Viitorul

Fotbal Club Viitorul, Viitorul Constanța sau Viitorul este un club de fotbal din județul Constanța. Fondat în 2009 de Gheorghe Hagi, clubul este cunoscut pentru faptul că promovează talente tinere, majoritatea de la Academia Hagi. Jucătorii de la Viitorul ajungând să fie numiți „puștii lui Hagi”. Viitorul Constanța joacă meciurile de acasă pe stadionul Viitorul, un stadion aflat la câțiva kilometri de orașul Constanța. Culorile echipei Viitorul Constanța sunt negru și albastru.

Debutul echipei Viitorul Constanța

Echipa lui Hagi a debutat în Liga 3 după ce a obținut dreptul de a juca de la echipa CSO Ovidiu. Din primul sezon de existență (2009/2010), FC Viitorul a încheiat campionatul pe primul loc și a reușit promovarea în al doilea eșalon fotbalistic al țarii. În 2011, Viitorul a promovat în Liga 2, iar la sfârșitul sezonului 2011 – 2012 a reușit promovarea în Liga 1.

Viitorul Constanța – campioana României

Viitorul Constanța a reușit să-și adjudece primul titlu de campioană în 2017. Echipa lui Gică Hagi a fost de-a 24-a echipă care cucerește titlul. Cea mai tânără echipă din Liga 1 (vârsta medie de 22,2 ani) a câștigat titlul de campioană după o luptă dusă până în ultima echipă cu FCSB. FC Viitorul a avut același număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1. ”Suntem campioana cea mai tânără din Europa. Este un lucru incredibil. Dar în spatele acestui lucru stă o academie puternică. Constanţa merita să aibă o campioană pentru că nu a avut niciodată. Acum acest oraş a intrat şi el în istoria fotbalului românesc. Am făcut un lucru extraordinar. Am investit în tineri şi asta este una dintre calităţile mele cele mai mari. Sunt fericit acum pentru că am făcut ce trebuie”, declara Gheorghe Hagi, după primul titlu câștigat de Viitorul.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT