News

Video. Urmările cutremurului de 5,7 resimțit în jumătate de țară: bucăți desprinse din clădiri, mașini avariate, oameni panicați ieșiți în stradă

Un nou cutremur cu magnitudinea peste 5 pe Richter s-a produs în Gorj. Cutremurul s-a produs la foarte mică adâncime, 6,2 kilometri și a fost resimțit în mai multe zone din țară.
14.02.2023 | 16:46
Video Urmarile cutremurului de 57 resimtit in jumatate de tara bucati desprinse din cladiri masini avariate oameni panicati iesiti in strada
Seismul a fost resimțit în jumătate din țară Foto: EMSC, Meteoplus, Gorj Online / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La ora 15:16, România s-a scuturat puternic pentru a doua consecutiv în tot atâtea zile. Magnitudinea cutremurului produs marți a atins 5,7 pe scara Richter. El s-a produs în Gorj, la o adâncime de 6,2 kilometri.

Seism puternic în Oltenia pentru a doua zi consecutiv

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitești, 167km E de Timișoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brașov, 219km E de Belgrae, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiești.

ADVERTISEMENT

Seismul s-a simțit cel mai tare în zona epicentrului, la Târgu-Jiu. Potrivit publicației locale Gorj Online, oamenii care se aflau la mall-ul din oraș au ieșit speriați afară. Aceeași publicație mai relatează că în oraș a căzut tencuială și țigle de pe case.

Primăria din Târgu Jiu a fost evacuată, marţi, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7, iar mai multe coşuri de fum de pe clădire s-au prăbuşit, avariind mașinile aflate în parcarea instituției. ”Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare, dar şi durata lui, cred că a fost mai mare”, a declarat, la Digi 24, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

ADVERTISEMENT

Edilul a precizat că va convoca membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini de la români din diferite orașe. Iată imagini din Timișoara.

Alte imagini din Timișoara au fost postate tot pe Facebook de utilizatorul Dani Amariei Fotoreporter.

ADVERTISEMENT

”Imagini din timpul cutremurului, filmate de cititori opiniatimisoarei.ro: S-a simtit mai tare decat cel de ieri”, au postat și cei de la publicația locală Opinia Timișoarei.

”A fost cutremur la Cluj-Napoca sau cel puțin s-a resimțit și aici! Avem dovada, video primit chiar acum de la un ascultător”, au scris pe Facebook și cei de la Radio Cluj.

ADVERTISEMENT

Au fost postate și imagini dintr-un magazin din Craiova. Potrivit fotografiilor publicate de pagina Meteoplus în urma cutremurului au căzut de pe rafturi mai multe sticle cu băuturi alcoolice și răcoritoare.

ADVERTISEMENT