ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Viitorul a ratat play-off-ul, dar Mircea Rednic visează la cupe europene

Autor: Andrei David | 04.04.2021 | 17:48
Viitorul a ratat play-off-ul, dar Mircea Rednic visează la cupe europene
Viitorul a ratat play-off-ul, dar Mircea Rednic visează la cupe europene. FOTO: sportpictures.eu

Viitorul Constanţa a pierdut cu 0-1 meciul din etapa 29 disputat pe terenul lui FC Botoşani şi a ratat matematic play-off-ul Ligii 1. Cu toate acestea, Mircea Rednic, antrenorul dobrogenilor, speră să califice echipa în cupele europene, profitând de schimbarea de format a campionatului.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic: „Obiectivul e locul de baraj pentru locurile europene“

„Păcat că, la un meci aşa important, am avut problemele pe care le-am avut. Diferenţa a făcut-o banca, la ei au intrat jucători cu experienţă.

În prima repriză, meciul a fost echilibrat. Noi nu am avut prea multe ocazii. Nici ei nu au avut, în afară de bara din a doua repriză. Am riscat, ne-au surpins pe contraatac şi au marcat.

Keyta a făcut diferenţa. S-a văzut. Damian Dussaut avea galben şi a stat departe de el. Am pierdut mingea la jumătatea terenului, trebuia să facem fault, nu am făcut şi ne-au dat gol.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul următor, avem jucători cu COVID, jucători suspendaţi. S-a văzut şi la cei care au venit că nu au putut. Nu pot să le reproşez celor tineri care au intrat. Mi-a plăcut cum au jucat.

Mai avem două meciuri acasă şi trebuie să acumulăm puncte pentru play-out. Obiectivul nostru e locul de baraj pentru locurile europene.

Echipa e obişnuită să lupte sus, dar au plecat jucători buni şi nu e uşor să găseşti înlocuitori pe măsură. E greu să pierzi jucători ca Iancu, Măţan sau Ghiţă“, a declarat Mircea Rednic la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Din play-out, în Europa

Începând din acest sezon, formaţiile care nu se califică în play-off au totuşi şansa de a evolua în cupele europene, datorită schimbării formatului Ligii 1.

Mai exact, primele două clasate la finalul play-out-ului vor juca un baraj între ele, apoi câştigătoarea va mai avea un meci decisiv cu formaţia din top 6 care ocupă ultimul loc de calificare în Europa. Învingătoarea acestui ultim joc de baraj va reprezenta România în competiţiile continentale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!