Vietnamul va avea cursă de Formula 1. Circuitul va fi la Hanoi și seamănă cu cel din Monte Carlo

Ciprian Postolache   
în Formula 1
11/11/2018, 13:55
Vietnamul va avea cursă de Formula 1. Circuitul va fi la Hanoi și seamănă cu cel din Monte Carlo GALERIE FOTO
Vietnam intră în calendarul Formulei 1 din 2020

Vietnamul a intrat în calendarul Formulei 1. Contractul între cele două părți a fost semnat și din 2020 cursa va avea loc chiar în capitala Hanoi. Înțelegerea dintre autoritățile locale si reprezentanții Formulei 1, grupul Libery Media, a fost făcută pentru mai mulți ani, dar nu s-a specificat exact perioada. Ce este sigur, cursa va avea loc pe străzile din capitala țării. “De la implicarea noastră în acest sport în 2017, am vorbit și am căutat noi destinații, noi orașe pentru a duce Formula 1.” a spus directorul executiv F1, Chase Carey.

Circuitul de la Hanoi va avea 22 de viraje pe o lungime de 5.565 km. Desfășurat pe stradă, cursa este a patra care va avea acest gen de circuit după cele de la Monte Carlo, Singapore și Azerbaidjan. Circuitul va avea și o porțiune mai puțin virajată care va permite piloților să ajungă la o viteză maximă de 335 km/h.

Vietnamul va intra în calendarul Formulei 1 din 2020. Au semnat contractul, dar circuitul nu este gata!

Chiar dacă s-a semnat contractul și se știe cum va arăta circuitul, mai este mult până să îl și vedem, pentru că autoritățile locale nu s-au apucat de treabă. “Încă nu s-a început construcția circuitului, dar amplasamentul a fost deja identificat. E în principal pe străzi, există o secțiune care încă nu e construită. Există un spațiu larg unde va fi amplasată linia boxelor. O parte a circuitului va fi construită acolo, însă acum nu există nimic pe acel loc.” a spus Charlie Whiting, direcotorul de curse al celor de la F1.

În acest sezon, F1 și-a stabilit deja câștigătorul chiar dacă mai sunt de desfășurat două curse, la Interlagos în Brazilia și la Yas Marina în Abu Dhabi. Britanicul Lewis Hamilton a devenit campion mondial a cincea oară, fiind la egalitate de titlluri cu argentinianul Juan Manuel Fangio. Doar Michael Schumacher are mai multe, 7 campionate.

  • 21 de curse sunt în calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2019
Închide ×