Fotbal international

VIDEO / Ziua “Regelui”! 28 de lucruri despre Leo Messi la 28 de ani

Considerat de multă lume cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, Leo Messi îşi sărbătoreşte azi ziua de naştere. A cîştigat tot ce se putea cîştiga cu Barcelona la nivel de club. Ajuns...
24.06.2015 | 17:11
VIDEO  Ziua Regelui 28 de lucruri despre Leo Messi la 28 de ani

Considerat de multă lume cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, Leo Messi îşi sărbătoreşte azi ziua de naştere. A cîştigat tot ce se putea cîştiga cu Barcelona la nivel de club. Ajuns la 28 de ani, singurul mare trofeu care îi lipseşte este campionatul mondial. A fost la un pas în 2014 cînd Argentina a îngenuncheat în faţa Germaniei în finala de pe Maracana. 

Nimeni nu îi dădea nici o şansă să ajungă fotbalist, mai ales că a fost diagnosticat la vîrsta de 11 ani cu o deficienţă a hormonului de creştere.  Messi era un băieţel firav a cărui pasiune era fotbalul. River Plate a vrut să îl transfere, însă a refuzat să îl ia din cauza faptului că trebuia să îi plătească tratamentul de 900 de euro lunar. Carles Rexach l-a observat şi i-a oferit un contract la Barcelona, care avea să schimbe definitiv istoria fotbalului.

Loading the player…

Leo Messi a revoluţionat fotbalul şi a fost principalul om al Barcelonei în ultimul deceniu. FANATIK.RO vă oferă 28 de motive pentru care fotbalistul argentinian în vîrstă de 28 de ani este probabil cel mai bun jucător din toate timpurile:

1. A ajuns la vîrsta de 13 ani la Barcelona. Leo Messi a venit în Academia Barcelonei la vîrsta de 13 ani şi nu i-a fost deloc uşor să se adapteze, mai ales că părinţii erau departe.

2. Debutul cu FC Porto. Pe 16 noiembrie 2003, Frank Rijkaard l-a debutat pe Messi în meciul împotriva lui Porto pe Dragao. Au cîştigat gazdele cu 2-0 atunci.

3. Primul gol. Pe data de 1 mai 2005 Messi a dat primul său gol într-un meci oficial, împotriva lui Albacete, cu un lob superb.

4.  Golden Boy in 2005.  Italienii de la Tuttosport l-au ales cel mai bun tînăr jucător din lume în anul 2005. I-a depăşit pe Ronaldo şi pe Rooney.  

5. Debutul la seniori în echipa naţională. Debutul lui Messi nu a fost de vis, a fost introdus pe teren de Pekerman în meciul cu Ungaria, însă a fost eliminat cîteva secunde mai tîrziu.

6. Protagonist pe Stamford Bridge. Argentinianul a fost decisiv în optimile de finală cu Chelsea, deşi nu a marcat, a fost vital în victoria Barcei de pe Stamford Bridge, 2-1.

7. Germania 2006, prima Cupă Mondială. Messi a fost convocat la Campionatul Mondial şi a intrat pe teren din postura de rezervă în meciurile din grupă.

8. Primul hattrick pe Camp Nou.  Primul hattrick pe Camp Nou a venit împotriva Realului pe 11 martie 2007, meciul s-a încheiat 3-3.

9. Golul în stiul Maradona: Lumea îl aseamănă pe Messi cu Maradona, iar golul din anul 2007 cu Getafe se aseamănă cu cel marcat de El Pibe D\’Oro la CM din Mexic împotriva Angliei.

10. Medalia Olimpică de Aur în 2008. A cîştigat alături de echipa Argentinei aurul olimpic la Beijing. Din acea echipă făceau parte:  Aguero,  Mascherano  ,  Di Maria  ,  Banega  ÅŸi  Riquelme

11.  2-6 pe Bernabeu.  A marcat două goluri în umilinÅ£a pe care Barca a provocat-o Realului pe 2 mai 2009

12. Liga Campionilor în 2009. A marcat golul doi al Barcei în finala cu Manchester United. A bifat prima apariţie în finala Ligii Campionilor

13. Primul Balon de Aur. Messi a obţinut primul Balon de Aur din seria celor 4 consecutive.

14. 8 goluri într-o săptămînă. Argentinianul a înscris cîte un hattrick cu Zaragoza şi Valencia plus o dublă cu Stuttgart. Totul în doar o săptămînă în martie 2010.

15. Patru goluri cu Arsenal. Pe 7 aprilie 2010, Messi a reuşit un poker cu Arsenal.

16. Accidentarea cu Atletico. Cehul Thomas Ujfalusi i-a provocat cea mai gravă accidentare din carieră. Din fericire pentru Messi, nu a stat decît 2 săptămîni pe bară.

17. Balonul de Aur din 2010.  A marcat 34 de goluri şi a luat al doilea Balon de Aur la rînd.

18. Finala de pe Wembley. Messi a fost din nou decisiv în finala Ligii Campionilor, tot împotriva lui United. A marcat un gol în victoria cu 3-1 a catalanilor

19. Supercupa împotriva Realului în 2011. A marcat din nou 3 goluri împotriva marii rivale în dublă manşă şi a cîştigat un nou trofeu în faţa Realului.

20. Finala CM al cluburilor. Barcelona spulbera clubul lui Neymar, FC Santos cu 4-0. Messi a marcat o dublă atunci

21. Laudele lui Guardiola. Fostul antrenor al lui Messi a declarat: “Nu poate fi oprit, nu pot să pun nici un om să îl marcheze. Trebuie să sperăm că prinde o zi slabă cînd joacă împotriva noastră”

22. Balonul de Aur 2011: Al treilea trofeu consecutiv pentru Messi a venit în 2011 reuşind să marcheze 53 de goluri

23. Finala cu Germania. Poate dezamăgirea carierei de pînă acum pentru Messi. Argentinianul a pierudt finala CM 2014 împotriva nemţilor şi încă nu are un trofeu cu echipa

24. 26 de trofee cu Barcelona. Messi a cîştigat 26 de trofee alături de catalani în 12 ani

25. Al 4-lea Balon de Aur. Leo Messi a devenit în 2012 singurul jucător din lume care ia patru trofee

26. Argentinianul cu cele mai multe titluri. Messi este jucătorul cu cele mai multe trofee de echipă, 26.

27. Cel mai bun golgheter din istoria Barcelonei. Argentinianul a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri din istoria clubului, 440.

28. Finala Ligii de la Berlin. Al treilea trofeu al Ligii la rînd cîştigat de Barcelona cu Messi titular. Argentinianul a fost din nou decisiv în meciul cu Juventus, încheiat 3-1. Messi a creat acţiunea la golul doi, marcat de Suarez.

https://youtu.be/_zfMki_Qluc