Video

VIDEO/Balotelli a rupt un microfon la sosirea la Napoli

Face ce face Mario Balotelli şi devine încă o dată un subiect negativ pentru presa sportivă din Italia. După ce s-a refăcut de problemele medicale avute (o gastroenterită), vedeta Italiei şi...
14.10.2013 | 15:33
VIDEOBalotelli a rupt un microfon la sosirea la Napoli
ADVERTISEMENT

Face ce face Mario Balotelli şi devine încă o dată un subiect negativ pentru presa sportivă din Italia. După ce s-a refăcut de problemele medicale avute (o gastroenterită), vedeta Italiei şi a lui AC Milan a intrat în programul normal de pregătire al naţionalei Italiei, care va întîlni marţi seară, la Napoli, reprezentativa Armeniei. Delegaţia azzurră a ajuns în oraşul de la poalele Vezuviului duminică seara. Italia, calificată deja la Mondialul din Brazilia, are ca obiectiv să ocupe un loc între primele şapte echipe ale lumii în clasamentul FIFA, pentru a prinde un loc de cap de serie la tragerea la sorţi a turneului final de CM. Pentru aceasta trebuie să bifeze cele trei puncte în ultimul meci, motiv pentru care selecţionerul Cesare Prandelli a decis să introducă formula de bază.

Deranjat de ideea simbolului luptei contra mafiei

Jucătorii Italiei au avut parte, cum era de aşteptat, de o primire extraordinară, dar Mario Balotelli a fost singurul foarte nervos. Motivul îl constituise o iniţiativă prost inspirată a Gazzettei dello Sport din ediţia de duminică, în care Super Mario era invitat să devină simbol al luptei antimafia, ceea ce l-a deranjat enorm pe capriciosul jucător de culoare. De fapt, Gazzetta încercase această conexiune pornind de la faptul că însăşi Federaţia italiană şi selecţionerul Cesare Prandelli s-au arătat foarte cooperanţi pentru a aduce antrenamentul squadrei azzurra pe stadionul din Quarto, unde evoluează o echipă de amatori Nova Quarto, fondată cu numai 15 luni în urmă. De ce e importantă o asemenea localitate măruntă şi un club mic? Pentru că aici, la Quarto au funcţionat multă vreme nişte laboratore şi nişte terenuri ale mafiei napolitane, camorra. Acum, pe locul unde se năştea praful alb al morţii se joacă fotbal şi echipa naţională a Italiei a acceptat imediat oferta de a solidariza cu localnicii.

ADVERTISEMENT

A rupt un microfon şi a fost gata de bătaie

Deranjat la maxim de ideea Gazzettei, Balotelli a fost permanent de o nervozitate excesivă şi în momentul în care un cameraman s-a apropiat mai insistent de el, a încercat să distrugă camera, dînd-o de pămînt, dar mişcarea nu i-a reuşit. Atunci s-a reorientat asupra microfonului, pe care a izbutit să îl rupă, făcînd astfel camera inutilizabilă. Totul sub privirile stupefiate ale sutelor de fani veniţi să-şi vadă idolii în carne şi oase. Preşedintele Federaţiei italiene, Giancarlo Abete, spune că reacţia lui Ballo este dată de imposibilitatea acestuia de a mai rezista psihic faţă de stressul uriaş în care trăieşte fiecare zi. “Balotelli e un băiat de 23 de ani care orice face devine subiect de presă, nu poate să se mişte în nici o direcţie, nu poate să scrie ceva pe contul personal, nu poate face nimic fără ca reflectoarele presei să nu cadă pe el. Acest lucru nu poate fi suportat decît de de oameni foarte echilibraţi mental gen Buffon sau Pirlo, nu de un puşti ca Balotelli”.

VEZI VIDEO:

http://youtu.be/NT2_CJlmOhU