Fotbal intern

Viitorul Pandurii, unul dintre puținele cluburi care nu au redus salariile: „Suntem cu plățile la zi”

27.03.2020 | 11:20
Viitorul Pandurii unul dintre putinele cluburi care nu au redus salariile Suntem cu platile la zi
Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 11 în Liga 2. FOTO: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este unul dintre puținele cluburi de fotbal din România care nu ia în considerare reducerea salariilor în perioada suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus.

„Suntem la zi”

Fotbalul din România a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, situație ce a dus la reducerea încasărilor cluburilor.

ADVERTISEMENT

În acest context, multe dintre cluburi au ales să reducă salariile angajaților, pentru evitarea unui colaps financiar. Nu este cazul și divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Cristian Lupuț, antrenorul echipei de pe locul 11 în Liga 2, a declarat că jucătorii și membrii staff-ului tehnic au primit toate încasările la timp și că, cel puțin deocamdată, nu se impune luare unor măsuri radicale.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, la noi nu s-a pus problema cu neplata salariilor. Suntem la zi. Nu am discutat, sincer, cu conducerea, dar nu ni s-a spus nimic, nu s-a adus la cunoștința noastră faptul că trebuie să ne taie salariile.

La noi, totul e plătit la zi. Ordonanța de Guvern ne va ajuta foarte mult, 100 la sută. Nu numai pe noi, ci în general. Pentru cluburile mici ar fi un ajutor extraordinar, pentru Liga 2 și Liga 3.

ADVERTISEMENT

Ar fi o mână mare întinsă din partea Guvernului României. Liga 1 primește bani buni de la televiziuni, la Liga 2 este o sumă, dar destul de mică. Cred că acoperă deplasările cu echipa pe un sezon, atât. Pentru noi, pentru club, Ordonața de Guvern înseamnă mult”, a declarat Cristian Lupuț, conform Prosport.

FCSB a scăzut salariile

Gigi Becali a decis înjumătățirea salariilor fotbaliștilor de la FCSB cel puțin până în luna septembrie, din cauza suspendării competițiilor.

ADVERTISEMENT

O decizie asemănătoare a fost luată și de Poli Iași și Viitorul Constanța.

Președintele clubului patronat de Gică Hagi, Gică Popescu, a recunoscut că formația constănțeană încearcă să reducă cu cel puțin 45%: „Am luat decizia de reducere a salariilor tuturor angajaţilor clubului. La academie şi tot ce înseamnă echipa mare sunt undeva la 150-160 de angajaţi. Iar noi avem o politică de reducere a salariilor pentru toţi, pentru că obiectivul nostru este să reducem undeva la 40-45% bugetul pentru anul viitor”.

ADVERTISEMENT
Tags: