Sport

CFR Cluj va juca următorul meci din Europa cu fani în tribune / Poli Iași aduce fundaș de la Inter Milano

CFR Cluj va juca urmatorul meci din Europa cu fani in tribune  Poli Iasi aduce fundas de la Inter Milano
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

CFR Cluj va juca următorul meci din Europa cu fani în tribune

UPDATE, 14 octombrie, ora 21:04 / CFR  va avea pe 22 octombrie primul meci din grupele Europa League din acest sezon. În prima rundă, ardelenii vor merge în Bulgaria pentru jocul cu TSKA Sofia. La meci vor putea fi prezenți și suporteri.

ADVERTISEMENT

Echipa din Bulgaria a pus la dispoziție 12.000 de bilte (30% din capacitatea stadionului) pentru jocul contra campioanei României.


Poli Iași se întărește în linia defensivă cu fundași de la Inter și de la Dinamo

UPDATE, 14 octombrie, ora 19:11 / Oficialii clubului Poli Iași sunt foarte aproape de transferul fundașului central Răzvan Popa, jucător liber de contract, care a fost legitimat în trecut la Inter Milano și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 23 de ani, Popa a început sezonul la Gaz Metan Mediaș, dar între timp și-a reziliat înțelegerea. El negociază cu ieșenii un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul.

De asemenea, ieșenii l-au adus sub formă de împrumut până în iarnă de la Dinamo București pe tânărul fundaș central Dan Tâlmaciu, în vârstă de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Înotătorul japonez Daiya Seto a fost suspendat pentru că a fost prins cu amanta

UPDATE, 14 octombrie, ora 18:51 / Un înotător din Japonia a primit o pedeapsă din partea Federației pentru că a fost infidel. Daiya Seto este suspendat până la sfârșitul anului 2020 și nu poate nici să facă antrenamente. Astfel, participarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo este pusă sub semnul întrebării.

Daiya Seto este un înotător de prestigiu, fiind deținătorul a două recorduri mondiale, la 200 de metri fluture și la 400 de metri fluture.

El a primit această pedeapsă pentru că a apărut în niște imagini alături de amantă. În Japonia, orice persoană publică trebuie să se comporte ireproșabil. Fiecare greșeală este pedepsită aspru.


Fognini are Covid-19 și s-a retras de la Sardegna Open

UPDATE, 14 octombrie, ora 17:44 / Tenismenul italian Fabio Fognini, locul 16 ATP, a anunţat că a contractat noul coronavirus şi a decis să se retragă de la turneul Sardegna Open, competiţie la care era principalul favorit.

”Azi dimineaţă, am fost testat pozitiv la Covid-19. Simptomele sunt foarte uşoare, puţină febră şi tuse, dureri de cap… Dar, din păcate, această veste proastă a sosit. Sunt deja izolat şi sunt sigur că totul va fi bine. Vă îmbăţişez pe toţi”, a declarat Fognini.

Conform L’Equipe, organizatorii precizează că au lansat procesul de ”identificare şi notificare a tuturor persoanelor care au fost în contact strâns cu Fognini”.


Unirea Slobozia – Farul 0-2, restanță din Liga 2

UPDATE: 14 octombrie, ora 16:53 / Într-o partidă restanță din cadrul etapei a cincea a Ligii 2, Farul Constanța s-a impus în deplasare pe terenul Unirii Slobozia cu scorul de 2-0. Golurile constănțenilor au fost marcate în prima repriză de Banyoi (min. 11) și de Cruceru (min. 33). În urma acestui rezultat, Farul ocupă locul 7 în clasament, în timp ce Unirea Slobozia a coborât pe 10, ambele echipe având același număr de puncte (10), diferența fiind făcută la golaveraj.


FCSB, amendă după derby-ul cu Dinamo

UPDATE: 14 octombrie, ora 15:31 / FCSB a fost amendată cu 30.000 de lei de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal pentru probleme privind organizarea derby-ului cu Dinamo, scor 3-2. Concret, roș-albaștrii nu au respectat capitolul 8, punctul 15 din regulament: ”Permiterea accesului în zona vestiarelor a unor persoane care nu se afla pe lista stabilită de clubul organizator sau care nu dețin documente de acces”.

Thomas Neubert a fost suspendat două meciuri și amendat cu 4500 de lei pentru abateri împotriva oficialilor de joc. El nu va putea sta pe bancă în meciurile cu Academica Clinceni și Hermannstadt.


FC Voluntari are 6 noi fotbaliști infectați cu COVID-19

UPDATE: 14 octombrie, ora 15:14 / FC Voluntari a anunțat astăzi că au fost depistați pozitiv șase componenți ai clubului după testele pentru coronavirus făcute la primele două formații, dar și la grupele de juniori sub 19 și sub 17 ani.

Cei șase fotbaliști pozitivi evoluează la echipa secundă a clubului, formație care joacă în Liga a 3-a. Conform echipei, cei șase infectați au fost izolați și urmează recomandările DSP.


Fanii lui Dinamo, sold out virtual pentru meciul cu Sporting

UPDATE: 14 octombrie, ora 13:21 / Fanii lui Dinamo au vândut toate cele 1600 de tichete virtuale pentru meciul cu Sporting Lisabona în doar 16 ore. Prețul unui bilet a fost de 5 lei. Dinamo debutează în noua competiție Handball European League, marți, de la ora 19:45 cu Sporting Lisabona.


Nenad Kovacevic, internaţional sârb care a jucat la UTA, condamnat pentru înşelăciune

UPDATE: 14 octombrie, ora 10:45 / Nenad Kovacevic, 39 de ani, 25 de selecţii în naţionala Serbiei, a fost condamnat de justiţia franceză la detenţie pe durata a 12 luni, dintre care şase cu suspendare şi plata unei amenzi în valoare de 30.000 de euro. Kovacevic, care în 2013, a jucat scurt timp (5 partide) şi pentru UTA a fost acuzat de înşelăciune faţă de statutul francez.

Această decizie a fost luată după ce fostul fotbalist a fraudat cu peste 113.000 de euro agenția franceză de ocupare a forței de muncă. „El a fost găsit vinovat că a primit ajutoare de şomaj când nu mai era pe teritoriul francez şi că a evoluat şi a cumulat această asigurare de şomaj în Franţa cu salariul de jucător în Serbia”, a declarat preşedintele instanţei, Jean-Pierre Bandiera.


Giovanni și Victor Becali, depistați pozitiv la COVID-19

UPDATE, 13 octombrie, ora 20:26 / Impresarii Victor și Giovanni Becali au fost testați pozitiv cu coronavirus, potrivit sport.ro.

În cadrul unui interviu, Giovanni Becali spunea că este îngrijorat de viteza de răspândire a virusului. În ciuda faptului că toată familia sa a încercat să respecte regulile impuse de autorități, impresarul s-a infectat.


Marc-Andre ter Stegen își va prelungi contractul cu Barcelona

UPDATE, 13 octombrie, ora 19:45 /  Marc-Andre ter Stegen, portarul de 28 de ani al catalanilor, va semna un contract valabil până în 2025. Actuala înțelegere se termina peste doi ani.

Ter Stegen va avea unul dintre cele mai mari salarii de la Barcelona. El va semna contractul înainte de derby-ul cu Real Madrid, care se va disputa sâmbata viitoare, de la ora 17:00.


S-a aflat data primului „El Clasico” din acest sezon

UPDATE, 13 octombrie, ora 18:05 / Mai sunt doar 11 zile până la primul duel al sezonului între FC Barcelona și Real Madrid. Asta pentru că „El Clasico” se va juca pe Camp Nou sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17:00. Spaniolii de la Marca au făcut anunțul referitor la partida ce se va disputa în runda a șaptea a campionatului din Spania. Și marele duel din La Liga se va juca fără spectatori, asemeni celorlalte meciuri din campionatul iberic.


Un sârb trecut pe la Dinamo, chemat să antreneze Foresta Suceava

UPDATE, 13 octombrie, ora 16:50 / Foresta suceava a anunțat recent că se desparte de antrenorul principal, Dorin Goian, dar și de secundul Daniel Bălan. În locul celor doi este dorit Ivan Gvozdenovic, conform svnews.ro. În vârstă de 42 de ani, sârbul a evoluat pentru Steaua Roșie Belgrad și FC Brugges, iar în 2007 a fost ajuns la Dinamo. El a prins doar două meciuri în tricoul „câinilor roșii”. Gvozdenovic s-a retras în 2015, iar în ultimele două sezoane a fost antrenor la Al Mujazzal.


Jucătorii României U21 şi-au ales numerele de pe tricou. Rezultatele testelor COVID-19

UPDATE, 13 octombrie, ora 12:50 / Jucătorii echipei naţionale U21 a României şi-au ales numerele de tricou pentru meciul cu Malta. Dennis Man va fi decarul selecţionatei lui Adrian Mutu. În plus, marţi dimineaţă au venit rezultatele testelor COVID-19 efectuate luni. Toţi membrii staff-ului sunt negativi, însă pentru că aceştia au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv, vor rămâne în izolare.

De asemenea, Andrei Vlad, contact direct cu jucătorul depistat pozitiv, a fost trimis acasă şi va fi nevoit să stea izolat câteva zile. Mihai Stoichiţă va sta pe banca naţionalei U21 a României la meciul cu Malta şi va fi ajutat de Dumitru Moraru şi Dinu Todoran.

“Tricolorii și-au ales numerele cu care vor evolua în această seară: 1. A. Vlad, 2. R. Boboc, 3. Drăgușin, 4. Șt. Vlădoiu, 5. T. Băluță, 6. Itu, 7. Cîmpanu, 8. Moruțan, 9. G. Ganea, 10. Man, 11. Drăguș, 12. Aioani, 13. Mățan, 14. M. Marin, 15. Chindriș, 16. Petrila, 17. I. Gheorghe, 18. L. Munteanu, 19. Haruț, 20. Ciobanu, 21. Costache, 22. Olaru, 23. Axinte”, a anunţat siteul frf.ro.


George Copos are coronavirus

UPDATE, 13 octombrie, ora 10:24 / Fostul patron al Rapidului a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Deocamdată nu se știu detalii referitoare la starea de sănătate a omului de afaceri, care s-a retras din viața publică, dar și-a continuat cu succes business-urile.


Tatăl lui Francesco Totti a decedat din cauza coronavirusului

UPDATE, 12 octombrie, ora 19:13 / Enzo Totti, tatăl marelui fotbalist italian, Francesco Totti, a decedat luni la vârsta de 76 de ani, fiind infectat cu noul virus de tip coronavirus. 

AS Roma și-a exprimat condoleanțele pe rețelele sociale: „La revedere Enzo. Îmbrățișările noastre merg către Fiorella, Francesco, Ricardo și toată familia”, a fost mesajul de pe Twitter.


CFR Cluj, victorie în amicalul cu UTA

UPDATE, 11 octombrie, ora 17:11 / CFR Cluj a câștigat meciul amical cu UTA Arad, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Adrian Păun (46) și Mario Rondon (72). Noile achiziții ale celor de la CFR Cluj, Iasmin Latovlevici și Nicolae Carnat, au evoluat ca titulari pentru ardeleni.


Dunărea Brăila, calificare în utimele 10 secunde în European League

UPDATE, 11 octombrie, ora 15:20 / Dunărea Brăila s-a calificat in extremis în turul trei preliminar în European League după un gol venit cu câteva secunde înainte de finalul confruntării cu Tertnes Bergen, scor 25-26. În tur, Brăila a câștigat cu 28-26, deși a avut și 9 goluri avans. Ambele confruntări s-au disputat în România.

VEZI VIDEO ULTIMELE SECUNDE DRAMATICE:

Bojana Milic

? Cu 10 secunde înainte de finalul meciului, Tertnes Håndball Elite ?? era calificată. Bojana Milic ?? s-a opus și a marcat golul care o duce pe HC Dunarea Braila – Oficial ?? în ultimul tur preliminar al ? Europa League! O sârboaică luptătoare, cu o atitudine frumoasă. Poate ar merita o șansă și în atac.

Geplaatst door Handbal Feminin op Zondag 11 oktober 2020


Timea Babos și Kristina Mladenovic, campioane de dublu la Roland Garros

UPDATE, 11 octombrie, ora 15:05 / Perechea Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța), cap de serie numărul 2, și-a apărat titlul câștigat anul trecut în proba de dublu feminin de la Roland Garros.

Babos și Mladenovic au învins, în finală, cu scorul de 6-4, 7-5, după o oră și 33 de minute, cuplul Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA), cap de serie numărul 14.


Rapid l-a transferat pe Alexandru Dandea

UPDATE, 11 octombrie, ora 14:36 / Rapid a oficializat aducerea fundașului central Alexandru Dandea. În vârstă de 32 de ani, fotbalistul născut în Drăgășani a evoluat în trecut și pentru Dinamo, Hoverla, FC Hermannstadt, iar ultima oară a fost legitimat la Astra Giurgiu. El a declarat în trecut că este rapidist și că visează să joace în alb-vișiniu.

Rapidistul Alex Dandea este noul nostru jucător ??? „Am venit cu gânduri mărețe, să ajungem în Liga 1, unde îi stă…

Geplaatst door FC Rapid 1923 op Zondag 11 oktober 2020


Ashley Young, infectat cu noul coronavirus

UPDATE, 11 octombrie, ora 13:37 / Asley Young, jucătorul celor de la Internazionale Milano, a fost confirmat cu noul virus de tip coronavirus, în urma unei declarații oficiale a clubului italian.


Doi germani au câştigat Roland Garros la dublu masculin

UPDATE, 10 octombrie, ora 20:03 / Kevin Krawietz (28 de ani) şi Andreas Mies (30 de ani) sunt noi campioni de la Roland Garros în proba de dublu masculin. Cei doi germani au trecut cu 6-3, 7-5 de perechea formată din croatul Mate Pavic (27 de ani) şi brazilianul Bruno Soares (38 de ani). Cei doi germani şi-au apărat titlul obţinut în 2019.


Laura Salvo, Accident mortal în raliul Portugaliei

UPDATE, 10 octombrie, ora 19:00 / Laura Salvo şi-a pierdut viaţa în Raliul Vidreiro din Portugalia. Tânăra de 21 de ani era copilotul lui Miguel Socias, care a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor. Bolidul a lovit un alt vehicul şi s-a oprit într-un copac situat pe partea din dreapta a şoselei. Medicii au ajuns la locul accidentului în câteva minute şi au reuşit iniţial să o resusciteze, după care a trebuit să fie mutată într-un loc în care elicopterul de salvare să poată ateriza. Din păcate, tânăra a decedat înainte de a ajunge la spital, în ciuda eforturilor medicilor.

Laura Salvo avea 21 de ani şi era originară din Valencia. Din 2015, activa în lumea raliurilor. De altfel, cursele de motorsport fac parte din tradiţia familiei Salvo. Sora Laurei este, de asemenea, copilot de raliuri, iar tatăl celor două a fost pilot.


Mesaj de susținere pentru Koljic de pe vârful muntelui!

UPDATE, 10 octombrie, ora 18:24. Elvir Koljic s-a accidentat grav cu Poli Iași și va lipsi până în play-off. Oltenii sunt alături de atacantul lor oriunde s-ar afla. Un alpinist care a escaladat muntele Ararat din Turcia s-a fotografiat cu poza “Dragonului”, căruia i-a transmis un mesaj de susținere: “Alături de “dragon” și de la 5137 m. (vârful Ararat, Turcia)”, se arată în mesajul publicat de olteni.

?‍♂️ Alături de "dragon" și de la 5137 m. (vârful Ararat, Turcia). ? Un pompier la înălțime#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Geplaatst door Universitatea Craiova op Zaterdag 10 oktober 2020


Dunărea Brăila, succes la limită în EHF European League

UPDATE, 10 octombrie, ora 17:59 / Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a învins, pe teren propriu, formaţia norvegiană Tertnes Bergen, scor 28-26, în prima manşă a turului secund al EHF European League.

Partida retur va avea loc duminică, de la ora 13:00, tot la Brăila. Câştigătoarea din dubla manşă se va califica în turul al treilea, în care se va lupta pentru faza grupelor.

Meciurile din turul al treilea vor avea loc luna viitoare, iar atunci va intra în competiţie şi Gloria Buzău. În grupe, România este reprezentată de Minaur Baia Mare.


U Cluj a pierdut la ”masa verde” meciul din Cupa României la rugby

UPDATE, 10 octombrie, ora 16:59 / Programată sâmbătă, de la ora 15:00, partida din Grupa A a Cupei României de rugby dintre U Cluj și CSM Ştiinţa Baia Mare nu a mai avut loc.

Deși ambele echipe au fost pe teren, pregătite să înceapă partida, rezultatele testelor Covid-19 ale jucătorilor clujeni nu au ajuns la timp, în acest caz, meciul neputându-se disputa. Astfel, partida va fi omologată cu rezultatul de 5-0 pentru băimăreni.

??? Programată astăzi, de la ora 15:00, partida din Grupa A a Cupei României dintre RUGBY U Oficial și CSM Ştiinţa Baia…

Geplaatst door Rugby Romania op Zaterdag 10 oktober 2020


Naționala de tineret a revenit din Ucraina

UPDATE, 10 octombrie, ora 16:08 / Echipa națională de tineret a României s-a întors în țară și a reintrat în cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Conform site-ului oficial al FRF, în această seară, de la ora 19:00, selecționerul Adrian Mutu a programat primul antrenament premergător meciului cu Malta.


România s-a calificat la Campionatul Mondial de Volei Feminin U18

UPDATE, 10 octombrie, ora 13:39 / Naționala României de volei feminin U17 s-a clasat vineri pe locul al cincilea la Campionatul European din Muntenegru, după ce a câștigat cu Polonia, 3-2. În decisiv, voleibalistele au câștigat cu 15-10, asigurându-și participarea la FOTE și Campionatul Mondial U18, ambele competiții majore se vor desfășura anul viitor.


Focar de COVID-19 la Rapid, au fost confirmate cinci cazuri

UPDATE, 9 octombrie, ora 21:54 Oficialii clubului Rapid au declarat că încă cinci rapidiști au fost depistați pozitiv cu COVID-19, fiind vorba de doi jucători și trei membri ai staff-ului tehnic.

„În urma testelor făcute ieri, cinci rapidiști au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Virgil Drăghia și Rareș Lazăr sunt singurii jucători ce au luat virusul, alături de trei membri ai staff-ului tehnic. Aceștia vor lipsi la meciul cu FC Universitatea 1948, de mâine, din etapa a VII-a a ligii secunde, urmând a intra în izolare pentru 14 zile”conform unei postări oficiale a clubului pe rețelele sociale.


TAS a admis astăzi cererea formulată de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu

UPDATE, 9 octombrie, ora 21:30 / Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis cererea formulată de Pandurii Târgu Jiu. Clubul gorjean s-a adresat tribunalului în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF care o exclusese din campionat. Până la venirea unui verdict de la TAS, Pandurii Lignitul Târgu Jiu va continua să evolueze în Liga a doua.


Trei cazuri de COVID-19 la Poli Iaşi

UPDATE, 9 octombrie, ora 20:02 / Poli Iaşi are probleme cu noul coronavirus. Conform gsp.ro, două juniori ai clubului, care s-au antrenat cu prima echipa, şi un angajat au fost depistaţi pozitiv. Trupa din Copou ar fi trebuit să dispute sâmbătă un meci amical cu FC Botoşani, însă partida a fost anulată.


Zlatan Ibrahimovic s-a vindecat de COVID-19!

UPDATE, 9 octombrie, ora 19:30 / Atacantul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic s-a vindecat de COVID-19. Clubul a anunțat că fotbalistul a fost testat de două ori la rând negativ și a ieșit din carantină.


Focar de coronavirus la Steaua!

UPDATE, 9 octombrie, ora 15:36 / Meciul dintre Steaua și FC Voluntari 2 programat sâmbătă nu se va mai disputa după ce la roș-albaștrii este un adevărat focar COVID-19. Numărul cazurilor de la “militari” a ajuns la 20:

“În urma informației date de către FRF pe site-ul oficial, secțiunea Competiții Interne, Steaua București anunță că meciul pe care trebuia să-l dispute sâmbătă 10.10.2020, ora 15:00, în complexul Ghencea, în compania celor de la SC FC Voluntari SA 2, a fost anulat din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-COV 2, atât în rândul jucătorilor cât și în staff-ul tehnic al echipei.

Având în vedere principiile de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adaptate contextului pandemiei, Steaua București a solicitat reprogramarea partidei urmând ca data disputării meciului să fie comunicată pe canalele oficiale ale clubului.

Pe această cale vă informăm că toți fotbaliștii depistați pozitiv se află în izolare la domiciliu și prezintă o stare de sănătate bună”, se arată în comunicatul celor de la CSA.


Yuri Berchiche, depistat pozitiv la coronavirus

UPDATE, 9 octombrie, ora 13:20 / Clubul Athletic Bilbao a anunțat că în urma testelor de coronavirus efectuate în această săptămână, un jucător a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare.

Conform presei spaniole, jucătorul infectat este fundașul stânga Yuri Berchiche. Este al șaptelea caz de Covid-19 de la gruparea bască, după ce jucătorii Inaki Williams, Unai Nunez, Unai Lopez, Inigo Cordoba, Oihan Sancet și Gaizka Larrazabal au fost testați pozitiv la începutul anului.


Organizatorii au anulat celebra cursă Paris-Roubaix

UPDATE, 9 octombrie, ora 12:42 / Organizatorii Paris-Roubaix, una dintre cele cinci curse Monument supranumită și ”Regina Clasicelor”, au luat decizia să anuleze ediția din 2020.

Hotărârea, care este o premieră din 1942 încoace, a fost luată pentru siguranța cicliștilor și a spectatori din cauza condițiilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus. Cursa, care inițial trebuia să aibă loc în primăvară, fusese reprogramată pentru 25 octombrie.

Organizatorii au mai anunțat că ediția din 2021 se va desfășura la 11 aprilie.


Viorel Simion, eșec drastic la revenire

UPDATE, 9 octombrie, ora 11:03 / Pugilistul Viorel Simion a pierdut, la Kiev, prin KO tehnic meciul cu ucraineanul Denis Berincik, contând pentru centura WBO International, el abandonând după runda a şaptea.

Simion, care a revenit în ring după o pauză de 18 luni, a fost numărat în rundele 6 şi 7. În runda a şaptea, pugilistul român a primit avertisment pentru că nu avea legate bine mănuşile. La finalul rundei, Viorel Simion a spus că nu va mai continua.

”Am decis să opresc meciul după repriza a 7-a, punând înainte de toate sănătatea acestui extraordinar boxer, Viorel Simion! Mulţumesc tuturor pentru suport”, a explicat Rudel Obreja pe Facebook.


Sebastien Wuthrich a semnat cu Astra

UPDATE, 9 octombrie, ora 10:02 / Clubul Astra Giurgiu a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul elveţian Sebastien Wuthrich, în vârstă de 30 de ani.

Wuthrich, care a semnat pe doi ani, a ajuns în cantonamentul Astrei, la Braşov. Mijlocaşul, fost câştigător al Cupei Elveţiei, a mai jucat la Sion, Xamax, Servette, Aarau şi Montpellier.

"Ceas" elvețian – Wüthrich a semnat!Sebastien Wüthrich – mijlocaș ofensiv, 30 de ani, fost câștigător al Cupei…

Geplaatst door Astra Giurgiu op Donderdag 8 oktober 2020


Messi și Suarez, goluri din penalty în preliminariile CM-2022

UPDATE, 9 octombrie, ora 09:15 / Lionel Messi și Luis Suarez au marcat din penalty goluri decisive pentru echipele naționale ale Argentinei și Uruguayului.

Rezultate înregistrate în partidele disputate în prima etapă a preliminariilor sud-americane pentru Campionatul Mondial din 2022:

  • Argentina – Ecuador 1-0 (Messi 13 pen.) – VEZI VIDEO
  • Uruguay – Chile 2-1 (Suarez 39 pen., Gomez 90+3 / Alexis Sanchez 54) – VEZI VIDEO
  • Paraguay – Peru 2-2 (Romero 67, 81 / Carrillo 52, 85)

Meciurile Columbia – Venezuela și Brazilia Bolivia se vor disputa în noaptea de vineri spre sâmbătă.


Meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Podravka a fost amânat

UPDATE, 8 octombrie, ora 22:15 / Confruntarea din DELO Champions League dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Podravka, programat inițial sâmbătă, a fost amânat din cauza problemelor cauzate de noul coronavirus. Anunțul lui Florin Verigeanu, președintele celor din Râmnicu Vâlcea:

“Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea și am primit o adresă prin care ni s-a transmis o recomandare de a nu disputa meciul cu Podravka. Am trimis toate aceste documente traduse la Federația Europeană de Handbal”, a declarat Florin Verigeanu.

?? INFORMARE #ehfclℹ️ Intalnirea dintre ??? ??????? ?????? si ?? ???????? ??????, programata in acest weekend, nu se va…

Geplaatst door SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin op Donderdag 8 oktober 2020


Pandurii Târgu Jiu, exclusă din Liga 2

UPDATE, 8 octombrie, ora 21:05 / Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă din Liga 2 de Comisia de Disciplină a FRF. Federația a respins certificarea clubului pentru acest sezon din Liga 2. Campionatul va continua cu 20 de echipe, iar echipa din Târgu Jiu poate ataca hotărârea la TAS.


Două meciuri din Liga 2, amânate din cauza coronavirus

UPDATE, 8 octombrie, ora 19:55 / Două partie din etapa 7 a Ligii 2 au fost amânate din cauza problemelor legate de coronavirus. Duelul ASU Poli Timișoara – Dunărea Călărași trebuia să se joace vineri, 9 octombrie, de la 19:30, însă nu va mai avea loc după ce în lotul alb-violeților au apărut șapte cazuri pozitive. De asemenea, Aerostar Bacău are 12 jucători ale căror teste au fost pozitive la ultima verificare, iar meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu va fi amânat. Partida trebuia să se joace sâmbătă, 10 octombrie, de la 11:00.

‼️ Jocul de pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi, programat iniţial vineri, 9 octombrie, de la ora 19.30, a fost amânat#unclubdiferit

Geplaatst door Politehnica Timișoara op Donderdag 8 oktober 2020


Dinamo l-a prezentat și pe Aleix Garcia, fostul mijlocaș al lui Manchester City

UPDATE, 8 octombrie, ora 18:15 / Și transferul lui Aleix Garcia a fost anunțat oficial de clubul Dinamo. La fel ca Abdoulaye Ba, și spaniolul a semnat tot până la finalul sezonului, conform anunțului făcut de clubul alb-roșu.

OFICIAL. Aleix Garcia Serrano la Dinamo BucureștiBucurești, 8 octombrie 2020. Mijlocașul spaniol Aleix Garcia Serrano…

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Donderdag 8 oktober 2020

Garcia a mai jucat pentru Villarreal, Manchester City U23, Manchester City, Girona și Mouscron. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani evoluează pe postul de fundaș central, a trecut de testele medicale și se antrenează deja alături de ceilalți „câini”, la Săftica. El va purta tricoul cu numărul 75. Anunțul transferului a fost salutat și de Pablo Cortacero, reprezentantul grupului de investitori care controlează acum destinele lui Dinamo.

Bienvenido Aleix García …?❤️⚽️

Geplaatst door Pablo Manuel Fernandez Cortacero op Donderdag 8 oktober 2020

Abdoulaye Ba a semnat cu Dinamo până la sfârșitul sezonului

UPDATE, 8 octombrie, ora 17:38 / Dinamo București a oficializat transferul fundașului central senegalez Abdoulaye Ba de la Rayo Vallecano. Jucătorul de 29 de ani a semnat un contract valabil până la finalul actualului sezon.

Ba a început fotbalul la Academia de juniori a clubului FC Porto și a evoluat în carieră pentru FC Porto B, FC Porto, Sporting Covilha, Academica Coimbra, Vitoria Guimaraes, Rayo Vallecano, Fenerbahce, Alanyaspor, 1860 Munchen și Deportivo La Coruna.

Abdoulaye Ba, care a re 7 selecții la naționala Senegalului, este campion al Portugaliei cu FC Porto (2013), de două ori câștigător al Cupei Portugaliei cu FC Porto (2010) și Academica Coimbra (2012), iar de trei ori a cucerit Supercupa Portugaliei cu FC Porto (2009, 2012, 2013).

OFICIAL. Abdoulaye Ba la Dinamo București București, 8 octombrie 2020. Transferat definitiv de la Rayo Vallecano,…

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Donderdag 8 oktober 2020

Fundașul african are treu meciuri în Champions League cu FC Porto și 10 partide în Europa League, cinci cu Vitoria Guimaraes și cinci cu Fenerbahce.


SCM Râmnicu Vâlcea și-a luat portar de viitor

UPDATE, 8 octombrie, ora 16:44 / Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat transferul portăriței Daciana Hosu, în vârstă de 22 de ani, care în perioada 2015-2019 a evoluat pentru Corona Brașov, fiind o prezență constantă și la loturile naționale de juniori și tineret.

”Mă bucur enorm de mult că am ajuns la SCM Râmnicu Vâlcea și sunt foarte recunoscătoare că au încredere în potențialul meu, chiar dacă vin după o pauză forțată în cariera mea. Sunt conștientă că va dura puțin timp până până îmi voi intra din nou în formă, dar voi face tot ce ține de mine pentru asta. Mă bucur și le mulțumesc atât colegelor mele cât și staff-ului că au răbdare cu mine și sper că le voi putea ajuta cât mai curând”, a declarat Hosu.

??Începând de astăzi, DACIANA HOSU (22 ani) este noua jucătoare a SCM Râmnicu Vâlcea.În perioada 2015-2019, tânărul…

Geplaatst door SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin op Woensdag 7 oktober 2020


Alexandru Pantea are din nou coronavirus

UPDATE, 8 octombrie, ora 15:45 / Jucătorul echipei FCSB, Alexandru Pantea, a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Conform Digi Sport, fundașul stânga ar fi fost testat recent, împreună cu mai mulți coechipieri de la FCSB 2 și ar fi fost depistat pozitiv.

Este pentru a doua oară când Pantea este depistat pozitiv cu Covid-19. El a fost unul dintre primii patru jucători de la FCSB care au luat contact cu acest virus, alături de Toma Niga, Răzvan Udrea și Gabriel Simion.


Doi jucători de la Inter Milano au coronavirus

UPDATE, 8 octombrie, ora 12:38 / Jucătorii echipei Internazionale Milano, Alessando Bastoni și Milan Skriniar, au fost testați pozitiv la coronavirus.

Conform L’Equipe, un alt fotbalist din Serie A care s-a infectat este portarul de rezervă al formației Atalanta Bergamo, Marco Carnesecchi.


Alessio Carlone se retrage din fotbal la 24 de ani

UPDATE, 8 octombrie, ora 11:19 / Mijlocașul echipei FC Botoșani, Alessio Carlone, a fost nevoit sa-și încheie cariera de fotbalist din cauza unei probleme la inimă. Acesta suferă de ARVC, o boală rară care afectează ventriculul drept și care dereglează ritmul de bătăi al inimii.

”Pe 3 septembrie 2020 a sunat telefonul, un telefon care avea să-mi schimbe lumea complet. Mi-a căzut pământul de sub picioare și am rămas fără cuvinte. Cea mai mare frică a mea a devenit realitate. Doctorul mi-a spus că există o afecțiune cardiacă genetică, numită ARVC și trebuie să-mi închei imediat cariera de fotbalist.

Am avut multe provocări în viață, dar asta va fi fără îndoială cea mai mare a mea. Cariera mea de jucător s-a terminat și am avut un timp prea scurt, dar minunat. Fotbalul m-a făcut persoana adultă care sunt acum. Mi-a arătat locuri frumoase din lume. Prin urmare, aș dori să mulțumesc tuturor celor care au luat parte la ea.

În primul rând vreau să le mulțumesc medicilor pentru că au descoperit asta și pentru munca lor grozavă. Familia, prietenii și iubita mea care mi-au oferit sprijin necondiționat. Colegii mei (foști) de echipă, de la care am învățat multe. Prieteni grozavi pe care i-am întâlnit.

Și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut. Vă mulțumesc tuturor pentru timpul minunat și pentru mine de a forma ceea ce sunt astăzi. În mod special doresc să mulțumesc KRC Genk, FC Den Bosch, Patro Eisden Maasmechelen, FC Politehnica Iași și Fotbal Club Botoșani”, a declart Carlone.

Alessio Carlone a renunțat la fotbal!Mijlocașul FC Botoșani, ??Alessio Carlone a fost nevoit sa-și încheie cariera de…

Geplaatst door Fotbal Club Botoșani op Donderdag 8 oktober 2020


Ugandezul Joshua Cheptegei, noul deținător al recordului la 10.000 metri

UPDATE, 8 octomnrie, ora 10:47 / Campionul mondial la 10.000 metri, ugandezul Joshua Cheptegei, a devenit noul deţinător al recordului mondial al distanţei, devansând cu peste şase secunde precedentul record, deţinut de Kenenisa Bekele.

La 24 de ani, Joshua Cheptegei a reuşit să alerge 10.000 de metri în 26’11”00 în cadrul concursului de la Valencia. Recordul precedent, de 26’17”53, era deţinut de etiopianul Kenenisa Bekele şi fusese stabilit în 2005 la Bruxelles.


Naționala de tineret a Angliei, doar egal cu Andorra

UPDATE, 7 octombrie, ora 18:33 / Naționala sub 21 de ani a Angliei a remizat 3-3 contra Andorrei în preliminariile Campionatului European din 2021. Andorra a avut 1-0, după care a fost condusă cu 2-1 și 3-2. În minutele de prelungire, a reușit să egaleze la 3.

Naționala engleză a avut mulți fotbaliști din campionatul intern, unii dintre ei de la Arsenal sau Liverpool, dar chiar și așa nu a obținut victoria. Andorra nu este la primul rezultat foarte bun din aceste preliminarii. Unica victorie a ei a avut loc în noiembrie anul trecut contra Turciei.


Dinamoviștii eliminați în derby-ul cu FCSB și-au aflat pedepsele

UPDATE, 7 octombrie, ora 17:55 / Jucătorii de la Dinamo eliminați în ultima etapă de campionat și-au aflat pedepsele pentru cartonașele roșii încasate. Isma Lopez va fi suspendat un meci și a primit o amendă de 740 de lei. Alexandru Răuță va lipsi trei partide și va trebui să plătească 3.500 de lei.

Paul Alexandru Iacob nu a fost sancționat disciplinar în urma jocului dintre FC Botoșani și Chindia Târgoviște. În cazul eliminării lui Ovidiu Mihalache de la Poli Iași pentru faultul extrem de dur produs asupra lui Elvir Koljic se cere certificatul medical.

Totodată, fotbalistul Răzvan Dâlbea, de la Hermannstadt, va lipsi un meci și va trebui să plătească 740 de lei.


CSA Steaua, lovită din plin de coronavirus

UPDATE, 7 octombrie, ora 16:07 / CSA Steaua are încă zece jucători depistați cu coronavirus, după cum au anunțat ”militari” într-un comunicat. În total, numărul persoanelor depistate pozitiv în cadrul clubului a ajuns la 19.

Infectații cu COVID-19 sunt în izolare și se vor putea întoarce la antrenamente atunci când vor avea două teste negative consecutive.

”Clubul Steaua București anunță că, în urma testelor efectuate înaintea partidei de fotbal cu FC Voluntari 2, din etapa a cincea a Ligii a 3-a, au fost depistați pozitiv cu COVID-19 încă 10 jucători”.

? Clubul Steaua București anunță că, în urma testelor efectuate înaintea partidei de fotbal cu SC FC Voluntari SA 2, din…

Geplaatst door AS47 op Woensdag 7 oktober 2020


Anchetă amplă la Federația Germană pentru fraudă fiscală

UPDATE, 7 octombrie, ora 13:46 / Sediul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) şi locuinţele mai multor actuali şi foşti oficiali au fost percheziţionate în cadrul unei unei anchete a parchetului din Frankfurt pentru evaziune fiscală.

Conform L’Equipe, șase foşti şi actuali oficiali sunt vizaţi de anchetă pentru evaziune fiscală în formă agravată. Numele lor nu au fost făcute publice. Aceştia sunt acuzaţi că au ”declarat eronat cu bună ştiinţă” autorităţilor fiscale veniturile obţinute din publicitatea la meciurile echipei naţionale pentru anii 2014 şi 2015, astfel încât DFB să nu plătească impozite de aproape 4,7 milioane de euro.

Peste 200 de anchetatori au fost mobilizaţi pentru percheziţii, care au vizat mai multe locuinţe, în regiunile Hesse, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară şi Renania-Palatinat.

În iulie 2019, DFB a decis să reglementeze veniturile înalţilor săi funcţionari prin stabilirea unui salariu maxim. O măsură menită, potrivit preşedintelui Fritz Keller, să ”recâştige credibilitatea şi încrederea pierdute” ale publicului.

Germania a jucat şapte amicale în 2014 şi 2015, precum şi cinci meciuri în preliminariile Euro-2016, împotriva Poloniei, Irlandei, Scoţiei, Gibraltarului şi Georgiei.


LA Lakers, pas decisiv pentru câștigarea NBA

UPDATE, 7 octombrie, ora 11:18 / Los Angeles Lakers a învins, cu scorul de 102-96, echipa Miami Heat, în meciul al patrulea al finalei NBA. Formaţia din California conduce cu scorul general de 3-1 şi mai are nevoie de o victorie pentru a-şi adjudeca titlul cu numărul 17 din istorie.

Cei mai buni jucători din a patra partidă a finalei au fost LeBron James, cu 28 puncte, 12 recuperări şi 8 pase decisive, şi Anthony Davis, 22 de puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive, de la învingători, respectiv Jimmy Butler, 22 de puncte, 10 recuperări, 9 pase decisive.

Meciul al cincilea va avea loc sâmbătă dimineață, de la ora 04.00, ora României.


De Nooijer și-a prelungit contractul cu Viitorul

UPDATE 7 octombrie, ora 10:22 / Fundaşul stânga olandez Bradley de Nooijer a semnat un nou contract cu FC Viitorul, valabil până la finalul sezonului 2022/2023, a anunțat gruparea constănțeană pe site-ul oficial.

Bradley de Nooijer a bifat în partida cu CFR Cluj de duminică meciul cu numărul 100 în tricoul Viitorului, alături de care a câştigat singurele sale trofee din carieră, Cupa şi Supercupa României în 2019.

În vârstă de 23 de ani, pe care îi va împlini luna viitoare, De Nooijer a ajuns la FC Viitorul în august 2017, iar de atunci a evoluat în 87 de partide în Liga 1, 6 în preliminariile Europa League, 6 în Cupa României şi una în Supercupa României.


Lazio l-a scos pe Radu din lista pentru Serie A

UPDATE 7 octombrie, ora 10:06 /Fundaşul Ştefan Radu a fost exclus de pe lista jucătorilor echipei Lazio pentru Serie A, în schimb figurează pe cea pentru Liga Campionilor.

Conform Gazzetta dello Sport, decizia antrenorului Simone Inzaghi vine după ce Ştefan Radu a părăsit terenul accidentat, în minutul 16, al meciului pe care Lazio Roma l-a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Inter Milano, în campionat.

Schimbarea nu este una permanentă. Lazio are dreptul la două schimbări oricând, iar Radu poate reveni în primii 23 după accidentare.


Șapte cazuri de coronavirus la ASU Poli Timișoara

UPDATE 7 octombrie, ora 9:43 / Formația ASU Poli Timișoara se confruntă cu un focar de coronavirus, după ce la ultima testare au fost depistate șapte persoane pozitive, dintre care cinci sunt jucători.

”Dintre cele 36 de persoane testate, şapte au primit rezultate pozitive. Prin urmare, atât cei depistaţi pozitiv, cât şi ceilalţi membri ai staff-ului şi lotului au intrat în izolare până luni, 12 octombrie, când testarea va fi repetată. Până atunci activităţile echipei sunt suspendate”, se arată pe site-ul oficial al clubului.


Mario Gotze a ajuns la PSV Eindhoven

UPDATE 7 octombrie, ora 9:26 / Mijlocașul german Mario Gotze, în vârstă de 28 de ani, a semnat un contract pe două sezoane cu formația PSV Eindhoven, după ce la finalul sezonului precedent s-a despărțit de Borussia Dortmund.

Campion mondial în 2014, atunci când a marcat singurul gol al finalei cu Argentina, Gotze se află la prima experiență în afara Germaniei.


Viorel Simion luptă cu ucraineanul Denis Berincik, deţinătorul centurii WBO International

UPDATE 7 octombrie, ora 9:11 / Pugilistul Viorel Simion, supranumit ”Bombardierul din Carpați, luptă să revină în boxul mondial la vârsta de 39 de ani, de data aceasta la categoria uşoară.

Românul va lupta joi, 8 octombrie, în Palatul de Gheaţă, din Brovary, lângă Kiev, cu ucraineanul Denis Berincik, deţinătorul centurii WBO International.

Viorel Simion, care nu a mai boxat de 18 luni, este medaliat cu bronz, ca amator, la europene şi mondiale şi participant la Jocurile Olimpice de la Atena. Reprezentantul nostru a deţinut la profesionişti titlul IBF International, la categoria pană, şi a adunat 25 de meciuri, din care a pierdut doar 3.

ADVERTISEMENT