Fotbal intern

U Craiova va juca finala Cupei României cu Astra! „Leii din Bănie” au trecut de Viitorul Pandurii, scor 5-2 la general. Video

12.05.2021 | 22:25
U Craiova va juca finala Cupei Romaniei cu Astra Leii din Banie au trecut de Viitorul Pandurii scor 52 la general Video
ADVERTISEMENT

Viitorul Pandurii – U Craiova 2-2. Divizionara secundă s-a ținut scai de alb-albaștrii în returul semifinalei din Cupa României. Învinsă cu 0-3 în prima manșă, echipa lui Lupuț a reușit să scoată o remiză pe teren propriu. În finala Cupei României, din 22 mai, „Știința” se va lupta pentru trofeu cu Astra, pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești.

Viitorul Pandurii – U Craiova 2-2 (Buia 17, Paraschiv 28 / Ofosu 19, Tudorie 36) (2-5) – VIDEO AICI

Echipele de start:

Viitorul Pandurii: Moga – Buleică, Băican, Copaci, Dragu – Prejmerean, Țegle – Mitrică, Buia, Gîrbiță – Paraschiv; Rezerve: Bodea, Ciul, Misăraș, Buturucă, Vulpe, Chelariu, Cioiu, Bădăuță, Costea; Antrenor: C. Lupuț

ADVERTISEMENT

U Craiova: Pigliacelli – Mitran, Acka, Bălașa, Căpățînă – Bic, Fedele, Screciu – Ofosu, Tudorie, Camara; Rezerve: Popescu, M. Constantin, V. Constantin, Mateiu, Nistor, Baiaram, Ivan, Cîmpanu, Mamut; Antrenor: M. Ouzounidis

FINAL DE MECI! Viitorul Pandurii – U Craiova se termina 2-2 și

Min. 38 – O nouă ocazie de gol a gorjenilor! Țegle îl pune la grea încercare pe Pigliacelli!

Min. 36 – GOOOL U Craiova!!! Tudorie face 2-2!

Min. 31 – Intervenții senzaționale ale lui Moga! Portarul gorjenilor îi blochează în aceeași fază pe Fedele și Tudorie.

ADVERTISEMENT

Min. 28 – GOOOL Viitorul Pandurii!!! Paraschiv le aduce pe gazde în avantaj!

Min. 19 – GOOOL U Craiova!!! Ofosu profită de o gafă asemănătoare în defensiva gorjenilor și egalează.

Min. 17 – GOOOL Viitorul Pandurii!!! Darius Buia profită de gafa lui Acka și trimite mingea în poarta lui Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

Min. 3 – Ocazie pentru U Craiova! Camara încearcă să îl lobeze pe Moga, dar mingea lovește transversala.

Min. 1 – A început meciul!


UPDATE, 12 mai, ora 19:40 / Susținere maximă pentru echipa lui Ouzounidis. În ciuda avantajului relaxant din tur, „Știința” a fost urmată de suporteri la Târgu Jiu. Ultrașii au venit să îi încurajeze pe fotbaliști înaintea returului cu Viitorul Pandurii.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 12 mai, ora 19:36 / Vicecampioana României va juca într-un echipament special returul cu Viitorul Pandurii. Pe tricoul „leilor din Bănie” este imprimat chipul legendarului Ion Oblemenco, cel care joi, 13 mai, ar fi împlinit 76 de ani.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 12 mai, ora 19:35 /

Pentru gazde, performanța de a juca o semifinală de Cupa României este deja o una uriașă, astfel că șansele să producă o surpriză, chiar și pe teren propriu, sunt destul de mici. Mai mult, după acest meci, echipa lui Cristian Lupuț va intra în vacanță. Viitorul Pandurii a terminat pe locul 2 grupa B din play-out-ul ligii secunde, cu 41 de puncte, unul mai puțin decât liderul Petrolul.

De cealaltă parte, Marinos Ouzounidis e hotărât să menajeze o sumedenie de fotbaliști pentru returul de la Târgu Jiu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Cum calificarea este aproape tranșată, Universitatea Craiova trage cu dinții să își apere poziția din Liga 1, locul 3 fiind vânat pe final de play-off de Sepsi. Sâmbătă, 15 mai, de la ora 21:30, alb-albaștrii au derby cu CFR Cluj.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Universitatea Craiova Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Universitatea Craiova se va juca pe o temperatură bună pentru fotbal. Deși se anunță cer înnorat, la Târgu Jiu vor fi aproximativ 22 de grade la ora partidei retur din semifinalele Cupei României.  Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă de George Rareș Vidican, din Satu Mare.

În prima manșă, vicecampioana României a câștigat la scor de neprezentare pe „Ion Oblemenco”. Cei trei autori ai golurilor au fost Ovidiu Bic, Alexandru Tudorie și Matteo Fedele.

Până să ajungă să se confrunte cu „leii din Bănie”, gorjenii au avut un parcurs de vis în Cupa României. Au trecut de Viitorul Dăeşti (2-1), FC Argeş şi Gaz Metan Mediaș (1-0 cu ambele) şi Universitatea Cluj (3-1).

Duelul Viitorul Pandurii – U Craiova este programat miercuri, 12 mai, de la ora 20:30, în semifinala retur a Cupei României şi este televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Fanii „Științei” se pregătesc deja de finala Cupei României

Cum spuneam, Universitatea Craiova este ca și calificată într-o nouă finală de Cupa României. În urmă cu trei ani, oltenii au jucat și au câștigat meciul din ultimul act, cu Hermannstadt, scor 2-0. În 2019, alb-albaștrii au fost victimele Viitorului Constanța, în semifinale, iar în 2020 nu au putut trece de sferturi, eliminații fiind de Poli Iași, scor 2-3.

În actuala ediție, Craiova a păstrat poarta intactă în meciurile pe care le-a disputat până acum. A fost 5-0 cu Prograsul Spartac, 1-0 la Botoşani şi Chindia şi 3-0 în turul cu Viitorul Pandurii. Pentru finala care va avea loc pe 22 mai, la Ploiești, fanii echipei lui Marinos Ouzounidis au promis deja că vor lua cu asalt stadionul „Ilie Oană”.

Bancu și Vătăjelu sunt suspendați

Deși tehnicianul elen al Craiovei și-a propus să folosească o echipă experimentală, Universitatea Craiova oricum nu i-ar fi putut folosi pe Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu, suspendați după eliminările din meciul cu FC Botoșani. Menajați vor fi și Marius Constantin, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, Alexandru Cicâldău, Andrei Ivan, Ștefan Baiaram și George Cîmpanu.

Mulți dintre ei nici nu vor face deplasarea la Târgu Jiu, iar cei care vor merge la returul semifinalei vor lua loc banca de rezerve, fiind utilizați doar în caz de urgență. Jucătorii pe care îi va trimite în teren Ouzounidis vor avea astfel ocazia să demonstreze că poti fi de ajutor și în campionat, acolo unde oltenii mai au de jucat cu CFR Cluj, FCSB și Sepsi, după ce au suferit trei eșecuri consecutive, 2-3 cu FC Botoşani, 0-2 la Sepsi şi 0-1 la  Clinceni.

În ceea ce privește șansele acordate de către bookmakeri pentru returul dintre Viitorul Pandurii și U Craiova, în 90 de minute, gazdele au o cotă de 6,10 pentru a câștiga jocul, alb-albaștrii 1,55, în timp ce pronosticul „X solist” este cotat la 4,20.

ADVERTISEMENT