Stiri sportive

Antrenorul echipei Podravka Vegeta a murit la 60 de ani / PSG, eșec surprinzător cu Monaco

Paris Saint Germaine a pierdut, surprinzător, meciul disputat împotriva celor de la AS Monaco. Cu câteva zile în urmă, PSG învingea Barcelona în Champions League.
21.02.2021 | 23:31
Antrenorul echipei Podravka Vegeta a murit la 60 de ani  PSG esec surprinzator cu Monaco
PSG, înfrântă în mod surprinzător de AS Monaco.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Tragedie în handbalul din Croația

UPDATE, 21 februarie, ora 23:32 / Antrenorul echipei de handbal feminin Podravka Vegeta, Zlatko Saracevic, a murit la vârsta de 60 de ani, la scurt timp după victoria din derby-ul cu Lokomotiva Zagreb.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului dnevno.hr, tehnicianul croat a decedat în urma unui atac de cord, în ciuda faptului că medicii au încercat să-l resusciteze timp de 40 de minute. Saracevic a fst într-o dispoziție bună după victoria formației sale, iar tragicul accident a avut loc în timp ce se afla la semafor în momentul care o ducea acasă pe antrenoarea de portari.

Zlatko Saracevic a jucat ca extremă dreapta în cariera sa și a câștigat medalia de aur cu naționala Croației la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.

ADVERTISEMENT

PSG, pas greșit în Ligue 1

UPDATE, 21 februarie, ora 22:50 / Formația PSG a suferit un eșec surprinzător pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației AS Monaco, în etapa a 26-a din Ligue 1, la doar câteva zile după succesul istoric în fața Barcelonei în Champions League.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Diop (6) și Maripan (51). După acest eșec, PSG a rămas pe locul 3, cu 54 de puncte, iar Monaco este pe 4, cu 52 de puncte. Lider este Lille, cu 58 de puncte, iar pe poziția secundă se află Lyon, cu 55 de puncte.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a ratat calificarea în sferturile European Cup la handbal masculin

UPDATE, 21 februarie, ora 22:08 / Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti a ratat calificarea în sferturile EHF European Cup, după ce a fost învinsă în deplasare de formaţia AEK Atena, scor 29-23, în manşa retur din optimi.

În tur, CSM a câştigat pe teren propriu cu 28-23, diferenţă insuficientă însă, şi pierde calificarea la un gol, cu 51-52 la general. În 2019, bucureștenii au cucerit trofeul European Cup (fosta Challenge Cup).

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist Andrea Cossu a suferit un accident rutier grav

UPDATE, 21 februarie, ora 14:46 / Fostul internațional italian Andrea Cossu, în prezent oficial la echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, a suferit un accident rutier grav, în Sardinia, și se află în stare gravă la spital.

Conform Gazzetta dello Sport, accidentul a avut loc pe o şosea din Selargius. Fostul jucător cu două selecții la ”squadra azzurra” a pierdut controlul maşinii sale, care a ieşit iniţial de pe carosabil, după care a revenit, s-a răsturnat de câteva ori şi s-a ciocnit la final de o barieră. Jucătorul ar fi fost proiectat în afara maşinii.

Andrea Cossu, în vârstă de 40 de ani, este în stare critică, dar stabilă, la spitalul din Cagliari, după ce a suferit mai multe fracturi şi un traumatism toracic. Prognosticul în cazul său este rezervat.


Mama brazilianului Ronaldinho, răpusă de COVID-19. Avea 71 de ani

UPDATE, 21 februarie, ora 11:14 / Jurnaliștii din Brazilia au anunțat că mama fostului internațional cariocas s-a stins din viață, sâmbătă, după o lungă suferință. Dona Miguelina era internată într-un spital din Porto Alegre încă de anul trecut, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Deși afectat de starea în care s-a aflat mama lui în ultimele două luni, Ronaldinho a sperat până în ultima clipă că tratamentul va da rezultate, însă Dona Miguelina a pierdut lupta cu boala. Starea ei se înrăutățise grav în ultimele zile, iar medicii nu au mai putut face nimic să o salveze.


Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile EHF European Cup la handbal masculin

 

UPDATE, 20 februarie, ora 21:07 / Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală ale EHF European Cup, după ce a învins, pe teren propriu, formaţia ucraineană Donbas Mariupol şi în manşa retur din optimi.

Minaur a câştigat cu scorul de 34-26 (18-15), după ce vineri, tot pe teren propriu, s-a impus cu 24-23, astfel că are 58-49 la general şi se califică în sferturile de finală. Ambele manşe s-au jucat la Baia Mare.

În optimi joacă şi formaţia CSM Bucureşti, care conduce după meciul tur cu 28-23 în disputa cu AEK Atena, iar returul va avea loc duminică, în deplasare.


Un jucător a suferit o criză epileptică în timpul meciului

UPDATE, 20 februarie, ora 17:56 / Momente de groază în finalul meciului Ascoli – Salernitana, din etapa a 24-a din Serie B, atunci când mijlocașul oaspeților, Patryk Dziczek, s-a prăbușit pe teren.

Conform Gazzetta dello Sport, polonezul de 22 de ani, care intrase pe teren de câteva minute, a căzut din senin pe gazon și a început să se zvârcolească. Coechipierii și staff-ul medical au intervenit imediat, iar fotbalistul a fost transportat de urgență la spital.

Patryk Dziczek și-a revenit între timp, iar medicul formației Salernitana a spus că acesta nu a suferit vreun infarct, ci a fost o criză epileptică. Polonezul a mai trecut printr-o situație similară în timpul unui antrenament din septembrie 2020.


Minaur Baia Mare, succes în turul optimilor din EHF European Cup

UPDATE, 19 februarie, ora 21:45 / Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a învins, pe teren propriu, formaţia ucraineană Donbas Mariupol, scor 24-23, în prima manşă din optimile de finală ale EHF European Cup.

Returul este programat tot la Baia Mare, sâmbătă, 20 februarie, de la ora 18:00.


FC U Craiova, victorie zdrobitoare într-un amical

UPDATE, 19 februarie, ora 19:26 / Liderul din Liga 2, FC U Craiova, a învins într-un meci amical disputat în deplasare cu scorul de 6-0 formația Sporting Roșiorii și i-a dedicat victoria fostului portar Cristi Neamțu.

Fostul portar s-a stins din viață la data de 20 februarie 2002, la vârsta de 21 de ani, într-un spital din Cipru, după ce inițial s-a aflat în comă șapte zile. Sâmbătă se împlinesc 19 ani de la moartea lui Neamțu, iar actualii jucători ai FC U Craiova i-au adus un omagiu cu ajutorul unui banner cu care au intrat pe teren: ”Cristi este unul dintre noi!”

Golurile echipei lui Ovidiu Stângă au fost marcate de Denis Ispas, Adrian Voicu, Arsene Luboya, Andrei Ciolacu, Andrea Compagno și Valentin Munteanu.


Corentin Tolisso ar putea rata turneul final al Euro

UPDATE, 19 februarie, ora 16:36 / Mijlocașul francez al echipei Bayern Munchen, Corentin Tolisso, s-a accidentat la coapsă la un antrenament şi ar urma să fie indisponibil trei luni, ceea ce face ca el să fie incert pentru Campionatul European.

Conform L’Equipe, internaționalul francez a fost operat vineri, la Berlin, pentru o ruptură de tendon la nivelul cvadricepsului. Presa germană scrie însă că perioada de indisponibilitate a jucătorului ar putea fi şi mai mare.

Recuperarea lui Tolisso va fi îndelungată, astfel că nu se ştie dacă acesta va fi disponibil pentru Campioinatul European. Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, va anunţa lotul pentru Euro în aproximativ trei luni.


Viitorul l-a achiziționat pe Juvhel Tsoumou

UPDATE, 19 februarie, ora 15:55 / FC Viitorul a anunţat pe site-ul oficial că a obţinut serviciile atacantului Juvhel Tsoumou, acesta semnând un contract valabil până la finalul sezonului, cu drept de prelungire pe un an.

În vârstă de 30 de ani, Tsoumou este născut în Congo, dar are şi cetăţenie germană. A mai evoluat în carieră pentru echipele de juniori de la Frankfurt şi Blackburn, apoi pentru Eintracht Frankfurt, Alemannia Aachen (ambele Germania), Preston North (Anglia), Plymouth, TSV Hartberg (Germania), FK Senica (Slovacia), FC Hermannstadt, FCSB şi ultima oară la Liaoning Shenyang Urban (China).

În cele 48 de partide în care a evoluat până acum în România, a înscris 11 goluri. Are de asemenea trei selecţii naţionala statului Congo.


Cum arată echipele din All-Star-Game-ul baschetului american

UPDATE, 19 februarie, ora 14:13 / Evenimentul All Star Game NBA, a 70-a ediție din istorie, va avea loc în data de 7 martie , la Atlanta, în State Farm Arena, iar căpitanii celor două echipe vor fi LeBron James și Kevin Durant.

Pentru prima dată, întreg evenimentul, cu concursurile adiţionale, care în mod normal se desfăşura pe parcursul unui weekend, va avea loc într-o zi. Componenţa echipelor, aleasă în urma voturilor fanilor, sportivilor şi presei:

Conferinţa de Vest: Stephen Curry (Golden State Warriors), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Kawhi Leonard (L.A. Clippers), LeBron James (L.A. Lakers), Nikola Jokic (Denver Nuggets)

Conferinţa de Est: Kyrie Irving (Brooklyn Nets), Bradley Beal (Washington Wizards), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers)


Decizie ANAD în privința jucătorilor de la Astra

UPDATE, 19 februarie, ora 13:49 / În ciuda faptului că în această săptămână era așteptat verdictul în cazul de dopaj al celor trei jucători de la Astra Giurgiu, Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, speța a fost repusă pe rol.

Conform digisport.ro, a fost acordat un nou termen pentru acordarea deciziilor finale, 3 martie, fiind posibile astfel administrarea a noi probe. Dacă vor fi găsiți vinovați, atât cei trei jucători, cât și clubul Astra, riscă sancțiuni aspre.

ADVERTISEMENT