Fotbal intern

Viitorul – Hermannstadt 2-1 în Liga 1. Prima victorie a lui Rednic la echipa lui Hagi: „Mai avem 15 finale”. Video

10.01.2021 | 21:01
Viitorul  Hermannstadt 21 in Liga 1 Prima victorie a lui Rednic la echipa lui Hagi Mai avem 15 finale Video
ADVERTISEMENT

Viitorul a câștigat restanța cu Hermannstadt, scor 2-1. A fost prima victorie obținută de Mircea Rednic în calitate de antrenor al constănțenilor. Tehnicianul în vârstă de 58 de ani s-a aflat la meciul cu numărul 4 în calitate principal al echipei din Ovidiu.

Ca urmare a acestui rezultat, Viitorul a urcat pe loc de play-off. Fotbaliștii lui Rednic ocupă poziția a 6-a, cu 20 de puncte, la egalitate cu Chindia Târgoviște, dar cu un golaveraj mai bun. De cealaltă parte, Hermannstadt este pe locul 14, loc de baraj, cu 15 puncte, la fel ca FC Voluntari (locul 13).

ADVERTISEMENT

Următorul meci al Viitorului este la Arad, cu UTA, vineri, de la ora 17:00. În schimb, sibienii vor evolua contra lui Dinamo, miercuri, de la ora 19:00.


Mircea Rednic, prima victorie la Viitorul

UPDATE, duminică, 10 ianuarie / Înaintea succesului cu Hermmanstadt, cu Rednic pe bancă, Viitorul avea un rezultat de egalitate și două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

„A fost un meci bun, cred că e o victorie meritată ținând cont de ocaziile pe care le-am avut. Iar avem în fața noastră un portar foarte bun. Pe toți portari îi facem mari, dar mă bucur, jucătorii aveau nevoie de victoria asta. Am văzut o descătușare în vestiar. Trebuie să muncești în vremurile astea pentru victorii. Îi felicit și mă bucur.

Nu vreau să comentez arbitrajul, dar și noi am avut penalty. Nu mai contează. La câte ocazii am avut… Portarul a făcut minuni și asta e cel mai important”, a declarat Mircea Rednic la flash interview.

ADVERTISEMENT

În urma golului marcat în poarta lui Cristiano, Kevin Luckassen a ajuns la cota 7 în acest sezon de Liga 1.

„Luckassen poate mai mult. Cred că e cel mai bun meci al lui de când am venit eu. Luana (n.r – Rednic) l-a adus în România, nu eu. E un jucător bun, de echipă. El ține bine de minge, protejează, creează, dar îmi doresc ca cei din linia a doua să vină mai mult alături de el.

ADVERTISEMENT

E un jucător de calitate. Nu a fost constant în ultima vreme, dar sigur asta îi va da încredere în viitor. Mai avem 16 finale. A fost una, mai avem 15. UTA e o echipă bună. O să fie greu”, a adăugat antrenorul Viitorului.

Viitorul – Hermannstadt 2-1 (Luckassen  37, Ciobanu 84 / Opruţ 18) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Decizie controversată luată de Radu Petrescu! În minutul 69, în urma unui presupus henț al lui Ghiță, sibienii au cerut penalty, dar arbitrul bucureștean a dat corner pentru Hermmanstadt.

FC Viitorul Constanţa: Cojocaru – Benzar, Dobrosavlevici, Ghiţă, De Nooijer – Matei, Artean, Ciobanu – Ely Fernandes, Luckassen, G.Ganea. Rezerve: Căbuz – Grosu, Măţan, Grameni, Andronache, Pitu, Gaztanaga, Mladen, Dussaut

Hermannstadt: Cristiano – Scarlatache, Viera, Stoica, Opruț – Alhassan, Romario – Vodă, Buzan, Jo – Karanovic.
Rezerve: Pop, Șter, Elvers, Caiado, Măţel

Înaintea întâlnirii, Mircea Rednic a declarat că are nevoie de transferuri, deoarece echipa constănțeană va avea un program infernal în următoarele patru săptămâni.

Echipa lui Gică Hagi este pe locul opt în Liga 1 după 14 meciuri disputate, cu un punct sub FC Botoșani și la trei distanță de Chindia Târgoviște, prima echipă aflată pe un loc de play-off.

Viitorul – Hermannstadt, echipele de start

UPDATE, duminică, 10 ianuarie / Mircea Rednic și Ruben Alves și-au ales primul „11” pentru partida de la Ovidiu.

Echipele de start:

FC Viitorul Constanţa: Cojocaru – Benzar, Dobrosavlevici, Ghiţă, De Nooijer – Matei, Artean, Ciobanu – Ely Fernandes, Luckassen, G.Ganea.
Rezerve: Căbuz – Grosu, Măţan, Grameni, Andronache, Pitu, Gaztanaga, Mladen, Dussaut

Hermannstadt: Cristiano – Scarlatache, Viera, Stoica, Opruț – Alhassan, Romario – Vodă, Buzan, Jo – Karanovic
Rezerve: Pop, Șter, Elvers, Caiado


Viitorul – Hermanstadt deschide balul în Liga 1 pe 2021

Fotbalul din România pornește la drum în noul an mult mai devreme decât de obicei, pentru a lăsa loc disputării turneului final al Euro, iar partea a doua a sezonului din Liga 1 se va deschide cu meciul FC Viitorul – FC Hermannstadt, duminică, de la ora 19:00.

Întâlnirea va fi a 350-a în Liga 1 pentru antrenorul gazdelor, Mircea Rednic, el fiind tehnicianul activ cu cele mai multe meciuri în principala competiţie internă. ”Puriul” a venit la Viitorul la începutul lunii decembrie, în locul spaniolului Ruben de la Barrera, și are ca obiectiv intrarea în play-off.

Constănțenii au traversat o perioadă dificilă la finalul anului trecut, ultima victorie consemnându-se în fața lui Dinamo la începutul luni noiembrie. Nici sibienii nu stau mai bine, ei câștigând o singură partidă în ultimele nouă întâlniri de campionat. În plus, Hermannstadt singura echipă este care au primit gol în fiecare meci din ediţia curentă.

Viitorul şi FC Hermannstadt s-au mai întâlnit de șase ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus dobrogenii, de două ori au câştigat sibienii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 17 septembrie 2018, Viitorul – FC Hermannstadt 1-0, gol înscris de Ianis Hagi din penalty.

Unicul rezultate de egalitate s-a înregistrat pe 8 noiembrie 2019, FC Hermannstadt – Viitorul 1-1. Cea mai mare diferenţă de scor a fost la 22 iunie 2020, Viitorul – FC Hermannstadt 4-1. Cea mai recentă întâlnire directă a fost pe 29 iulie 2020, FC Hermannstadt – Viitorul 2-0 (au înscris Ionuţ Stoica şi Gabriel Debeljuh).

Din informaţiile FANATIK, Viitorul a primit o ofertă din Vestul Europei pentru fundașul Virgil Ghiță, însă nu de la o echipă din primele cinci mari campionate de pe continent, iar mutarea are şanse mari să se producă în zilele următoare.

ADVERTISEMENT