Sport

Videoclipul cu care Carlo Ancelotti i-a motivat pe fotbaliștii lui Real Madrid pentru returul cu Manchester City: „Ne lipseşte unu”

Carlo Ancelotti (62 de ani) a dezvăluit cum i-a motivat pe fotbaliștii lui Real Madrid, cu puţin timp înainte de a intra pe teren pentru returul semifinalei cu Manchester City.
05.05.2022 | 13:10
Videoclipul cu care Carlo Ancelotti ia motivat pe fotbalistii lui Real Madrid pentru returul cu Manchester City Ne lipseste unu
Carlo Ancelotti și-a impulsionat elevii cu un videoclip motivațional pentru returul cu Manchester City. FOTO: Twitter 433
ADVERTISEMENT

Real Madrid a reușit o „remontada” de senzație în dubla cu Manchester City din semifinalele UEFA Champions League. Învinsă în tur cu 3-4 și condusă la retur cu 0-1, până în minutul 90, noua campioană a Spaniei a înscris două goluri în prelungiri și a obținut calificarea în extra time. Antrenorul Carlo Ancelotti a dezvăluit unul dintre secretele acestei victorii istorice.

Carlo Ancelotti le-a pus un videoclip motivațional jucătorilor înainte Real Madrid – Manchester City 3-1

După victoria de pe „Santiago Bernabeu”, scor 3-1, tehnicianul italian în vârstă de 62 de ani a mărturisit pentru Movistar că le-a pus în vestiar fotbaliștilor săi un videoclip motivațional.

ADVERTISEMENT

„Videoclipul pe care l-am arătat înainte de a intra pe teren a fost unul cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon, care sunt opt. Iar videoclipul se încheia cu mesajul: ‘Ne lipseşte unul’. Şi am reuşit”, a declarat Carlo Ancelotti, potrivit lefigaro.fr

Ancelotti a deslușit și misterul din spatele fotografiei realizate la petrecerea de titlu, când italianul, purtând ochelari de soare și fumând dintr-un trabuc, a apărut într-o imagine alături de Vinicius Jr., Eder Militao, David Alaba și Rodrygo.

ADVERTISEMENT

„Nu, nu fumez țigări. A fost doar o poză împreună cu prietenii mei. Da, acești jucători sunt prietenii mei”, a transmis Carlo Ancelotti, citat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Real Madrid a avut ascendent moral înaintea returului cu Manchester City, după ce a cucerit al 35-lea titlu din istorie. La meciul cu Espanyol, de sâmbătă, 30 aprilie, „galacticii” s-au impus cu scorul de 4-0 și au devenit matematic campioni, cu patru etape înainte de încheierea sezonului în La Liga.

ADVERTISEMENT

„Măreția acestui club s-a văzut din nou”

Carlo Ancelotti cunoaște gustul succesului cu Real Madrid. În calitate de antrenor al „albilor”, italianul a câștigat tot ce era de câștigat (LaLiga-2022, Cupa Spaniei-2014, Supercupa Spaniei-2022, Supercupa Europei-2014, Campionatul Mondial al Cluburilor-2014), inclusiv un trofeu Champions League, în sezonul 2013-2014.

„Măreția acestui club s-a văzut din nou. Este un club care nu îți permite să cobori brațele când pare că totul s-a terminat. Îți dă putere să continui, să continui, să crezi… Am jucat un meci împotriva unui adversar foarte puternic, egal, competitiv…

ADVERTISEMENT

Când totul părea că s-a terminat, am căutat ultimul strop de energie care să ne ajute. Dacă egalezi un joc în ultimele minute ai un avantaj psihologic. Intri în altă dinamică. Prima parte ne-am descurcat bine. Ne-a lipsit puțin inspirația când am ajuns în fața porții.

Am jucat niște optimi de finală foarte dure, niște sferturi foarte grele… Împotriva a trei echipe capabile să câștige Champions League. A fost un succes. Videoclipul motivațional pe care l-au văzut înainte de joc a fost cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon și s-a încheiat cu încă una. Măcar finala o să înceapă de la 0-0, asta nu e rău”, a mai spus italianul, după Real Madrid – Manchester City 3-1.

ADVERTISEMENT