Fotbal intern

Viitorul, nemulţumită de programarea în play-out: ”Nu ne vom prezenta la meciuri”

26.04.2021 | 15:33
Viitorul nemultumita de programarea in playout Nu ne vom prezenta la meciuri
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Viitorul sunt total nemulţumiți de programarea partidelor din play-out-ul Ligii 1 și consideră că modul în care s-au luat aceste decizii este hotărâtor în stabilirea clasamentului final.

În acest moment, echipa de la malul Mării Negre se află pe poziția a șaptea în play-out, înaintea partidei de la Voluntari, și este amenințată cu locurile retrogradabile.

ADVERTISEMENT

După ce a ratat accesul în play-off, patronul Gheorghe Hagi a decis să se despartă de antrenorul Mircea Rednic.

Programarea în play-out, criticată de FC Viitorul

FC Viitorul a dat publicităţii pe site-ul oficial un comunicat în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care a fost programată în etapele 3-6 ale play-out-ului Ligii 1.

ADVERTISEMENT

”FC Viitorul Constanţa doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii 1, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile şi / sau participante la baraj.

Astfel, FC Viitorul Constanţa este SINGURA echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare! Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică şi fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă şanse egale în lupta pentru obţinerea punctelor puse în joc”, se arată în comunicatul Viitorului.

ADVERTISEMENT

Viitorul amenință cu neprezentarea

”Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formația noastră, fără a se ține cont de:

  • Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte și după fiecare meci în condițiile desfășurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore!!! (2 mai, ora 18:30 cu Dinamo – 5 mai ora 14:15 cu Hermannstadt, la Mediaș)
  • Distanțele foarte lungi în condițiile infrastructurii din România și de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter!
ADVERTISEMENT

Viitorul programare play-out

Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează şi dezavantajează în acelaşi timp unele formaţii, astfel că deţinătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii 1, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare!

LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deţinătorii drepturilor TV şi, prin atitudinea ei pasivă, nu-şi poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor şi echitatea competiţiei pe care o organizează.

Atenţionăm pe toţi cei implicaţi în luarea acestor decizii că în cazul menţinerii ei – programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14:15 – clubul nostru NU se va putea prezenta la unul din aceste jocuri”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT