ţinut inventat. Asta înseamnă vizita preşedintelui Ungariei la o bornă cu steagul Ungariei. Asta înseamnă medalierea unor terorişti condamnaţi. Voiau să detoneze o bombă de Ziua Națională.

ADVERTISEMENT

Asta face Ungaria, sperând să incite la tensiuni etnice.  Nu înţelegem de ce domnul Ciucă nu miniştri UDMR din Guvern şi de ce îi ţine vicepremier pe Kelemen Hunor care stătea în faţa unei hărţi a Ungariei Mari în acest sfârşit de săptămână”, a declarat George Simion, la România TV.

ADVERTISEMENT