News

Video. Vladimir Putin, pus într-o situație jenantă de Recep Erdogan. Ce i-a făcut președintele turc

Vladimir Putin a fost pus într-o situație jenantă, fiind lăsat să aștepte aproape un minut într-o cameră goală, venirea lui Recep Erdogan. Ar fi o răzbunare a liderului turc.
20.07.2022 | 11:00
Video Vladimir Putin pus intro situatie jenanta de Recep Erdogan Ce ia facut presedintele turc
Vladimir Putin, pus într-o situație dificilă de Erdogan. Foto: Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Vizibil stânjenit, într-o cameră plină de reporteri, Vladimir Putin a așteptat aproape 1 minut sosirea omologului său turc, potrivit The Guardian.

Vladimir Putin, lăsat să aștepte de Recep Erdogan

Imaginile surprinse îl arată pe Vladimir Putin agitat, făcând diverse grimase și balansându-se de pe un picior pe altul, în așteptarea lui Erdogan. Într-un final, după 50 de secunde bizare, președintele turc a sosit în cameră și a dat mâna cu Putin.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au remarcat momentul, acesta fiind considerat neobișnuit pentru Putin, cel care e faimos pentru că-i lasă pe ceilalți lideri de stat să aștepte ore întregi, înainte de a avea discuțiile planificare cu aceștia.

Unii specialiști consideră că gestul a fost premeditat de Erdogan, care a fost lăsat la rândul său să aștepte în 2020, la Moscova, când avea progrmată o întâlnire cu liderul de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

Imaginile surprinse de reporteri arată cum Vladimir Putin, care e bănuit că ar avea probleme de sănătate, a intrat în camera unde era programată întâlnirea, fiind surprins să afle că Recep Erdogan nu era acolo.

Cei care au cronometrat momentul spun că Putin a așteptat 50 de secunde, cu mâinile împreunate, fiind exasperat de acest moment.

ADVERTISEMENT

”Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aștepte și l-a făcut vulnerabil în fața camerelor de filmat spun multe despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a explicat jurnalistul Joyce Karam.

Karam consideră momentul o ”dulce răzbunare” din partea lui Erdogan, în condițiile în care liderul turc a fost lăsat să aștepte două minute la Moscova, înainte de o întâlnire între cei doi lideri de stat.

ADVERTISEMENT

Presa din Turcia a relatat pe larg acel incident, considerând că Erdogan a fost umilit și lăsat să aștepte afară, timp în care imaginile deveneau virale în mass-media rusească.

Experții consideră, sau cel puțin speculează, că metoda lui Putin de a se lăsa așteptat e o tactică psihologică pe care o practică pentru a le transmite tuturor că el conduce. De exemplu, Putin a întârziat 14 minute la o întâlnire cu Regina Angliei în 2003. În 2002, liderul de la Kremlin avea o întâlnire cu părinții unor copii uciși într-un accident aviatic, pe care i-a lăsat să aștepte două ore la un cimitir rusesc.

Nici Papa Francisc nu a ”scăpat” de metodele lui Putin, acesta fiind lăsat să aștepte o oră în 2015, când liderul rus l-a vizitat la Vatican. Inclusiv Donald Trump, președinte al SUA în 2018, a fost lăsat să aștepte 45 de minute înainte de un summit programat la Helsinki.

Vladimir Ianukovici, președintele Ucrainei în acea vreme, a așteptat patru ore pentru o întâlnire cu Putin, în timp ce fostul cancelar german Angela Merkel a așteptat 4 ore și 15 minute pentru a discuta cu Putin în 2014, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni