News

Vierme descoperit în mâncarea unor copii la o școală din România. Anchetă deschisă de DSP

Un vierme a fost descoperit în mâncarea unor copii la o școală din România. Cazul revoltător a fost semnalat în județul Sălaj.
17.03.2023 | 22:54
Vierme descoperit in mancarea unor copii la o scoala din Romania Ancheta deschisa de DSP
Vierme descoperit în mâncarea unor copii la o școală din România. Reacția autorităților. Sursa foto: sportulsalajean.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav la o școală din Sălaj, acolo unde un vierme a fost descoperit în mâncarea unor copii. Totul s-a întâmplat joi, 16 martie, iar cazul a ajuns în atenția autorităților locale din județ.

Vierme descoperit în mâncarea unor copii la o școală din România. Reacția autorităților

Incidentul a fost semnalat la Școala Gimnazială Vasile Lucăcel din Someș-Odorhei. Când se pregăteau să consume masa caldă obițnuită, copiii au avut parte de o surpriză extrem de neplăcută.

ADVERTISEMENT

Într-o porție de mămăliguţă şi ostropel cu carne de pui, o elevă din clasa a VII-a a găsit și un vierme destul de mărișor, scrie Sportul Sălăjean. Imediat, colegii tinerei, dar și cadrele didactice, s-au alarmat.

Din cauza acestui eveniment, conducerea unității școlare a luat decizia ca niciun copil să nu mai mănânce din respectivul meniu. În plus, mai mulţi părinţi s-au revoltat de pe urma acestei situații. De notat că unii copii s-ar fi plâns acasă, încă dinaintea acestui episod, că mâncarea nu este prea bună.

ADVERTISEMENT

Din noiembrie 2022, comuna Someş-Odorhei a intrat în Programul “Masa Caldă”. Din el mai fac pare unități şcolare din alte 14 comune din Sălaj. Peste 300 de şcolari şi preşcolari din şcolile şi grădiniţele beneficiează zilnic de o masă caldă.

Primarul localității: ”A fost un caz unic”. DSP anunță o anchetă

Primăria comunei din Sălaj, cea care a semnat contractul cu firma de catering în cauză, a avut o reacție. Joi, primarul Ioan Şandor a participat la o şedinţă la școală, alături de directorul unităţii şi de administratorul firmei de catering.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că fost verificate toate porțiile, adică peste 300, şi nu au mai fost descoperite alte cazuri. “Au fost verificate cele peste 300 de pacheţele şi într-un singur loc a fost găsit ceva suspect. A fost un caz unic. Educatoarele au verificat fiecare porţie şi nici nu le-a mai dat mâncare la copii.

Fiecare a mâncat ce a adus de acasă. Noi am luat legătura cu firma care se ocupă de pachete, dar am luat legătura şi cu DSP. A fost trimisă o probă şi acum aşteptăm să vedem ce concluzii vor trage cei de la Direcţia de Sănătate”, a spus primarul Ioan Şandor pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

La rândul său, administratorul de la firma de catering dă asigurări că mâncarea fost conformă. El spune că a trimis probe de autocontrol la DSP. Acesta este de părere că în acest caz e vorba de rea-voinţă, dat fiind faptul că o singură porţie de mâncare a avut probleme.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj spune că a demarat o anchetă. Se va verifica dacă acel vierme din mâncarea copiilor provine de la firmă sau dacă a fost din altă sursă.

ADVERTISEMENT