News

Video. Vladimir Putin, în inspecţie în Crimeea. Președintele s-a încumetat să conducă peste podul bombardat în octombrie

Președintele rus Vladimir Putin s-a aflat, luni, în Crimeea. Acesta a condus o mașină peste podul Kerci, bombardat în luna octombrie.
05.12.2022 | 17:25
Video Vladimir Putin in inspectie in Crimeea Presedintele sa incumetat sa conduca peste podul bombardat in octombrie
Vladimir Putin, filmat conducând o mașină pe Podul Kerci. Construcția din Crimeea, bombardată în octombrie. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 8 octombrie, o puternică explozie a avariat podul Kerci, legătura strategică între Rusia continentală şi Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Vladimir Putin, filmat conducând o mașină pe Podul Kerci. Construcția din Crimeea, bombardată în octombrie

La nici două luni de la acest incident, despre care Rusia a spus că a fost un atentat terorist al Ucrainei, Vladimir Putin s-a încumetat să se urce la volanul unei mașini și să circule peste pod.

ADVERTISEMENT

Potrivit AP News, liderul de la Kremlin ar fi decis să inspecteze personal podul din Crimeea.

Însoțit de vicepremierul rus Marat Khusnullin, Putin a sosit în sudul statului ucrainean și a condus fără teamă peste pod. În tot acest timp, președintele rus asculta un raport al oficialului guvernamental.

Sursa citată mai scrie că, în cadrul deplasării din provincia ucraineană anexată ilegal în 2014, Putin a vorbit cu muncitorii și a discutat despre reparațiile podului Kerci cu un înalt oficial guvernamental responsabil de proiect.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, pe 8 octombrie, o explozie puternică a produs pagube uriașe la podul Kerci. Mai multe cisterne au fost incendiate şi cel puţin 3 persoane au murit.

Ulterior, Moscova a demarat o amplă anchetă. Incidentul nu a fost revendicat oficial de ucraineni.

Rusia nu a rămas impasibilă la acest incident. Putin a pus atacul pe seama serviciilor ucrainene și a răspuns cu mai multe valuri de lovituri asupra instalațiilor energetice ale Ucrainei și a altor infrastructuri cheie.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a mai condus o mașină peste podul Kerci, la inaugurarea construcției

Despre podul Kerci se știe că este proiectul de suflet al liderului rus. El s-a implicat personal în această construcție pe care a inaugurat-o cu mare fast în 2018, la patru ani după anexarea Crimeei.

În luna mai a anului 2018, la inaugurarea podului, Vladimir Putin a traversat construcția care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion.

ADVERTISEMENT

Podul Crimeea are o lungime de 19 km și leagă Peninsula Taman (sudul Rusiei) de peninsula ucraineană Kerci, în Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

ADVERTISEMENT