Stiri sportive

Un jucător de la Sepsi, depistat cu Covid-19 / Motivul demiterii lui Ruben de la Barrera: “Ne-am speriat”

Un jucător al echipei Sepsi Sfântu Gheorghe este infectat cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către Leo Grozavu, antrenorul echipei din Covasna.
07.01.2021 | 15:33
Un jucator de la Sepsi depistat cu Covid19  Motivul demiterii lui Ruben de la Barrera Neam speriat
Un jucător de la Sepsi are Covid-19. Sursa foto: sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și internațional, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Sepsi anunță un caz de coronavirus

UPDATE, 7 ianuarie, ora 15:34 / Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că un jucător din lotul antrenat de Leo Grozavu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a testării periodice, un jucător din lotul echipei Sepsi OSK a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. El nu prezintă niciun simptom, şi a intrat imediat în izolare”, a anunţat gruparea covăsneană.

Sepsi va disputa primul meci din 2021, marţi, 12 ianuarie, în deplasare, cu Universitatea Craiova, în etapa a 16-a a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Motivul demiterii lui Ruben de la Barrera: “Ne-am speriat”

UPDATE, 7 ianuarie, ora 9:51. Gică Popescu a povestit motivul pentru care Ruben de la Barrera a fost demis de la Viitorul:

„Când l-am ales pe Ruben a fost o compatibilitate de viziune fotbalistică. Gică a implementat sistemul Ajax, Barcelona, care a funcţionat când a fost la cârma echipei. Nu ne-am băgat peste Ruben.

ADVERTISEMENT

Îl mai întrebam, sporadic, dacă mai are nevoie de ceva. Nu a ştiut să profite de prezenţa noastră, de prezenţa lui Gică, cel care era acolo. Nu i-a dat un telefon lui Gică să-l întrebe.

A luat nişte decizii normale, dar în timpul meciurilor era pe dos. Când am luat hotărârea, am luat cifrele de la InStat şi ne-am speriat.

Lucrurile arătau foarte rău şi am luat decizia ca lucrurile să n-o ia la vale mai rău. Căzusem la posesie, la atacuri, ne îndepărtasem de la folosofie. Noi am fost foarte bine intenţionaţi”, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.


Barcelona, victorie dificilă la Bilbao

UPDATE, 6 ianuarie, ora 21:51 / Echipa FC Barcelona a învins, în deplasare, scor 3-2, formația Athlet5ic Bilbao, într-un meci resatant din etapa a doua din La Liga.

Athletic Bilbao – FC Barcelona 2-3 (Inaki Williams 3, Iker Muniain 90 / Pedri 14, Messi 38, 62)


Ursea, încă o înfrângere cu Nice în Franța

UPDATE, 6 ianuarie, ora 21:48 / Echipa OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-2, de formația Brest, în etapa a 18-a din Ligue 1.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Mounie (23) și Honorat (28). În urma acestui eșec, trupa tehnicianului român a ajuns pe locul 13 în clasament, cu 22 de puncte.


Viitorul a renunțat la Victor Fernandez

UPDATE, 6 ianuarie, ora 20:51 / FC Viitorul a anunțat despărțirea de Victor Fernandez. Atacantul spaniol a fost cedat la FC Botoșani.

„FC Viitorul Constanța și FC Botoșani au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Victor Fernandez Satue la formația botoșăneană.

În vârstă de 22 de ani, spaniolul Victor Fernandez disputase șase partide în Liga 1 pentru formația noastră în perioada august – decembrie 2020.

Mulțumim, Victor, și succes în continuare!”, a anunțat clubul constănțean.


Boloni, succes dramatic în Grecia

UPDATE, 6 ianuarie, ora 17:10 / Formația Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Apollon Smyrnis, în etapa a 15-a a campionatului Greciei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Ioannidis, în minutul 20. Trupa tehnicianului român a jucat în inferioritate numerică din minutul 51, după eliminarea lui Zagaritis. În urma acestei victorii, Panathinaikos se află pe locul cinci în clasament, cu 22 de puncte, la 13 puncte în urma liderului Olympiakos Pireu.


Slaven Bilic, antrenor la Beijing Guoan

UPDATE, 6 ianuarie, ora 16:55 / Antrenorul Slaven Bilic a fost anunțat oficial la Beijing Guoan. Dat afară de West Bromwich Albion și înlocuit rapid cu Sam Allardyce, croatul și-a găsit repede un nou loc de muncă și a semnat un contract pe doi ani cu formația care a terminat pe locul 3 sezonul precedent din China. Campionatul a fost câștigat de Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu.


Gyenes, locul 33 la Raliul Dakar

UPDATE, 6 ianuarie, ora 16:18 / Pilotul Emanuel Gyenes a ocupat poziţia 33 la clasa moto în etapa a patra a Raliului Dakar, desfăşurată între Wadi ad-Dawasir şi Riad, pe o distanţă de 476 de kilometri, din care 337 de kilometri de specială.

Etapa a patra a fost câştigată de spaniolul Joan Barreda Bort. La Original by Motul – Malle Moto, Gyenes a terminat pe primul loc. Etapa a cincea va avea loc joi, între Riad şi Al Qaisumah, pe o distanţă de 456 de kilometri.


Victorie pentru echipa lui Denis Alibec și Cristi Săpunaru

UPDATE, 6 ianuarie, ora 15:15 / Kayserispor, echipa lui Denis Alibec, a învins-o pe Denizlispor cu 1-0, în deplasare, egalând-o la puncte. Victoria este una extrem de prețioasă pentru formația cu care negociază Dan Petrescu. Kayseri a acumulat 13 puncte și este la patru lungimi distanță de primul loc care asigură rămânerea în Superliga turcă. Unicul gol al meciului a fost marcat de Pedro Henrique, din pasa lui Aaron Lennon, în minutul 21. Denis Alibec a fost titular și a fost schimbat în minutul 82 cu Kanga Aka. Cristi Săpunaru a fost și el titular la Kayserispor și a jucat tot meciul. La Denizlispor, a fost titular Costel Pantilimon. Kayseri rămâne ultima în clasament, în ciuda acestei victorii.


Irina Fetecău a ratat calificarea pe tabloul principal la Abu Dhabi

UPDATE, 6 ianuarie, 14:28 / Jucătoarea Irina Fetecău, locul 309 WTA şi cap de serie numărul 15, a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului categorie WTA 500 de la Abu Dhabi.

Fetecău a fost învinsă, în manşa a doua a calificărilor, de italianca Lucrezia Stefanini, locul 394 WTA, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (3), după un meci de două ore şi 28 de minute. Jucătoarea română de 24 de ani a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei, la 5-4 în decisiv, dar nu a reuşit să fructifice niciuna dintre cele trei mingi de meci avute.


Diego Costa este ademenit cu un salariu imens la Al Hilal

UPDATE, 6 ianuarie, ora 13:46 / Atacantul spaniol Diego Costa și-a încheiat conturile cu Atletico Madrid și este liber de contract. Fost campion în Premier League cu Chelsea, despre vârful cu origini braziliene s-a spus că ar fi fost dorit de Mikel Arteta la Arsenal. Cu toate acestea, Marca anunță că Al Hilal, formația antrenată de Răzvan Lucescu, vrea să îi ofere lui Costa un salariu imens. 17 milioane de euro ar urma să câștige spaniolul dacă va alege să accepte contractul valabil doi ani și jumătate, oferit de Al Hilal. Altfel spus, el va primi peste 560.000 de euro lunar. Al Hilal ar fi aproape să eșueze în tentativa de a-l aduce pe Alex Teixeira. Brazilianul a decis să plece de la Jiangsu, trupa lui Cosmin Olăroiu, însă nu s-a înțeles cu saudiții, iar varianta Costa este una tot mai atractivă pentru aceștia.


Viitorul Constanța a adus un atacant din Letonia

UPDATE 6 ianuarie, ora 13:02 / Clubul Viitorul Constanța a anunțat oficial transferul lui atacant leton. Este vorba despre Valerijs Sabala, un vârf în vârstă de 26 de ani, care are 53 de selecții și 12 goluri pentru naționala statului său. Sabala vine de la Suduva Marijampole și a semnat pe doi ani și jumătate. El poate evolua și ca aripă stânga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viitorul FC (@viitorulfc)


A murit Colin Bell, legendă a lui Manchester City

UPDATE 5 ianuarie, ora 22:00 / Colin Bell s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Dispariția fostului internațional englez nu are legătură cu pandemia COVID-19. De-a lungul carierei, fostul mijlocaș a jucat la Bury (1963-1966), Manchester City (1966-1979) și San Jose Earthquakes (1980). Pentru naționala Angliei, Bell a strâns 48 de selecții și a marcat nouă goluri.

Înainte de semifinala Cupei Ligii Angliei, cu Manchester United, jucătorii lui Guardiola vor intra pe teren cu tricouri inscripționate cu numărul 8, cel pe care îl purta Colin Bell.

„Cu părere de rău vă anunțăm că a murit legenda lui Manchester City, Colin Bell. Colin a avut parte de o moarte liniștită în această după-amiază, la vârsta de 74 de ani. Nu are legătură cu COVID-19. În urma sa rămân soția Marie, copiii Jon și Dawn și nepoții Luke, Mark, Isla și Jack”, a anunțat Manchester City.


Gaziantep a egalat liderul din Turcia

UPDATE 5 ianuarie, ora 17:00 / Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a egalat-o la puncte pe Beșiktaș. Ambele echipe au câte 31 de puncte și conduc Super Liga turcă, însă echipa din Istanbul are un meci mai puțin disputat. La fel au și Galatasaray și Fenerbahce, care au 30, respectiv 29 de puncte. Cu toate acestea, victoria lui Gaziantep cu 2-0 în fața lui Ankaragucu este un rezultat uriaș pentru Marius Șumudică și ai săi. Primul gol a fost marcat de Alexandru Maxim, în minutul 70, în vreme ce a doua reușită a venit în prelungiri și i-a aparținut lui Sahin.

Antrenorul român a fost avertizat cu cartonaș galben de arbitrul partidei pentru că a rostit cuvântul „time”, protestând la adresa tragerilor de timp ale adversarilor. Pentru Gaziantep, urmează meciul cu Sivasspor din data de 9 ianuarie. Maxim este golgheterul lui Gaziantep, cu 8 reușite în 16 partide. La Gaziantep a fost titular și Alin Toșca. Maxim a fost schimbat în minutul 87.


Ministrul Dezvoltării, anunț despre stadionul Rapid: „E gata în mai”

UPDATE, 5 ianuarie, ora 15:30 / Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că stadionul Rapid va fi gata până la finalul lunii mai 2021. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Dezvoltării.

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Cseke Attila.

ℹ Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a verificat, astăzi, stadiul lucrărilor la…

Publicată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pe Marţi, 5 ianuarie 2021


Transfer surprinzător la Sepsi Sfântu Gheorghe

UPDATE, 5 ianuarie, ora 14:45 / Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat oficial transferul lui Eder Gonzalez Tortella, un mijlocaș de la FK Cszikszereda Miercurea Ciuc. În vârstă de 23 de ani, spaniolul a semnat un contract valabil timp de un an și jumătate cu una dintre revelațiile actualei ediții a Ligii 1. De asemenea, contractul are și o opțiune de prelungire, anunță covăsnenii.

#csakazosk
?⚪️Új középpályás érkezett a Sepsi OSK-hoz
Új játékossal bővült csapatunk, a mai nap során véglegessé vált,…

Publicată de Sepsi OSK pe Marţi, 5 ianuarie 2021


COVID-19 la FC Barcelona

UPDATE, 5 ianuarie, ora 14:03 / Clubul FC Barcelona a anunțat oficial în seara zilei de 4 ianuarie că doi membri ai staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19. Toți jucătorii catalani vor fi supuși astăzi unui nou set de teste, însă antrenamentul programat pentru dimineața zilei de marți a fost amânat. La fel s-a întâmplat și în cazul conferinței de presă de dinaintea partidei de miercuri, cu Athletic Bilbao.

Bogdan Barbu, primul jucător transferat de Rapid în această iarnă

UPDATE, 4 ianuarie, ora 16:50 / Bogdan Barbu este primul transfer al iernii pe care l-a făcut Rapid. Ultima dată la „U” Cluj, mijlocașul a semnat din postura de jucător liber de contract și susține că are sânge alb-vișiniu.

„Prima dată când am venit pe Giulești cred că aveam doi ani și m-a dus tata în cărucior la Tribuna a II-a, iar de atunci o perioadă lungă am tot mers în galerie. Acum sper să revină suporterii la meciuri cât mai repede, să fie alături de noi și să facem treabă bună, iar la finalul sezonului să ne bucurăm împreună”, a declarat Bogdan Barbu, conform paginii de Facebook FC Rapid 1923.

În sezonul 2020-2021, Bogdan Barbu a îmbrăcat de zece ori tricoul „șepcilor roșii” și a marcat un gol.


Întârzie inaugurarea oficială a stadionului Arcul de Triumf

UPDATE, 4 ianuarie, ora 15:53 / ”Stejarii” ar fi trebuit să joace cu Belgia inițial pe 25 martie, apoi pe 1 noiembrie 2020, la București, pe arena ”Arcul de Triumf”, în ultimul duel din cadrul Rugby Europe Championship, dar meciul a fost suspendat de fiecare dată după hotărârea forului european.

Toți se așteptau ca jocul decisiv din 7 februarie 2021 se va disputa pe noul stadion Arcul de Triumf, dar meciul se va juca la Craiova. La Botoșani s-a disputat meciul cu Spania, singurul succes al țării noastre în 2020 într-o partidă oficială, 24-7.

Formalitățile pentru inaugurarea modernului stadion din București nu au fost încheiate, iar Federația Română de Rugby a fost nevoită să trimită locul de desfășurare la Rugby Europe. Stadionul ales a fost Ion Oblemenco.

Din cauza faptului că noul Guvern a depus jurământul abia pe 23 decembrie 2020, procedura a fost blocată între CNI și MTS, ultima netrimițând oameni care să preia arena pe compartimente.


Ladislau Boloni, conflict cu jurnaliștii greci

UPDATE, 4 ianuarie, ora 11:55 / Tehnicianul român Ladislau Boloni a intrat în conflict cu jurnaliștii greci, după remiza scor 0-0 dintre Panathinaikos și Asteras. Ironizat de jurnaliști, acesta le-a răspuns acuzând problemele de lot din tabăra elenă.

„În orice echipă din lume, când îţi lipsesc cinci oameni, se simte. Nu vreau să ofensez pe nimeni, dar nu înţeleg decizia ligii. Avem cinci jucători cu coronavirus. Îmi veţi spune că unul e în Brazilia, dar şi el e bolnav. Cum a fost posibil ca această întâlnire să aibă loc?

Dacă un jucător vrea să fie de Crăciun în familie în ţara sa, cum ar putea să-i interzică un antrenor? Cei care cred acest lucru sunt chiar nişte zerouri. E o prostie să-mi puneţi o astfel de întrebare, pentru că nimeni pe lumea asta nu ştia exact ce trebuie să faci împotriva virusului. Şi vreau să le transmit experţilor că doi dintre băieţi, Kourbelis şi Tzavidas, au petrecut Sărbătorile aici, în Grecia, şi tot s-au îmbolnăvit.

Puteţi să spuneţi ce vreţi. Dacă nu vedeţi frustrarea pe chipul meu, atunci mai bine apucaţi-vă de radio, lăsaţi televiziunea!. Sunt realist, dar vreau să evit concluziile bombastice. Eu apăr la maximum jucătorii, colectivul lui Panathinaikos. Voila!”, a spus Boloni, citat de Looksport.

UTA l-a adus pe Liviu Antal

UPDATE, 4 ianuarie, ora 09:30 / UTA a anunțat oficial trei transferuri. Clubul arădean i-a adus pe Liviu Antal, fost campion al României cu Oțelul Galați, dar și pe brazilianul Roger și lituanianul Modestas Vorobjovas. În vârstă de 24 de ani, Roger a venit de. la Riga și evoluează pe postul de mijlocaș de creație. Vorobjovas este mijlocaș defensiv și a evoluat și pentru naționala țării sale de 22 de ori.

„Mă bucur că sunt aici. Am ajuns la un club cu o istorie mare în fotbalul românesc. Mă bucur că cei din conducere și antrenorul m-au dorit foarte mult. Acest lucru este foarte important. Sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivele. Va fi un an greu, un sezon greu, dar sper ca la sfârșitul sezonului să ajungem unde ne dorim cu toții”, a spus Antal la prezentarea oficială ca noul jucător al arădenilor.

„Sosirea lui Liviu reprezintă un plus pentru noi atât din punct de vedere sportiv, dar și pentru ce doresc în vestiar. Toată lumea îl știe pe Liviu, are un istoric bogat în fotbalul românesc. Și-a arătat valoarea la toate echipele pentru care a jucat. Am convingerea că va aduce plusul pe care îl căutăm în atac. Poate juca pe mai multe posturi. Este un băiat de vestiar, cum se spune și, mai presus de asta, e un jucător care cunoaște bine profilul campionatului românesc. Vine cu experiența necesară pentru gestionarea unor momente dificile. Sigur vom mai traversa momente dificile”, a spus și Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA.


A murit omul care a schimbat definitiv Formula 1

UPDATE, 4 ianuarie, ora 08:30 / John Hogan, fost director de marketing la Marlboro, s-a implicat în destinele Formula 1 și a transformat competiția într-una dintre cele mai importante branduri sportive din lume. Ca director de marketing al companiei producătoare de țigări, Hogan i-a convins pe șefii Marlboro să sponsorizeze multe dintre echipele înscrise în Formula 1. Cu ajutorul lui Hogan, McLaren l-a adus pe Emerson Fittipaldi și a câștigat Marele Circ în 1974. De asemenea, tot grație investițiilor făcute de compania lui Hogan, cei de la McLaren au reușit să îi aducă pe Ayrton Senna și Alain Prost. Hogan este considerat și descoperitorul lui Mika Hakkinen. Modul în care americanul a văzut potențialul investițiilor în Formula 1 a fost unul decisiv pentru evoluția brandului, care a devenit în ultimii 50 de ani un adevărat colos financiar în lumea sportului. Moartea sa a fost anunțată duminică. Hogan era bolnav de coronavirus.


Florentin Matei, gol pentru Apollon Limassol

UPDATE, 3 ianuarie, ora 22:09 / Mijlocașul Florentin Matei a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Apollon Limassol, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Anorthosis Famagusta, în etapa a 17-a a campionatului Ciprului.

Oaspeții au condus cu 2-0 la pauză, dar gazdele au revenit și au câștigat jocul, golul de 2-2 fiind reușit de jucătorul român în minutul 61. Matei a primit un cartonaș galben în minutul 77 și a fost înlocuit în minutul 85.


Un jucător a suferti un stop cardiorespirator pe teren

UPDATE, 3 ianuarie, ora 20:30 / Jucătorul echipei FC Alverca, Alex Apolinario (24 de ani), a fost foarte aproape de o tragedie, după ce a suferit un stop cardiorespirator în timpul unui meci din liga a treia din Portugalia.

În minutul 27, fotbalistul s-a prăbușit la pământ și a avut nevoie urgentă de intervenție medicală. El a fost resuscitat chiar pe gazon iar apoi a fost transportat la spital.

”FC Alverca Futebol SAD anunță că fotbalistul Alex Apolinario a suferit pe teren în minutul 27 al meciului cu Almeirim un stop cardiorespirator. Jucătorul a fost imediat preluat de medicii clubului, pregătiți și mereu prezenți la meciuri și antrenamente, care au folosit defibrilatorul. Alex Apolinario a fost stabilizat și dus la spital. Eș își va continua recuperearea la spitalul Vila Franca de Shira”, a anunțat clubul portughez.


Remiză pentru Boloni în primul meci din 2021

UPDATE, 3 ianuarie, ora 17:01 / Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a terminat la egalitate primul meci din 2021, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Asteras Tripolis, în etapa a 14-a a campionatului Greciei.

După această remiză, trupa tehnicianului român se află pe locul cinci în clasament, cu 19 puncte, la 13 în urma liderului Olympiakos Pireu.


Patricia Ţig s-a retras de la turneul WTA Abu Dhabi

UPDATE, 3 ianuarie, ora 16:05 / Patricia Ţig s-a retras de la turneul WTA Abu Dhabi. Deşi organizatorii au inclus-o pe tabloul principal pe jucătoarea de pe locul 56 WTA, ea a decis să nu mai participe. Nu este singura sportivă din România care spune pas turneului de la Abu Dhabi, introdus în circuit după decalarea celor din Australia, Simona Halep procedând la fel. De altfel, Sorana Cîrstea este cea care va reprezenta tenisul de la noi pe tablloul principal al turneului din capitala Emiratelor.

Competiţia de la Abu Dhabi este programată pentru perioada 5-13 ianuarie şi pune la bătaie premii în valoare de 565.530 de dolari.


Emanuel Gyenes a terminat pe locul 36 prima etapă a Raliului Dakar

UPDATE, 3 ianuarie, ora 14:28 / Emanuel Gyenes a luat startul astăzi în cel mai așteptat raliul al anului 2021: Raliul Dakar. Românul nostru s-a clasat pe locul 33 la categoria moto în prologul Raliului Dakar ediţia 2021, desfăşurat sâmbătă la Jeddah (Arabia Saudită) şi încheiat cu victoria campionului en titre, americanul Ricky Brabec.

Ajuns la 36 de ani, pentru Gyenes este cea de-a unsprezecea participare la Raliul Dakar, iar bikerul sătmărean concurează cu o motocicletă KTM, pentru echipa Autonet Motorcycle Team.

Astăzi s-a dat starul primei etape din Raliul Dakar 2021, între Jeddah şi Bisha, pe distanţa totală de 622 km, din care 277 km probe speciale, iar Gyenes a terminat pe locul 36, la 42 de minute de australianul Toby Price (KTM). Emanuel Gyenes a reușit anul trecut să câștige la această categorie, iar anul acesta speră din nou la o clasare pe podium, în timp ce la clasamentul general a terminat în top 30.

________________________________________________________________________________

Al Hilal l-a transferat gratis pe Alex Teixeira de la Jiangsu Suning

UPDATE, 3 ianuarie, ora 11:36 / Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a dat lovitura în primele zile ale lui 2021 și a reușit să-l transfere gratis pe brazilianul Alex Teixeira de la Jiangsu Suning, formație antrenată de un alt român, Cosmin Olăroiu.

Teixeira a devenit liber de contract la finalul lui 2020 și nu a dorit să-și prelungească înțelegerea cu Jiangsu din cauza plafonului salarial maxim de 3 milioane de euro pe an impus de Federația Chineză pentru străini. Până acum, el primea 12 milioane de euro pe sezon la echipa lui Olăroiu.

Mijlocașul brazilian a semnat un contract pe doi ani cu Al Hilal și va primi 13 milioane de dolari în această perioadă.


Denis Drăguș va deveni tată

UPDATE, 3 ianuarie, ora 9:11 / Chiar dacă pe plan profesional nu o duce foarte bine, fiind mai mereu rezervă la Crotone, atacantul Denis Drăguș are parte de vești excelente în ceea ce privește viața personală. La începutul anului, el a anunțat că în 2021 va deveni tată, iubita sa Vanessa urmând să nască o fetiță.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DRAGUS DENIS ⚡️ (@denisdragus7)

„An Nou Fericit! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru încă unul! 2020 a fost diferit, dar atât de special. Greu, dar atât de frumos, pentru că ne-a dat cel mai frumos cadou. 2021 – Suntem aici!”, a fost mesajul postat de Denis Drăguș pe Instagram.


Valentin Mihăilă poate debuta la Parma

UPDATE, 2 ianuarie, ora 22:34 / Atacantul Valentin Mihăilă are șansa să debuteze la Parma în acest weekend, la meciul cu Torino din etapa a 15-a din Serie A.

Internaționalul român de tineret a fost achiziționat de parmegiani în octombrie, dar nu a apucat să bifeze vreun minut din cauza unei accidentări. Fostul jucător al Craiovei este refăcut și a fost inclus de antrenorul Fabio Liverani în lotul pentru întâlnirea de duminică, 3 ianuarie.


Laszlo Balint a sunat adunarea la UTA Arad

UPDATE, 2 ianuarie, ora 22:20 / Echipa UTA Arad s-a reunit pentru începerea pregătirii în vederea părții a doua a sezonului din Liga 1, iar antrenorul Laszlo Balint a condus deja primul antrenament.

”Achizițiile sunt un capitol la care am lucrat foarte intens în această perioadă. Practic, nu am avut absolut niciun fel de zi de repaus, am încercat să căutăm jucători care să se plieze cerințelor noastre și să se integreze în criteriile noastre de selecție.

Din fericire, am reușit semnarea a doi jucători. Cred că suntem pe final și cu semnarea contractului pentru un al treilea fotbalist și avem discuții destul de avansate cu încă alți doi jucători. Bineînțeles pe posturile pe care credem noi că suntem descoperiți în acest moment.

Am căutat să ne acoperim în compartimentul ofensiv, avem cei doi mijlocași cu care ne-am înțeles, încă un fotbalist ofensiv este și el pe drum și – bineînțeles – căutăm întăriri la fundașii laterali, pentru că a văzut toată lumea că, cel puțin în ultima parte a sezonului, am avut probleme destul de mari acolo.

Nu este deloc ușor pentru că vrem să aducem jucători cu calitate, iar automat pentru ei există o concurență destul de mare. Au și alte oferte, nu numai noi încercăm să ne asigurăm serviciile lor și atunci această bătălie este destul de dură”, a declarat Balint.

UTA s-a despărțit în această iarnă de portarul Moldovan, mijlocașii Ursu și Popescu și de atacanții Ioniță și Morar, iar Pleașcă și Klapan se antrenează separat după ce au fost informați că nu mai intră în planurile antrenorului dar nu au ajuns la un acord financiar cu conducerea clubului.


Șumudică a fost egalat la Erzurum în minutul 90+7 din penalty

UPDATE, 2 ianuarie, ora 14:23 / Marius Șumudică a ratat ocazia să fie lider provizoriu în Superliga Turciei după ce a făcut doar egal, 1-1, sâmbătă pe terenul lui Erzurumspor. Gaziantep a deschis scorul prin Mirallas, în minutul 70, dar a fost egalată dramatic în prelungiri, în minutul 90+7, printr-un penalty transformat de Bassan.

Lovitura de pedeapsă a fost acordată foarte ușor, motiv pentru Marius Șumudică și jucătorii oaspeți să protesteze vehement. Tehnicianul român a fost avertizat cu un cartonaș galben la final.

Dintre fotbaliștii români aflați în lotul lui Gaziantep, Alin Toșca a fost integralist, în timp ce Alexandru Maxim a lipsit din cauza unei suspendări.

Într-un alt meci din cadrul etapei a 16-a din Superliga Turciei, Denizlispor, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a terminat 2-2 pe terenul lui Sivasspor.


Mesajul lui MM Stoica după moartea lui Bosânceanu

UPDATE, 2 ianuarie, ora 12:01 / Mihai Stoica, managerul de la FCSB şi fost oficial la Oţelul Galaţi, a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea lui Constantin „Boxeru“ Bosânceanu.

„A plecat un om de mare calitate și unul dintre jucătorii de bază ai marii echipe Oțelul Galați din anii ‘90.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Rămas bun, Boxere❤️

A plecat un om de mare calitate și unul dintre jucătorii de bază ai marii echipe Oțelul Galați din anii ‘90.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Rămas bun, Boxere❤️

Posted by Mihai Stoica on Thursday, December 31, 2020

Constantin Bosânceanu este un fost fundaş al Oţelului Galaţi din perioada anilor 90, interval în care trupa de la malul Dunării a jucat în cupele europene. El a murit în ultima zi a lui 2020 la vârsta de 54 de ani. În ultima perioadă a vieţii, a lucrat ca masor la Foresta Suceava, clubul moldav fiind cel care a anunţat dispariţia lui Bosânceanu.

De-a lungul carierei, el a evoluat la Bucovina Suceava, Oţelul Galaţi, Rocar Bucureşti Vega Deva şi Unirea Botoşani.


Victor Osimhen, depistat pozitiv la revenirea din vacanţă la Napoli

UPDATE, 2 ianuarie, ora 11:10 / Toate necazurile par a se ţine scai de atacantul nigerian al lui Napoli, Victor Osimhen. Acesta este accidentat de aproape două luni şi se află aproape de momentul recuperării totale şi al revenirii la antrenamente. Va mai sta însă 14 zile de acum înainte departe de restul lotului pentru că la revenirea din vacanţă a fost depistat pozitiv la testările de coronavirus şi a intrat deja în izolare. Norocul jucătorilor este că Osimhen nu a luat contact cu nici unul dintre ei de mai multă vreme, fiind accidentat şi urmând un program de refacere separat.


Djokovic l-a imitat pe Sylvester Stallone

UPDATE, 1 ianuarie, ora 19:01 / Tenismenul sârb Novak Djokovic l-a imitat pe actorul Sylvester Stallone în filmul în care îl interpretează pe legendarul pugilist Rocky Balboa.

Prezent cu familia sa într-o stațiune montană din Serbia pentru petrecerea de Anul Nou, liderul clasamentului ATP s-a filmat alergând prin zăpadă imitând pregătirea fizică pe care o făcea și Stallone în film. Și totul pe melodia ”Eye of the Tiger” a formației Survivor, care a fost și coloana sonoră a filmului ”Rocky”.


Daniel Isăilă, victorie în prima zi din 2021

UPDATE, 1 ianuarie, ora 18:08 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins în prima zi a anului 2021, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formația Al Dhafra, în etapa a 12-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Sultan Al Shamsi (1), Suhail Al Noobi (21) și Joao Pedro (62), în timp ce pentru oaspeți a înscris Saeed Al Kathiri (65). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român a urcat pe locul patru în clasament, cu 23 de puncte, la șase puncte în urma liderului Al Sharjah.


Ironii la adresa lui Gică Hagi în presa internaţională

UPDATE, 1 ianuarie 2021, ora 16:45 / Gică Hagi a oferit un interviu la GSP, în care a afirmat că Rangers, echipa fiului Ianis, este cea mai bună formaţie din Europa, judecând după statistica partidelor din acest sezon. „Regele“ a subliniat faptul că scoţienii nu au nicio înfrângere în acest sezon şi una dintre cele mai bune defensive de pe continent, ceea ce, în opinia lui, o face „cea mai bună din Europa“.

Declaraţiile lui Gică Hagi au ajuns rapid în presa internaţională, care l-a ironizat pe patronul de la Viitorul: „Să nu îi spuneţi lui Bayern“ au scris cei de la Goal News pe Twitter, într-o postare ce trimitea către interviul preluat de la Gazeta Sporturilor.

Remiză pentru Răzvan Lucescu în ultimul meci din 2020

UPDATE, 31 decembrie, ora 20:45 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a încheiat anul 2020 cu o remiză, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Al Shabab, în etapa a 11-a a campionatului Arabiei Saudite.

Oaspeții au deschis scorul prin Martin, în minutul 14, gazdele reușind egalarea prin Al Shehri, în minutul 87, în ciuda faptului că Al Shabab a jucat în inferioritate numerică aproape toată repriza secundă.

Trupa lui Răzvan Lucescu este lider cu 24 de puncte, urmată de Al Ahli, echipa lui Alexandru Mitriță, cu 22 de puncte, și Al Shabab, cu 19 puncte.


Goran Pandev și-a anunțat retragerea după Euro

UPDATE, 31 decembrie, ora 19:47 / Echipa națională a României scapă în preliminariile pentru CM-2022 de Goran Pandev, vedeta Macedoniei de Nord anunțându-și retragerea din fotbal la vară.

”A venit momentul, în 2021 voi face 38 de ani. Chiar cred că acesta va fi ultimul meu sezon, apoi mă voi retrage. Înainte de asta însă mai am vise de realizat. Vreau să salvez Genoa de la retrogradare și vreau să joc la Euro cu Macedonia. Vreau să mă bucur și să joac fără niciun stres

Nu știu ce mă așteaptă în viitor. Certitudinea este că voi rămâne la Genova să trăiesc, deoarece aceasta este casa mea și este clubul în care am petrecut cei mai mulți ani din carieră. Și copiii mei au decis că vor să rămână aici”, a spus Pandev, conform Gazzetta dello Sport.


Craiova lui Mititelu a primit acceptul să joace pe Oblemenco

UPDATE, 31 decembrie, ora 18:33 / Consiliul Local din Craiova o votat o propunere pentru un nou protocol de închiriere a stadionului „Ion Oblemenco“, iar în urma acestui vot orice echipă de Liga 2 poate juca pe cea mai mare arenă din Bănie, conform editie.ro. Vestea este cât se poate de bună pentru Craiova lui Mititelu, care până acum a avut interzis, pentru meciurile de campionat, pe stadionul pe care juca rivala din oraş. Echipa de Liga 2 a jucat doar de două ori pe Oblemenco, în 2019 şi 2020, de fiecare dată în 16-imile Cupei României.

Costurile de închiriere a arenei de Bănie sunt destul de ridicate, mai ales în contextul în care spectatorii nu au voie în tribune. Aproximativ 10.000 de euro sunt necesari pentru evenimentele sportive interne, iar pentru meciuri de cupe europene, grupe şi faze superioare, preţul urcă la 25.000 de euro.


Cavani, suspendat pentru un mesaj rasist

UPDATE, 31 decembrie, ora 17:13 / Atacantul echipei Manchester United, Edinson Cavani, a fost suspendate pentru trei meciuri în Anglia, pentru un mesaj considerat rasist pe care l-a postat pe rețelele de socializare.

Uruguayanul a fost investigat după ce i-a răspuns pe Instagram cu mesajul ”Gracias Negrito” unui apropiat care îl felicitase pentru cele două goluri marcate în partida cu Southampton.

Conform The Independent, în urma acestei suspendări, atacantul va rata meciurile cu Aston Villa (Premier League), Manchester City (Cupa Ligii) și Watford (Cupa Angliei). În plus, Cavani a fost amendat cu 100.000 de lire sterline și a fost trimis la reeducare.


Clubul Burnley a fost achiziţionat de un grup de investiţii american

UPDATE, 31 decembrie, ora 15:30 / Grupul de investiţii american ALK Capital a achiziţionat 84 la sută din acţiunile clubului Burnley, iar Alan Pace l-a înlocuit pe Mike Garlick în funcţia de preşedinte.

Conform BBC, Garlick, care şi-a vândut pachetul de aproape 50 la sută din acţiunile clubului, şi fostul acţionar John Banaszkiewicz vor rămâne în cadrul gupării în calitate de directori. ”Asta marchează o nouă eră pentru Burnley, pe măsură ce devenim administratori ai acestui club istoric”, a declarat Pace, în vârstă de 53 de ani.

”Scopul nostru este să ne bazăm pe munca impresionantă pe care Garlick şi antrenorul Sean Dyche au făcut-o pentru a face din Burnley un club stabil din punct de vedere financiar, aflat în Premier League, care este o piatră de temelie a comunităţii locale.

Cu o moştenire bogată, o academie strălucită şi o bază de fani pasionaţi, acest club are baze solide pe care să se construiască”, a mai spus Pace.


Adrian Ursea va pleca de la Nice la finalul campionatului

UPDATE, 31 decembrie, ora 14:45 / Julien Fournier, directorul sportiv al lui OGC Nice, a anunțat că tehnicianul român va fi păstrat în funcție doar până la finalul sezonului, indiferent de rezultatele echipei. Adrian Ursea a condus-o pe Nice în șase meciuri, în acest final de an. O victorie, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri a adunat ocupanta locului 12 în Ligue 1.

Directorul sportiv al clubului de pe Coasta de Azur a lămurit astfel situația singurului antrenor român din Ligue 1: „Adi ştie foarte bine că solicitarea care i-a fost adresată este de a antrena echipa până la sfârşitul stagiunii. Ştie, de asemenea, că vom căuta un antrenor pentru sezonul viitor. Se face în deplină transparenţă cu el şi cu ceilalţi membri ai staff-ului. Uşa nu este închisă pentru a merge dincolo de acest termen, dar nu acesta este planul iniţial“, a spus Fournier, citat de news.ro.

________________________________________________________________________________

Fanii lui Dinamo, anunț despre preluarea clubului

UPDATE, 31 decembrie, ora 09:40. Fanii lui Dinamo au anunțat că sunt gata să preia clubul dacă Pablo Cortacero și Dorin Șerdean nu se vor ține de promisiuni:

„Atât Dorin Șerdean, cât și Pablo Cortacero au dat asigurări că vor ceda acțiunile în cazul în care nu vor intra banii de la ei. După ultima discuție, avocații DDB au pregătit un MOU, o înțelegere care trebuia semnată de ambele părți, ca angajament legat de cedarea acțiunilor în caz de neîndeplinire a promisiunilor financiare până la 31 decembrie.

A doua zi, când urma să aibă loc întâlnirea, domnii Șerdean și Cortacero nu s-au mai prezentat. Discuțiile au continuat la distanță, iar ultimul răspuns a venit ieri (29 decembrie) din partea lui Cortacero, care a spus că banii vor intra până pe 31 decembrie și că ”manana”, adică astăzi (30 decembrie) ne va trimite codul SWIFT al transferului bancar.

Ziua bancară de astăzi s-a încheiat. Am început numărătoarea inversă pentru ULTIMUL MÂINE.Până atunci, am trecut în viteză de 12.000 de socios și ne îndreptăm spre 13.000. Trebuie să menținem ritmul acesta de creștere și până în decembrie 2021 putem fi 24.000 de socios”, a scris Peluza Cătălin Hîldan, pe Facebook.


Marius Şumudică, desemnat antrenorul anului 2020 în Turcia

UPDATE, 30 decembrie, ora 23:03 / Marius Şumudică a fost desemnat Antrenorul Anului 2020 în Superliga din Turcia. În ancheta realizată de Futbol Arena, antrenorul român a primit 40.617 voturi. Gaziantep, echipa antrenată de fostul rapidist a reuşit o clasare pe poziţia a opta la finalul sezonului 2019-2020, primul după promovare, iar în acest an e pe locul al patrulea, la două puncte de liderul Galatasaray.

„Sunt foarte bucuros, vă daţi seama! Până la urmă cu astea rămâi, pentru că banii vin şi se duc. Sunt foarte mulţi antrenori care muncesc, dar nu pot fi toţi premiaţi, normal. Iar când tu te afli printre cei votaţi înseamnă că munca îţi este răsplătită. Le mulţumesc celor din fotbalul din Turcia pentru această onoare pe care mi-au făcut-o. În Arabia Saudită am fost pe locul trei, acum pe locul întâi, înseamnă ceva pentru mine”, a declarat Şumudică la Digisport.

Fernando Muslera de la Galatasaray a primit titlul de Portarul Anului, iar coechipierul lui, brazilianul Marcao, a fost Fundaşul Anului. Premiul Mijlocaşul Anului a ajuns la Irfan Can Kahveci de la campioana Istanbul Başakşehir, iar Alexander Sorloth de la Tranzonspor este Atacantul Anului.


Fostul dinamovist Borja Valle, prezentat la Real Oviedo

UPDATE, 30 decembrie, ora 22:20 / Borja Valle nu a jucat decât un tur de campionat la Dinamo, plecând la începutul lunii din cauza problemelor financiare ale echipei. El şi-a găsit rapid o nouă formaţie şi va evolua pentru Real Oviedo, în liga secundă din Spania.

La Dinamo, Borja Valle a marcat de cinci ori şi a dat o pasă de gol în cele 10 partide în care a jucat, fiind unul dintre cele mai bune transferuri ale verii pentru „câini“. Evoluţiile bune şi golul spectaculos din meciul cu Botoşani, un şut de la 60 de metri care a făcut înconjurul lumii pe internet, au atras atenţia asupra mijlocaşului spaniol, fiind ofertat de mai multe cluburi din ţara natală. În cele din urmă, a semnat cu Real Oviedo, care l-a prezentat chiar înainte de finalul lui 2020.

 

Uno siempre vuelve… ✨
A los lugares… ? …que le vieron sonreír ?

Posted by Real Oviedo on Wednesday, December 30, 2020


FC Voluntari a renunțat la seviciile lui Adi Popa

UPDATE, 30 decembrie, ora 19:20 / FC Voluntari a reluat miercuri pregătirile în vederea returului de campionat sub comanda noului antrenor Bogdan Andone, iar cu această ocazie au fost anunțate și primele modificări la nivelul lotului. Astfel, echipa ilfoveană s-a despărțit de mijlocașul Adrian Popa, care a apucat să evolueze în doar 8 partide.

„FC Voluntari anunță că a reziliat, de comun acord, contractul cu jucătorul Adrian Popa. Adrian Popa a evoluat pentru echipa noastră în 8 partide, acesta reușind să marcheze de 2 ori. Clubul nostru îi multumește pentru munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorește mult succes în carieră!”, este anunțul postat pe contul oficial de Facebook al echipei din Voluntari.

#FCV #reziliere #AdiPopa

FC Voluntari anunta ca a reziliat, de comun acord, contractul cu jucatorul Adrian…

Publicată de FC Voluntari pe Miercuri, 30 decembrie 2020

După despărțirea de FC Voluntari, Adi Popa ar putea semna cu o altă echipă din Liga 1, Academica Clinceni, unde i-ar reîntâlni pe Raul Rusescu, Florin Gardoș și Cristi Tănase, foștii săi colegi de la FCSB.

În contrapartidă, ilfovenii au anunțat și prima echiziție: cehul Lukas Droppa, care a mai evoluat în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș și pandurii Tg. Jiu.


Ianis Hagi, titular la Rangers în ultimul meci al anului

UPDATE, 30 decembrie, ora 16:50 / Ianis Hagi începe din primul minut ultimul meci al lui Rangers din 2020. Liderul campionatului scoţian joacă pe terenul lui St. Mirren în etapa a 21-a. Hagi este titular pentru a treia oară consecutiv în acest final de an, după o perioadă de aproximativ o lună şi jumătate în care a început pe banca de rezerve.

Ianis Hagi a pasat decisiv pentru golul de 1-0, marcat de Roffe în minutul 27. A fost scos de pe teren în minutul 80, când echipa lui conducea cu 2-0.


Juventus se poate despărţi de preşedintele Andrea Agnelli

UPDATE, 30 decembrie, ora 15:58 / Supercampioana Italiei, Juventus, trece printr’o perioadă de reformare. A fost adus un antrenor tânăr, Andrea Pirlo, a fost întinerit şi lotul de jucători, iar acum e la un pas de o schimbare la nivel înalt. Presa din „Cizmă“ scris că Andrea Agnelli, preşedintele torinezilor, ar putea pleca de la club la finalul acestui sezon.

Rezultatele sub aşteptări şi datoriile care se acumulează ar fi motivele care stau la baza deciziei lui Agnelli de a părăsi Juventus. Campioana e abia pe locul 6 (cu un meci mai puţin disputat) şi la 10 puncte de liderul AC Milan. Iar în plan financiar, lucrurile stau extrem de rău, datoriile clubului fiind estimate să ajungă la circa 600 de milioane de euro până la finalul sezonului.

Acestea, plus scandalurile cu testul de italiană al lui Luis Suarezşi meciul cu Napoli, care trebuia să fie câştigat la masa verde, dar până la urmă se va rejuca, l-au făcut pe Agnelli să se gândească la o despărţire. Cea mai probabilă destinaţie pentru omul care a condus Juventus din 2012 este proiectul Ferrari din Formula 1.


FC Argeș s-a despărțit de doi jucători

UPDATE, 30 decembrie, ora 08:16 / Oficialii clubului FC Argeş au anunţat că s-au despărţit de mijlocaşii Andrei Blejdea şi Gabriel Deac.

”Clubul FC Argeş anunţă că a ajuns la o înţelegere pe cale amiabilă pentru rezilierea contractelor cu mijlocaşii Andrei Blejdea şi Gabriel Deac. FC Argeş le mulţumeşte celor doi jucători pentru munca depusă în perioada petrecută la Piteşti şi le doreşte mult succes în cariera profesională”, este anunţul grupării din Piteşti.

Pe de altă parte, FC Argeș urmează să-l numească în funcția de președinte pe fostul internațional Ion Vlădoiu, iar ca antrenor va fi adus Mihai Ianovschi.


Bogdan Andone a semnat cu FC Voluntari

UPDATE, 29 decembrie, ora 18:23 / Bogdan Andone este noul antrenor al lui FC Voluntari, după ce echipa ilfoveană s-a despărțit la finalul turului de campionat de Mihai Teja. El a semnat un contract pe un an și jumătate și va fi ajutat în staff de secunzii Octavian Chihaia, Vasile Maftei și Eduard Stăncioiu, precum și de preparatorul fizic Massimo Stalteri.

Noul tehnician al Voluntariului va face cunoștință cu elevii săi miercuri, 30 decembrie, când are programat primul antrenament începând cu ora 15:30.

#FCV #CasaLiga1 #BogdanAndone

OFICIAL ❗

FC Voluntari anunta ca a semnat un contract,pe o perioada de 1 an si…

Publicată de FC Voluntari pe Marţi, 29 decembrie 2020


Jean Vlădoiu e noul președinte al lui FC Argeș

UPDATE, 29 decembrie, ora 17:15 / Jean Vlădoiu, fostul mare atacant al naționalei, care a jucat la Steaua București, FC Argeș, Dinamo și Rapid revine în Liga 1. Conform gsp.ro, Jean Vlădoiu va fi noul președinte al clubului FC Argeș și va aduce un nou antrenor: Mihai Ianovschi.

Ultima funcție a lui Jean Vlădoiu a fost în cadrul Federației Române de Fotbal, unde a fost membru în Comisia Tehnică. Vlădoiu a scris istorie pentru FC Argeș, unde a jucat 107 partide și a înscris 21 de goluri, fiind și antrenorul echipei în 2010. FC Argeș a mai negociat și cu Dani Coman.


Zlatan Ibrahimovic, invitat permanent la Festivalul Sanremo 2021

UPDATE, 29 decembrie, ora 15:25 / Zlatan Ibrahimovic va fi invitat permanent al Festivalului de Muzică Sanremo, care va avea loc în perioada 2-6 martie 2021. „Pot să anunţ prezenţa lui Zlatan Ibrahimovici la toate cele cinci seri ale Festivalului Sanremo, fără ca acesta să piardă vreo partidă de-ale lui AC Milan. O altă lovitură marca Sanremo“, a anunţat Amadeus, prezentatorul şi directorul artistic al concursului muzical.

În trecut, Cristiano Ronaldo s-a mai bucurat de această onoare, dar lusitanul a fost prezent într-o singură seară.

AC Milan va juca pe teren propriu cu Udinese pe 3 martie, de la 21:45.


S-a anunțat calendarul ATP până în aprilie

UPDATE, 29 decembrie, ora 13:35 / Jucătorii de tenis au primit calendarul turneelor după Australian Open şi până în aprilie, iar din acesta lipseşte turneul Masters 1.000 de la Indian Wells.

Conform L’Equipe, sezonul ATP 2021 va începe în săptămâna 5-13 ianuarie, cu turnee la Delray Beach şi Antalya. Între 10 şi 13 ianuarie, vor avea loc, la Doha, calificările pentru Australian Open, apoi jucătorii vor merge la Melbourne, unde vor intra într-o perioadă de carantină, până la 31 ianuarie.

Înaintea primului Grand Slam al anului, al cărui start a fost amânat din 18 ianuarie până în 8 februarie, din cauza pandemiei de coronavirus, vor avea loc două turnee ATP de 250 de puncte şi Cupa ATP. După Astralian Open, până în aprilie, vor fi organziate turnee în Europa, America de Sud, America de Nord şi Asia.

Programul turneelor ATP din primele trei luni ale anului 2021 este următorul:

5-13 ianuarie: Delray Beach şi Antalya;

10-13 ianuarie: calificări Australian Open (Doha);

17-31 ianuarie: carantină la Melbourne;

31 ianuarie-6 februarie: două turnee ATP 250 la Melbourne;

1-5 februarie: ATP Cup;

8-21 februarie: Australian Open;

22-28 februarie: Montpellier şi Cordoba;

1-7 martie: Rotterdam şi Buenos Aires;

8-14 martie: Marsilia, Santiago şi Doha;

15-21 martie: Dubai şi Acapulco;

24 martie-4 aprilie: Miami.

Programat de obicei începând din prima jumătate a lunii martie, turneul Masters 1.000 de la Indian Wells nu figurează în calendarul prezentat, fiind posibil ca şi ediţia 2021 şi fie anulată. În acest an, turneul din deşertul californian a fost prima competiţie majoră de tenis anulată din cauza pandemiei de coronavirus.


Ibrahimovic, achiziție de 3 milioane de euro

UPDATE, 29 decembrie, ora 10:13 / Atacantul echipei AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, şi-a cumpărat un domeniu forestier în Suedia, pentru a putea să vâneze şi să pescuiască. El are acceptul şi de a folosi snowmobilul.

Conform besoccee.com, el a cheltuit trei milioane de euro pentru achiziţionarea acestui domeniu. Terenul este situat în Are, în apropiere de frontiera cu Norvegia.


Un jucător a fost eliminat pentru că a vrut să-i arate arbitrului că a greșit

UPDATE, 29 decembrie, ora 08:56 / Căpitanul echipei Sivasspor, Hakan Arslan, a fost eliminat la pauza meciului cu Beşiktaş, din campionatul Turciei, după ce a vrut să-i arate arbitrului un filmuleţ de pe telefonul mobil referitor la o acţiune litigioasă.

Arslan a vrut să-i arate arbitrului că a comis o greşeală şi a căutat un telefon mobil pentru a-i demonstra că balonul ieşise din suprafaţa de joc înainte de golul lui Yalcin, din minutul 18. Arbitrul i-a arătat cartonaşul galben, iar, nervos, Arslan a aruncat telefonul şi a dat cu piciorul într-un banner, primind astfel un al doilea galben şi implicit cartonaşul roşu.

După verificarea imaginilor s-a demonstrat că jucătorul a avut dreptate. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru Beşiktaş.


Finala Ligii Campionilor la handbal masculin se va juca între Barcelona și Kiel

UPDATE, 28 decembrie, ora 23:25 / S-a decis cine va disputa ultimul act al Ligii Campionilor la handbal masculin. Este vorba despre Barcelona și Veszprem. Spaniolii s-au impus în semifinalele final four-ului din Germania cu 37-32 în fața lui PSG.  Kiel a învins-o pe Veszprem, după prelungiri, cu 36-35. Învinsele din semifinale își vor disputa finala mică, eveniment ce va avea loc în data de 29 decembrie. Tot atunci vom afla și cine este noua campioană a Europei. Finala mică se dispută de la 21:30, în vreme ce finala mică se va disputa de la 19:00. În 2019, Vardar a învins-o pe Veszprem în finală.


Neymar le-a cerut petrecăreților să vină fără telefoane

UPDATE, 28 decembrie, ora 22:45 / Apar noi amănunte legate de petrecerea-monstru dată de Neymar în brazilia, în plină pandemie de coronavirus. Brazilienii au aflat că nu mai puțin de 500 de oameni au fost invitați la o petrecere organizată de Neymar la Mangaratiba, stațiune aflată la 100 de km de Rio de Janeiro. Cei desemnați de brazilianul lui PSG să organizeze evenimentul au anunțat că regulile comunicate participanților au fost prezentarea unui test negativ COVID-19 și purtarea măștii în interior. De asemenea, invitații au fost obligați să vină fără telefon sau să îl lase la intrare, anunță L’Equipe.


FC U Craiova 1948 i-a adus pe Denis Ispas și Adrian Voicu

UPDATE, 28 decembrie, ora 19:45 / FC U Craiova 1948 vrea să promoteze în Liga 1 și se întărește înainte de reluarea sezonului din Liga 2. Oltenii care conduc clasamentul în liga secundă i-au transferat pe Denis Ispas și Adrian Voicu. În vârstă de 27 de ani, Denis Ispas este un fundaș central care poate evolua și în banda dreaptă a apărării. Ultima echipă pentru care a jucat este Turris Turnu Măgurele. El a mai evoluat în trecut pentru Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași sau Farul Constanța. În acest sezon din Liga 2, a bifat doar două partide. De cealaltă parte, Adrian Voicu este o aripă stânga de 28 de ani și vine tot de la Turris. Voicu a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă în cele 11 jocuri disputate în actuala ediție a Ligii 2.

? Bine ați venit, Adrian Voicu și Denis Ispas!

#Științasuntemnoi #ÎnaintespreLiga1

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Luni, 28 decembrie 2020


Alexander Gonzalez și-a găsit echipă după ce a plecat de la Dinamo

UPDATE, 28 decembrie, ora 16:15 / Alexander Gonzalez a plecat din Ștefan cel Mare din cauza problemelor financiare, dar venezueleanul a semnat rapid un nou contract. Fundașul dreapta s-a întors în a doua ligă spaniolă, acolo unde va evolua pentru Malaga până la finalul sezonului 2020-2021.

Alexander Gonzalez a fost printre primii jucători care au plecat de la Dinamo. După el au urmat Isma Lopez, Borja Valle și Rene Hinojo. Malaga este a patra echipă din Spania pentru care joacă fundașul dreapta venezuelean, după Huesca, Elche și Mirandes.

Malaga e pe locul 12 în Segunda Division, cu 26 de puncte, la cinci lungimi de poziția a șasea, ultima care asigură prezența în play-off-ul de promovare în prima ligă.


Viitorul s-a reunit fără doi jucători. Pe cine nu va mai antrena Mircea Rednic

UPDATE, 28 decembrie, ora 14:45 / Luni, 28 decembrie, Viitorul s-a reunit pentru a începe pregătirea returului Ligii 1. La prima echipă au fost chemați mai mulți fotbaliști din Academia constănțenilor.

„După o singură săptămână de vacanţă, FC Viitorul Constanţa s-a reunit în această dimineaţă la Baza Sportivă a Academiei Gheorghe Hagi. Alături de cei care au încheiat prima parte a campionatului s-au aflat şi câţiva juniori din cadrul Academiei Gheorghe Hagi, dar şi doi dintre cei care au evoluat sub formă de împrumut la alte echipe în prima jumătate a sezonului: Gabriel Dănuleasa, Sabin Stănciulescu, Darius Grosu, Gabriel Buta, Alexandru Crivac, Constantin Grameni, Răzvan Tănasă şi Luca Andronache, Florian Haită, Paul Şerban, Răzvan Matiş”, se arată în comunicatul Viitorului.

Florian Haită s-a întors de la Turris Turnu Măgurele, iar Răzvan Matiş a revenit de la Petrolul Ploieşti. În schimb, Adrian Stoian și Angel Martinez Ortega nu vor mai fi jucătorii Viitorului începând cu 2021. După efectuarea vizitei medicale, echipa lui Rednic va efectua luni seara și prima ședință de pregătire după reunire.


Un miliardar în vârstă de doar 23 de ani a cumpărat Sunderland. Ce avere deține tânărul

UPDATE, 28 decembrie, ora 14:30 / Sunderland va avea un nou patron începând cu 2021. Ajunsă în League One (al treilea eșalon fotbalistic englez), echipa a fost cumpărată de un miliardar în vârstă de doar 23 de ani.

Kyril Louis-Dreyfus este fiul fostului patron de la Olympique Marseille, Robert Louis-Dreyfus, care a murit în urmă cu 11 ani, la vârsta de 63 de ani. „Abia aștept să demarăm noul proiect și cred că Sunderland va reveni în Premier. Suporterii trebuie să iubească din nou echipa”, a promis Kyril, a cărui mamă are o avere de 5,5 miliarde de dolari.

Fostul finanțator, Stewart Donald, a decis să vcedeze după un an, păstrând totuși un procent din acțiunile „pisicilor negre”.

ADVERTISEMENT