Fotbal international

Viitorul dă lovitura după transferul lui Răzvan Marin la Ajax! Câţi bani va încasa Gică Hagi

04.04.2019 | 20:00
Viitorul da lovitura dupa transferul lui Razvan Marin la Ajax Cati bani va incasa Gica Hagi

Viitorul dă o lovitură financiară după transferul lui Răzvan Marin la Ajax Amsterdam. Mijlocaşul de 22 de ani a semnat joi contractul cu formaţia olandeză, unde ar urma să joace până la finalul sezonului 2023-24. “Lăncierii” au anunţat pe site-ul oficial al clubului că Standard Liege va încasa 12.500.000 de euro pentru realizarea transferului, însă o parte din bani va ajune şi în conturile Viitorului.

Viitorul dă lovitura după transferul lui Răzvan Marin la Ajax. Cea mai profitabilă afacere a lui Gică Hagi

Viitorul şi-a păstrat 20% dintr-un viitor transfer al lui Răzvan Marin, iar afacerea făcută între Standard Liege şi Ajax Amsterdam îl va ajuta pe Gică Hagi. În aceste condiţii, clubul “Regelui” va încasa 2.500.000 de euro, astfel că suma totală adusă de mijlocaşul de 22 de ani în conturile Viitorului ajunge la 4.500.000 de euro. În ianuarie 2017, Răzvan Marin a ajuns la Standard Liege, după ce belgienii au plătit 2.000.000 de euro.

Transferul lui Răzvan Marin s-a dovedit a fi cea mai profitabilă afacere a Viitorului. Pe locul doi, în topul fotbaliştilor vânduţi de echipa lui Gică Hagi, se află Tudor Băluţă, transferat în această iarnă de Brighton în schimbul a 3.000.000 de euro.

Ce a spus Răzvan Marin după ce a semnat cu Ajax

Răzvan Marin a semnat joi contractul cu Ajax Amsterdam, iar din vară va juca în tricoul “lăncierilor”. La scurt timp după prezentarea oficială, internaţionalul român a dezvăluit paşi făcuţi până la realizarea transferului.

“Nu știu dacă este neapărat o sărbătoare. Mă simt fericit, am semnat cu un club important din Europa, un club mare Nu pot descrie în cuvinte. E ceva special, azi a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. E important să fiu sănătos. Eu mă văzusem cu antrenorul mai demult, mă știa, eu mai fusesem o dată la Amsterdam special să mă văd cu antrenorul. Mi-a explicat toate planurile de viitor pe care le are cu mine și cu echipa”, a declarat Răzvan Marin.