Fotbal international

Viitorul şi-a aflat adversara din UEFA Youth League! Puştii lui Hagi, adversar greu în primul tur

04.09.2018 | 19:18
Viitorul sia aflat adversara din UEFA Youth League Pustii lui Hagi adversar greu in primul tur
ADVERTISEMENT

Viitorul şi-a aflat adversara din UEFA Youth League. Academia lui Gică Hagi s-a calificat în competiţie europeană după ce a câştigat titlul de campioană a României la nivelul U19. Marţi, 4 septembrie, a avut loc tragerea la sorţi din UEFA Youth League, ruta campioanelor, la Nyon, Elveţia.

Dinamo Zagreb U19 este adversara Viitorului în turul 1 de pe ruta campioanelor din UEFA Youth League. Meciul tur se va disputa la Ovidiu, pe 3 octombrie, în timp ce returul este programat în Croaţia, pe 24 octombrie, iar partida se va disputa, cel mai probabil, pe stadionul “Hitrec Kacian” din Zagreb. La tragerea la sorţi pentru turul 1 din UEFA Youth League, cele 32 de echipe participante au fost împărţite în patru urne. Viitorul a fost repartizată în urna a patra alături de Dinamo Zagreb, Anji Mahacikala (Rusia), FC Minsk (Belarus), Maccabi Tel Aviv (Israel), Astana (Kazahstan), Illes Akademia Halad (Ungaria) şi Vllaznia (Albania).

ADVERTISEMENT

Viitorul şi-a aflat adversara din UEFA Youth League

Viitorul şi-a aflat adversara din UEFA Youth League. Tot marţi a avut loc tragerea la sorţi şi pentru turul 2 de pe ruta campioanelor. Dacă va trece de Dinamo Zagreb, Viitorul o va întâlni pe echipa care va câştiga duelul dintre Astana (Kazahstan) sau Vllaznia (Albania). Meciul tur se va disputa pe 7 noiembrie, în timp ce returul este programat pentru 28 noiembrie.

Viitorul a mai participat de două ori în UEFA Youth League, în sezoanele 2015-16 şi 2016-17. Academia lui Gică Hagi a ajuns până în faza optimilor de finală la ediţia de acum doi ani, când echipa din Ovidiu a fost eliminată de FC Porto U19. În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti U19 a fost eliminată în primul tur din UEFA Youth League de Lokomotiva Zagreb. În tur, croaţii au obţinut victoria pe teren propriu, scor 20, în timp ce în meciul retur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2. Golurile “câinilor” au fost marcate de Florin Vasile şi Geani Creţu.

ADVERTISEMENT

Vărul Simonei Halep joacă la Viitorul U19

Academia lui Gică Hagi s-a calificat în UEFA Youth League după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti U19, scor 4-0, în finala Ligii Elitelor U19. Dimicu Halep, vărul Simonei Halep, a făcut parte din lotul Viitorului U19 în sezonul trecut, când echipa a câştigat campionatul.

Programul meciurilor din turul 1 din UEFA Youth League

Altinordu (Turcia) – HJK Helsinki (Finlanda)

MSK Zilina (Slovacia) – Montpellier (Franţa)

Basel (Elveţia) – Hamilton Academical (Scoţia)

Dinamo Kiev (Ucraina) – Septemvri Sofia (Bulgaria)

Elfsborg (Suedia) – KR Reykjavík (Islanda)

Anderlecht (Belgia) – FC Admira Wacker (Austria)

Midtjylland (Danemarca) – Bohemians Dublin (Irlanda)

Chelsea (Anglia) – Molde (Norvegia)

AEL Limassol (Cipru) – PAOK Salonic (Grecia)

Sigma Olomouc (Cehia) – NK Maribor (Slovenia)

Gabala (Azerbaidjan) – Sheriff Tiraspol (Rep. Moldova)

Hertha Berlin (Germania) – Lech Poznan (Polonia)

Astana (Kazahstan) – Vllaznia (Albania)

Anji Mahachkala (Rusia) – Maccabi Tel-Aviv (Israel)

FC Viitorul (România) – Dinamo Zagreb (Croaţia)

FC Minsk (Belarus) – Illes Akademia Halad (Ungaria)

Trofeul UEFA Youth League. Viitorul şi-a aflat adversara din primul tur al competiţiei
Trofeul UEFA Youth League. Viitorul şi-a aflat adversara din primul tur al competiţiei