News

VIDEO. Voichiţa Lăzureanu a explicat la “Fan ROMÂNIA” secretul prin care Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a ajuns să vindece cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România

27.03.2020 | 20:54
VIDEO Voichita Lazureanu a explicat la Fan ROMANIA secretul prin care Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a ajuns sa vindece cei mai multi bolnavi de coronavirus din Romania
Lăzăreanu Elena Voichiță, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara
ADVERTISEMENT

Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit, în direct la emisiunea realizată de Horia Ivanovici, „Fan ROMÂNIA”, despre numărul mare de persoane vindecate de coronavirus, în orașul de pe Bega.

Secretul prin care Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a ajuns să vindece cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România, dezvăluit la emisiunea “Fan ROMÂNIA”

„S-au vindecat 54 de pacienți. Am avut marele avantaj de a avea pacienți tineri, cu forme relativ ușoare, extrem de cooperanți. Am gestionat foarte bine această situație, am monitorizat foarte atent. Am avut mare grijă să nu infectăm personalul medical, cred că ăsta a fost marele nostru avantaj.

ADVERTISEMENT

Am avut personal medical dedicat acestor pacienți, două doctorițe extraordinar de inimoase, ele au dus greul și ne-au învățat și pe noi ce să facem. Am avut echipamente de protecție suficient de multe și au fost utilizate așa cum trebuie pentru a evita infectarea personalului medical. În personalul medical sunt în jur de 200 de oameni și niciunul nu este infectat. Am testat personalul medical care avea simptome și toate testele au fost negative.

ADVERTISEMENT

Ne dezinfectăm din cap până în picioare, după fiecare contact avut cu personale infectate. Folosim un dezinfectant Aniosgel. Când dezbrăcăm costumul de protecție este cel mai pericol de infectare. Folosim protecție și pe cap, mănuși, măști, ochelari, echipament complet.

LIVE Horia Ivanovici discuta ACUM cu Eva Cristescu, medic de familie, despre problemele cu care se confrunta acestia in plina pandemie.Urmeaza Ministrul Muncii Violeta Alexandru!

Posted by Horia Ivanovici Oficial on Friday, March 27, 2020

Coronavirusul se agață de orice, de haine, de păr, de pantofi, de orice. Cu cât cantitatea materialului infectat este mai mare, cu atât virusul rezistă mai mult, dar depinde și de igiena fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Noi am respectat protocolul național și l-am adaptat la ce am crezut noi că va face bine. Că nimeni nu știe exact care combinație de medicamente poate rezolva această problemă.

Orice este considerat a putea fi infectat, chiar și mâncarea, dar acum nu putem sta fără să atingem nimic. Trebuie să spălăm fructele și legumele, să le decojim, să luăm măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

Într-o măsură mai mare sau mai mică, conștientă sau nu, ne este frică. Atunci când vezi ce efecte are această pandemie… este incredibilă rata aceasta mare de decese și în Italia, în Spania, este imensă această rată.

În orice facem există un risc, trebuie doar să punem în balanță riscul și beneficiu. Cred că testarea în masă aduce beneficii net superioare riscului. Din nefericire, deși autoritățile au încercat să restricționeze circulația, foarte multă lume a ignorat aceste restricții. În Italia și Spania oamenii stau ore întregi să fie testați, oamenii au dreptul să fie testați, cum să facem altfel? Cred că riscul trebuie minimalizat, să ne luăm toate măsurile de precauție, dar cred că testarea la domiciliu presupune un risc mai mic decât să luăm aceste persoane și să le ducem undeva.

Managerul spitalului din Timişoara, avertisment dur pentru români: “Trebuie să facem ceva, dacă nu, vom ajunge ca Italia, ca Spania

Trebuie să facem ceva, dacă nu, vom ajunge ca Italia, ca Spania. Chiar credeți că nu vom ajunge dacă nu vom lua nicio măsură? Doamne ajută să nu fie așa rău ca în Italia. Dacă stăm și doar promitem că ne vom implica și vom face, și o să… orice, nu va fi bine.

Cred că este momentul ca solidaritatea să fie bilaterală, nu putem doar noi, un singur spital din vestul țării, să acoperim nevoile medicale a patru județe. Trebuie să tragem un semnal de alarmă ca fiecare județ să fie responsabil prin autoritățile locale, nu să îi trimită pe toți la Timișoara în speranța că aici există personal medical, personal de laborator. Sigur că vom ajunge să fim foarte epuizați și suprasolicitați. Avem 42 de pacienți acum. Noi avem cam 250 de paturi, dar depinde ce fel de boală va fi. Problema se pune la pacientul grav, avem nouă paturi de terapie intensivă, șapte sunt ocupate în aceste momente.

Din nefericire, doi pacienți au decedat. Unul pe drum, chiar înainte de a ajunge în spital, și unul la 10 minute după ce a ajuns la noi. Poate ar fi avut o șansă în plus dacă nu erau supuși la o astfel de deplasare, dacă ar fi fost tratați la spitalele din județul lor.”

ADVERTISEMENT