Sport

Foto exclusiv. Cum arată acum stadionul unde Gheorghe Hagi a început proiectul Viitorul Constanța

Cum arată acum stadionul pe care Gheorghe Hagi a înființat proiectul Viitorul Constanța în 2009. Clubul de la malul Mării a evoluat în primii trei ani pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu.
10.11.2021 | 08:45
În primele sezoane, Viitorul lui Gică Hagi a evoluat pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu. Sursa foto: FC Farul Constanța
ADVERTISEMENT

În 2009, o nouă formație lua naștere în orașul care l-a dat pe Gheorghe Hagi fotbalului românesc. Echipa „Regelui” a preluat locul cedat de CSO Ovidiu și a evoluat pe Stadionul Orășenesc din orașul învecinat cu municipiul Constanța. FANATIK a vizitat arena din Ovidiu, care are o capacitate de aproximativ 400 de locuri.

Stadionul din Ovidiu, unde Gheorghe Hagi a început proiectul Viitorul Constanța, este funcțional și în prezent

În prezent, stadionul este folosit de echipa de seniori a CSO Ovidiu, dar și de Centrul de Copii și Juniori al clubului. Tribuna principală s-a păstrat intactă, iar gazonul se află într-o stare relativ bună. Chiar și două grupe de juniori de la Academia Hagi, U14 și U15, se antrenează în continuare pe arena din Ovidiu. Farul U15 joacă și meciurile oficiale din campionatul de juniori pe acest stadion.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute de FANATIK, Farul Constanța are contract până la finalul anului, iar din 2022 toate grupele de juniori se vor antrena în Complexul Academiei Hagi, unde se vor inaugura încă două terenuri de antrenament.

Viitorul a evoluat trei sezoane la Ovidiu

Primul meci oficial pe care Viitorul l-a disputat pe stadionul din Ovidiu a fost în faza a 4-a din Cupa României, în compania defunctei Delta Tulcea, o altă echipă de tradiție din Dobrogea. Constănțenii au pierdut la limită, scor 1-2, într-o partidă jucată la finalul lunii august din sezonul 2009/2010.

ADVERTISEMENT

În Liga 3, Viitorul a câștigat primul meci pe care l-a disputat pe arena din Ovidiu, scor 2-0 cu CS Domnești, în etapa a 2-a. Trupa lui Hagi a câștigat la pas seria a 2-a, cu 89 de puncte, și a promovat în al doilea eșalon din România după un singur sezon.

Viitorul a mai jucat pe stadionul din Ovidiu și în cele două stagiuni pe care le-a petrecut în Liga 2, unde s-a duelat cu Farul Constanța. Înainte de fuziunea celor mai puternice echipe de la malul Mării, Viitorul și Farul s-au întâlnit de 4 ori. Primul meci disputat pe Stadionul Orășenesc a fost câștigat de Viitorul, scor 3-1, iar celelalte dueluri s-au încheiat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Viitorul, 2 ani în afara Constanței

La finalul sezonului 2011/2012, Viitorul a promovat în Liga 1, la 3 ani de la înființare, iar după triumful de pe teren propriu cu Săgeata Năvodari din ultima etapă, scor 2-0, clubul patronat de Gheorghe Hagi s-a mutat pe bătrânul stadion de pe strada Primăverii din Constanța, „Farul”.

În primul sezon de la promovare, Viitorul a evoluat pe stadionul de 15.000 de locuri din Constanța, iar din stagiunea 2013/2014, „puștii” lui Hagi s-au mutat la Chiajna, unde au jucat timp de doi ani meciurile considerate pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

În 2015, „Regele” a inaugurat o arenă cochetă de 4.500 de locuri în complexul Academiei, iar Viitorul a revenit la malul Mării. Baza mai dispune de 7 terenuri secundare de fotbal, birouri și un hotel.

Viitorul a petrecut 6 ani pe stadionul Central, iar din acest an acolo evoluează echipa care a rezultat din unirea clubului înființat în 2009 și FC Farul Constanța.

Clubul care l-a format pe Gică Hagi ca jucător a revenit pe prima scenă în urma acestei fuziuni și se luptă pentru accederea în play-off. „Marinarii” se află pe locul 6, după victoria la limită cu CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în ultima etapă a turului din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT