Video

“D10S” Maradona împlineşte 53 de ani! Imagini cu cele mai spectaculoase momente ale unei cariere fabuloase

Astăzi este ziua unuia dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona, acesta împlinind 53 de ani....
30.10.2013 | 22:19
D10S Maradona implineste 53 de ani Imagini cu cele mai spectaculoase momente ale unei cariere fabuloase

Astăzi este ziua unuia dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona, acesta împlinind 53 de ani.

Argentinianul este considerat de specialişti, alături de Pele, Jucătorul Secolului, trofeu decernat de FIFA. De-a lungul carierei sale de jucător, Maradona a jucat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla şi Newell’s Old Boys.

A jucat pentru naţionala Argentinei 91 de meciuri, în care a marcat 34 de goluri. A participat la patru Campionate Mondiale, iar în 1986, în calitate de căpitan al echipei, a cîştigat trofeul, după o finală cu Republica Federală Germană. Tot la acea Cupă Mondială, a cîştigat şi Balonul de Aur, trofeul acordat celui mai bun jucător al turneului.

În sferturile de finală ale acelui Mondial, Maradona a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale carierei, împotriva Angliei, după o cursă de 60 de metri în care a driblat şase jucători englezi, gol numit ulterior golul secolului.

Tot în acest meci, argentinianul a marcat cel mai controversat gol al său, cu mînă, numit apoi “mîna lui Dumnezeu”.


Pe lîngă talentul său, Maradona a fost în centrul atenţiei şi pentru activităţile extrasportive. În 1991 a fost suspendat 15 luni, după ce a fost depistat că a consumat cocaină. Un alt episod neplăcut din cariera sa s-a petrecut în 1994, fiind trimis acasă de la Campionatul Mondial din SUA, pentru că a folosit efedrină.

Maradona s-a retrag din activitate în 1997, la 37 de ani, iar de atunci au început problemele de sănătate din cauza consumului de cocaină.

În octombrie 2008, a fost numit selecţionerul Argentinei, pe care a condus-o pînă în sferturile Campionatului Mondial din 2010.

CARIERA LUI MARADONA ÎN 10 MINUTE

http://youtu.be/3BgnbsgnBes

Tags: