News

Vietnamul și-a băgat capitala în lockdown. O treime dintre vietnamezi, obligați de COVID să stea în case

Timp de 15 zile în Hanoi sunt interzise adunările a mai mult de două persoane în public.
24.07.2021 | 15:49
Vietnamul sia bagat capitala in lockdown O treime dintre vietnamezi obligati de COVID sa stea in case
ADVERTISEMENT

Vietnamul a impus un lockdown de 15 zile în capitala Hanoi, în încercarea de a combate creșterea infecțiilor cu coronavirus.

Vietnamul și-a băgat capitala în lockdown. O treime dintre vietnamezi, obligați de COVID să stea în case

Ordinul care a fost emis vineri, interzice adunarea a mai mult de două persoane în public. Doar birourile guvernamentale, spitalele și afacerile esențiale au permisiunea de a rămâne deschise.

ADVERTISEMENT

Centrul orașului cu 8 milioane de locuitori, în mod normal plin de viață, era gol, iar magazinele au fost închise, întrucât lockdown-ul a intrat în vigoare sâmbătă, deși oamenii puteau fi văzuți încă pe străzile de la periferia capitalei.

„Cred că oamenii din Hanoi, ca și mine, sunt de acord cu decizia bruscă a municipalității de a închide orașul”, a declarat un localnic, Nguyen Van Chien, citat de agenția de știri AFP, relatează Al Jazeera.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să ne asumăm riscuri economice pentru a combate pandemia”, a adăugat el.

La începutul săptămânii, autoritățile au suspendat toate activitățile în aer liber din Hanoi și au ordonat închiderea întreprinderilor neesențiale după o creștere a numărului cazurilor.

Vineri, Hanoi a raportat 70 de infecții confirmate, parte a unui număr record de 7.295 de cazuri din țară în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Aproape 5.000 dintre aceștia provin din cea mai mare metropolă din Vietnam, sudul orașului Ho Chi Minh, care și-a extins lockdown-ul până la 1 august.

„Stau de o lună în interior. Situația din orașul nostru este înfricoșătoare ”, a declarat rezidentul Le Bich Thanh.

ADVERTISEMENT

Aproximativ o treime dintre cei 100 de milioane de oameni din Vietnam sunt deja supuși ordinelor de lockdown.

În cel mai recent val de COVID-19 din aprilie, Vietnam a înregistrat peste 83.000 de infecții și 335 de decese.

O întâlnire a Adunării Naționale care s-a deschis marți la Hanoi cu 499 de delegați continuă, deși a fost scurtată la 12 din cele 17 zile inițiale.

Delegații au fost vaccinați, sunt testați în mod regulat pentru coronavirus și călătoresc într-un balon și sunt izolați la hoteluri, potrivit Adunării Naționale.

Vietnamul a fost una dintre puținele economii care s-a extins anul trecut datorită succesului său în combaterea virusului în timpul primului val de pandemie.

Însă, procurarea și administrarea de vaccinuri a fost lentă, cu doar 4,5 milioane de doze administrate până acum. De asemenea, țara asiatică își dezvoltă propriile vaccinări, iar autoritățile spun că speră să ajungă la imunitatea de turmă până la începutul anului 2022.

Vietnamul are o politică de spitalizare a tuturor purtătorilor de virus, punând o mare presiune asupra lucrătorilor medicali și spitalelor, deși regula a fost ridicată în unele zone.

ADVERTISEMENT
Tags: