ADVERTISEMENT
Sport

Viitorul lui Man și Mihăilă la Parma, pus din nou sub semnul întrebării: „Va fi o revoluție forțată”

Autor: Bogdan Solomon | 14.05.2021 | 16:02
Viitorul lui Man și Mihăilă la Parma, pus din nou sub semnul întrebării: „Va fi o revoluție forțată”
Viitorul lui Man și Mihăilă la Parma, pus din nou sub semnul întrebării: „Va fi o revoluție forțată”

Chiar dacă oficialii Parmei și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a-i păstra și în sezonul viitor, pentru a forța revenirea în Serie A, șansele ca Dennis Man și Valentin Mihăilă să se îndrepte către alte echipe cresc pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT

Concret, având în vedere prestațiile excelente din actuala stagiune, „cruciații” ar putea primi oferte de nerefuzat din partea unor cluburi mult mai bine cotate ale fotbalului european.

Va fi o revoluție forțată”, notează jurnaliștii italieni, analizând posibilele mutări din vară. Alături de internaționalii români, pe listă s-ar mai putea afla Gervinho, Cornelius, Kucka sau Hernani.

Man și Mihăilă, pe picior de plecare? Parma ar putea fi nevoită să-i cedeze în vară

Chiar dacă oamenii din conducere și-au exprimat dorința de a păstra cât mai mulți jucători, mai ales pe Dennis Man și pe Valentin Mihăilă, cele două bijuterii din România, se pare că ofertele vor fi studiate cu mare atenție”, se arată în articolul publicat recent de Parma Live, portal apropiat clubului la care evoluează Man și Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Marcello Carli și-a exprimat convingerea că fotbaliștii tineri, în frunte cu mijlocașii români, vor rămâne pentru a contribui la revenirea „cruciaților” în primul eșalon.

Un singur lucru este cert. Parma va încerca să revină în Serie A cu un nucleu tânăr. Toți acești fotbaliști, de la Man la Mihăilă sau Sohm, vor rămâne. Avem un lot puternic, iar cei mai buni vor rămâne alături de noi”, spunea directorul sportiv al echipei la finalul meciului cu Torino, care consemna retrogradarea matematică.

Paul Codrea îi sfătuiește să plece: „Serie B e un campionat vechi”

În schimb, Paul Codrea, fost internațional român și bun cunoscător al fotbalului italian, a analizat cu atenție Serie B și i-a îndemnat pe cei doi să părăsească Parma la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Spre surprinderea mea, amândoi s-au integrat repede. La Man chiar nu mă așteptăm să o facă, chiar dacă de el îmi plăcea și înainte, are multă calitate.

 Serie B este un campionat de uzură, nu prea e calitate acolo, nu e bine pentru ei să rămână. Ar fi bine să plece de la Parma. Serie B e un campionat greu. Am jucat acolo câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Multă cantitate, dar nu e calitate, e luptă, e bătaie, iar ei doi nu sunt genul acesta de jucători. Sigur, nu e un capăt de țară să joci în Serie B, dar înseamnă cu totul altceva”, a declarat fostul fundaș al celor de la Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena sau Bari.

Giovanni Becali ar vrea ca Man și Mihăilă să rămână în Serie B

Chestionat pe marginea subiectului, Giovanni Becali, agentul care i-a transferat în Italia, și-a exprimat convingerea că Man și Mihăilă vor rămâne să lupte alături de Parma pentru promovarea în Serie A. Asta dacă oficialii „cruciaților” nu vor primi la finalul stagiunii oferte de nerefuzat din partea unor cluburi mari ale Europei.

ADVERTISEMENT

Carli (n.r. Marcelo Carli, managerul general al Parmei) are dreptate, cei doi jucători au contract cu Parma încă patru ani, nu sunt multe de spus, e clar. În mercato pot apărea mereu surprize, dar acum este devreme.

Serie B îți oferă cu adevărat experiența fotbalului italian. Pentru jucători de 22 de ani și 20 de ani poate fi formativ, dacă rămân la Parma. Vor crește în agresivitate, în cunoștințe despre fotbalul italian și despre clubul Parma”, a explicat impresarul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!