News

Vietnamezi filmați când vânează popândăi, la Timișoara. Cazul, anchetat de Poliția Animalelor. Video

Mai mulți vietnamezi au fost filmați, la Timișoara, în timp ce vânează popândăi. Acest caz a fost preluat de Poliția Animalelor.
28.03.2023 | 19:31
Vietnamezi filmati cand vaneaza popandai la Timisoara Cazul anchetat de Politia Animalelor Video
Mai mulți vietnamezi, acuzați că prind popândăi pentru a-i mânca. Cum au fost filmați asiaticii. Sursa foto: ziuadevest.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grup de vietnamezi a fost filmat la Timișoara în timp ce vâna popândăi. Se pare că animalele, care sunt protejate prin lege, erau prinse pentru a fi consumate, potrivit unei asociații de protecție a animalelor. A fost demarată deja o anchetă.

Mai mulți vietnamezi, acuzați că prind popândăi pentru a-i mânca. Cum au fost filmați asiaticii

Potrivit presei locale, grupul de cetățeni vietnamezi a fost observat în apropierea platformei industriale din zona Şag-Freidorf, din zona de sud a Timişoarei. Aici, aceștia ar fi săpat mai multe gropi.

ADVERTISEMENT

Se pare că au avut și sorți de izbândă. Ei au reuşit să prindă mai multe animăluțe pe care le-au pus în bidoane de plastic. Ilegalitatea comisă de asiatici a ajuns rapid sub ochii autorităților. Mai întâi, la Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor (A.S.P.A.D.A.).

Ulterior, organizația amintită a sesizat atât Poliţia, cât şi Garda de Mediu. Este cunoscut faptul că popândăii reprezintă o specie protejată în țara noastră, notează publicația locală Opinia Timișoarei.

ADVERTISEMENT

Din spusele președintelui A.S.P.A.D.A., Anamaria Manolea, vietnamezii ar vâna aceste animale pentru consum. ”Solicităm respectuos anchetarea săvârşirii unor acte de cruzime şi rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenţie şi fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege. Menţionăm că am anunţat şi Garda de Mediu Timiş.

În fapt, în data de 26.03.2023 am primit un mesaj pe mesageria asociaţiei de la fotografi care au surprins, fotografiind în zonă, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile pe care le deţin, o comunitate de vietnamezi ar fi în proximitatea Fabricii de Zahăr”, se arată într-un denunţ penal depus de preşedintele Asociaţiei amintite.

Cetățenii vietnamezi, la vânat de popândăi într-o zonă populată cu astfel de animale

Aceeași Anamaria Manolea susține că zona în care au fost filmații vietnamezii este intens populată. Aici s-ar afla circa 2.000 de astfel de animale. ”Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei, îi mănâncă, în mod cert. La e ceva obișnuit”, acuză aceasta.

ADVERTISEMENT

Se pare că acest caz nu e singular. Președintelui A.S.P.A.D.A spune că și în Dumbrăvița asiaticii vânau animale, dar pisici. De asemenea, vietnamezi au mai fost prinși și la braconaj de fazani și iepuri.

În ceea ce privește cazul de la Timișoara, agenţii de la Poliţia Animalelor anunță că au început cercetările. ”La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”