News

Video. Zeci de mii de pelerini la Nicula, fericiți după ce au fost surprinși de o vijelie puternică: ”Plânge cerul, sunt lacrimi de iertare”

Zeci de mii de pelerini s-au adunat pe dealul Mănăstirii Nicula, în timpul unei furtuni puternice. Oamenii au văzut jumătatea plină a paharului și se cred binecuvântați.
15.08.2022 | 13:48
Video Zeci de mii de pelerini la Nicula fericiti dupa ce au fost surprinsi de o vijelie puternica Plange cerul sunt lacrimi de iertare
Furtună puternică la Nicula. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Oamenii s-au adunat la pelerinajul tradițional de la Mănăstirea Nicula unde s-au închinat la icoana Măicii Domnului, făcătoare de minuni.

Furtună puternică la Nicula

Aceștia au apreciat nespus vijelia trimisă de Dumnezeu în timpul pelerinajului, considerând că doar așa se pot bucura din plin de harul divin.

ADVERTISEMENT

Plânge cerul… sunt lacrimi de iertare”, a scris pe pagina sa de Facebook o femeie credincioasă.

Peste 20.000 de oameni au plâns de fericire când icoana a fost scoasă afară ca toți oamenii să se poată ruga. Rugăciunile privegherii au continuat până în zori, după o slujbă importantă de la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis avertizare Cod roșu de ploi pentru județul Cluj, în momentul în care pe dealul Nicula oamenii se rugau. Slujba a fost întreruptă din cauza vremii, în timp ce oamenii s-au adăpostit unde au putut. Aceștia nu au renunțat la pelerinaj din cauza furtunii, considerând că doar așa primesc daruri din ceruri.

Potrivit martorilor, furtuna și ploaia au ținut 45 de minute, timp în care oamenii s-au rugat bucuroși că Dumnezeu îi răsplătește cu o vijelie. Slujba specială care va fi oficiată de mitropolitul Andrei al Clujului va avea loc luni, fiind așteptați peste 30.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este marcată de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, printr-un pelerinaj eparhial la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Episcopal Major”, anunță Ziarul de Iași. Oamenii sunt convinși că icoana Fecioarei Maria face minuni.

Preasfinţitul Părinte Claudiu, eparhul de Cluj-Gherla, le-a transmis un mesaj special tuturor credincioșilor: “Reînnoim invitaţia de a ne reuni în rugăciune, asemeni Sfinţilor Apostoli la Adormirea Maicii Domnului, în număr cât mai mare, la programul pregătit împreună cu Surorile Congregaţiei Maicii Domnului. O vom cinsti pe Maica Domnului, vom afla adăpost sub privirea ei iubitoare, răspuns cererilor, alinare suferinţelor şi îndrumare bună pe calea vieţii”.

ADVERTISEMENT

”În cadrul celebrării Sfintei Liturghii Arhiereşti din Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, părintele Claudiu va sfinţi icoana patronală a mănăstirii, “Maica Sfântă – mângâierea celor ce plâng”, mai transmite BOR.

ADVERTISEMENT