News

Viețile a 7 pacienți din România, salvate de o femeie de 45 de ani în moarte cerebrală. Familia a donat organele

O femeie de 45 de ani din România, aflată în moarte cerebrală, a salvat viețile a 7 pacienți. Familia acesteia a decis să doneze organele.
24.06.2024 | 22:39
Vietile a 7 pacienti din Romania salvate de o femeie de 45 de ani in moarte cerebrala Familia a donat organele
O femeie aflată în moarte cerebrală a salvat viețile a 7 pacienți. Gestul făcut de familia acesteia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Viețile a 7 pacienți din România au fost salvate de o femeie de 45 de ani aflată în moarte cerebrală. Familia acesteia a decis să doneze organele. Anunțul făcut de Agenţia Naţională de Transplant.

O femeie aflată în moarte cerebrală a salvat viețile a 7 pacienți. Gestul făcut de familia acesteia

Duminică, 23 iunie, medicii de la Spitalul Elias au prelevat organele unei femei de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală. Un număr de șapte persoane au beneficiat de transplantul autorizat de către familia femeii. A fost a 41-a prelevare de organe în 2024 realizată la nivel național și a treia la Spitalul Elias.

ADVERTISEMENT

Șapte pacienţi au putut fi transplantaţi cu plămâni, ficat, rinichi şi cornee, datorită faptului ca familia şi-a exprimat acordul pentru a dona organele pacientei decedate”, precizează oficialii Agenţiei de Transplant, pe Facebook.

În majoritatea cazurilor, viața pacienților care au primit un organ sau altul depindea de această operație. ”Astfel, firul vieții a fost reînnodat pentru o pacientă critică de 45 de ani datorită intervenției de transplant de plămân realizată de echipa de profesioniști a Spitalului Sfânta Maria”, anunță ANT.

ADVERTISEMENT

Ficatul femeii de 45 de ani a fost folosit pentru a salva două vieți: o pacientă de 35 de ani internată la Institutul Clinic Fundeni și un copil de 13 ani care suferea de o boală congenitală foarte gravă, dar care a primit jumătatea stângă a ficatului la Spitalul Grigore Alexandrescu.

De asemenea, alţi doi pacienţi, cu vârste de 16, respectiv 58 de ani, internaţi la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni au primit câte un rinichi.

ADVERTISEMENT

Agenţia Naţională de Transplant: O minune s-a petrecut pentru alți semeni aflați în cumpănă

În postarea de pe site-ul de socializare, cei de la ANT au transmis un mesaj de mulțumire familiei donatorului ”pentru gestul neprețuit, gest ce demonstrează că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor”.

Echipa ATI a Spitalului Universitar de Urgență Elias (…) a făcut posibil ca gestul familiei unei paciente în vârstă de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală să nu fie în zadar și o minune să se petreacă pentru alți semeni aflați în cumpănă.

ADVERTISEMENT

(…) Dedicarea și efortul echipelor medicale, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate, că transplantul este intervenția salvatoare de vieți realizată la cel mai înalt grad de profesionalism și responsabilitate”, se mai arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

ADVERTISEMENT