Fotbal intern

Viitorul, coșmarul lui Dinamo! Nu a mai luat punct la Ovidiu din primul mandat al lui Cosmin Contra

07.11.2020 | 22:49
Viitorul cosmarul lui Dinamo Nu a mai luat punct la Ovidiu din primul mandat al lui Cosmin Contra
ADVERTISEMENT

Formația Dinamo București traversează o perioadă neagră din toate punctele de vedere, iar duminică, 8 noiembrie, se deplasează pe terenul coșmarului din ultimii ani: FC Viitorul.

Deși speranțele erau mari după ce clubul a fost preluat de investitorii spanioli, iar pe banca tehnică a fost adus Cosmin Contra, ”câinii” au o serie de patru înfrângeri consecutive și au ajuns pe penultimul loc în clasament.

ADVERTISEMENT

În plus, tot mai multă lume se îndoiește de buna credință a patronului Pablo Cortacero, care întârzie să aducă bani în club, și unii consideră că gruparea din Ștefan cel Mare va ajunge din nou la Ionuț Negoiță dacă acesta nu își va primi banii.

Marele coșmar al lui Dinamo este Viitorul

Cosmin Contra pare a fi cu sabia deasupra capului după ce a dus-o pe Dinamo pe un neverosimil loc 15 în Casa Pariurilor Liga 1, iar acum urmează să întâlnească marele coșmar FC Viitorul.

ADVERTISEMENT

”Câinii” au un palmares negru în partidele jucate la Ovidiu în ultima perioadă. Ultimul punct luat de Dinamo pe terenul Viitorulul se întâmpla în 30 iulie 2017, atunci când pe banca tehnică se afla tot Cosmin Contra.

Atunci, în etapa a treia a sezonului, Dinamo se impunea cu 1-0 prin golul lui Valentin Costache. De remarcat este faptul că din actualul lot al lui Contra doar doi jucători erau și în urmă cu mai bine de trei ani: mijlocașul Paul Anton și atacantul Adam Nemec.

ADVERTISEMENT

De la acel succes, Dinamo a mai avut trei jocuri pe terenul grupării patronate de Gică Hagi și de fiecare dată a plecat cu mâna goală. Impropriu spus, deoarece constănțenii le-au umplut plasa de goluri. A fost un 4-1 în 2018, un 5-0 în 2019 și un 1-0 în 2020.

Cosmin Contra nu a pierdut în fața Viitorului

Deși toate astrele par să se fi așezat împotriva ”câinilor”, fanii din Ștefan cel Mare au și o licărire de speranță pentru acest joc, iar aceasta vine chiar de la Cosmin Contra. Antrenorul este neînvins în meciurile cu Viitorul când s-a aflat pe banca tehnică a dinamoviștilor.

ADVERTISEMENT

În cele șapte luni petrecute la Dinamo în 2017, Cosmin Contra s-a întâlnit de trei ori cu formația lui Gică Hagi. În play-off-ul sezonului 2016-2017, ”câinii” au scos un 0-0 la Ovidiu și s-au impus acasă cu 2-1 prin dubla lui Sergiu Hanca. În startul stagiunii 2017-2018, chiar înainte ca tehnicianul să plece la echipa națională, Dinamo a învins iar la Ovidiu, scor 1-0, în ultimul succes al ”câinilor” la malul Mării.

Însă, pentru ”Guriță” sunt vremuri grele la Dinamo din toate punctele de vedere. Și sportiv, dar și în plan financiar. Chiar înaintea partidei din etapa a 10-a a Casei Pariurilor Liga 1, care se va disputa duminică, 8 noiembrie, de la ora 21:00, Contra a vorbit chiar de faliment la gruparea din Ștefan cel Mare și a oferit și o soluție pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT