Fotbal intern

Viitorul a ratat play-off-ul, dar Mircea Rednic visează la cupe europene

04.04.2021 | 17:48
Viitorul a ratat playofful dar Mircea Rednic viseaza la cupe europene
ADVERTISEMENT

Viitorul Constanţa a pierdut cu 0-1 meciul din etapa 29 disputat pe terenul lui FC Botoşani şi a ratat matematic play-off-ul Ligii 1. Cu toate acestea, Mircea Rednic, antrenorul dobrogenilor, speră să califice echipa în cupele europene, profitând de schimbarea de format a campionatului.

Mircea Rednic: „Obiectivul e locul de baraj pentru locurile europene“

„Păcat că, la un meci aşa important, am avut problemele pe care le-am avut. Diferenţa a făcut-o banca, la ei au intrat jucători cu experienţă.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, meciul a fost echilibrat. Noi nu am avut prea multe ocazii. Nici ei nu au avut, în afară de bara din a doua repriză. Am riscat, ne-au surpins pe contraatac şi au marcat.

Keyta a făcut diferenţa. S-a văzut. Damian Dussaut avea galben şi a stat departe de el. Am pierdut mingea la jumătatea terenului, trebuia să facem fault, nu am făcut şi ne-au dat gol.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul următor, avem jucători cu COVID, jucători suspendaţi. S-a văzut şi la cei care au venit că nu au putut. Nu pot să le reproşez celor tineri care au intrat. Mi-a plăcut cum au jucat.

Mai avem două meciuri acasă şi trebuie să acumulăm puncte pentru play-out. Obiectivul nostru e locul de baraj pentru locurile europene.

ADVERTISEMENT

Echipa e obişnuită să lupte sus, dar au plecat jucători buni şi nu e uşor să găseşti înlocuitori pe măsură. E greu să pierzi jucători ca Iancu, Măţan sau Ghiţă“, a declarat Mircea Rednic la finalul meciului.

Din play-out, în Europa

Începând din acest sezon, formaţiile care nu se califică în play-off au totuşi şansa de a evolua în cupele europene, datorită schimbării formatului Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Mai exact, primele două clasate la finalul play-out-ului vor juca un baraj între ele, apoi câştigătoarea va mai avea un meci decisiv cu formaţia din top 6 care ocupă ultimul loc de calificare în Europa. Învingătoarea acestui ultim joc de baraj va reprezenta România în competiţiile continentale.

ADVERTISEMENT