Fotbal intern

Viitorul, specialistă în umilirea lui Dinamo! În 2015, Rednic se afla „la primire” și lua 5 goluri

26.02.2021 | 22:37
Viitorul specialista in umilirea lui Dinamo In 2015 Rednic se afla la primire si lua 5 goluri
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost distrusă de Viitorul Constanța cu scorul de 5-0, chiar în Ștefan cel Mare. Este a treia oară când clubul patronat de Gică Hagi le aplică alb-roșiilor o corecție marcând cinci goluri.

Dobrogenii au mai marcat în două rânduri de cinci ori în poarta câinilor, iar la unul dintre meciuri antrenorul lui Dinamo era chiar Mircea Rednic, cel care în prezent îi antrenează pe George Ganea și colegii săi.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu mai pierduse cu 0-5 pe teren propriu din 1986, când Sportul Studențesc se impunea la fel de categoric precum dobrogenii, tot în „Groapă”. Aceea a fost, de altfel, cea mai mare înfrângere din istoria lui Dinamo, pe teren propriu.

Viitorul, specialistă în umilirea lui Dinamo! Vlad Achim reușea o dublă în 2015, Rednic îi antrena pe „câini”

În data de 2 noiembrie 2015, Viitorul venea în Ștefan cel Mare pentru a da piept cu un Dinamo pe care Mircea Rednic încerca să îl pună pe picioare. În condițiile multor jucători nou-veniți în „Groapă”, misiunea „Puriului” era una destul de grea.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru se vedea și pe teren, în fața unei formații a lui Gică Hagi care se prezenta mult mai bine închegată și mai încrezătoare în propriile forțe. Pentru Viitorul, evolua pe atunci Vlad Achim. Astăzi, mijlocașul a fost titular pentru alb-roșii.

Marcatori erau, în 2015, Harlem Gnohere pentru Dinamo, care egala la unu în minutul 53, în vreme ce pentru formația din Ovidiu marcau Florin Tănase (pen. 33), Vlad Achim (64, 90) și Adnan Aganovic (86, 90+1).

ADVERTISEMENT
  • Ianis Hagi, Bănel Nicoliță, Răzvan Marin sau Florin Cernat jucau pentru Viitorul în 2015;
  • Miha Mevlja, Steliano Filip, Cosmin Matei sau Ante Puljic evoluau pentru Dinamo.

Dezastru și în 2019. Începutul și sfârșitul pentru Eugen Neagoe

Într-o bună măsură, tot Mircea Rednic a fost în centrul atenției și la precedenta umilință înregistrată de Dinamo în meciurile cu Viitorul Constanța. Se întâmpla în data de 15 iunie 2019, pe terenul dobrogenilor. La Dinamo debutau Eugen Neagoe, în rolul de antrenor, și Cătălin Straton, între buturi.

ADVERTISEMENT

Pentru Neagoe, decizia de a veni la Dinamo a fost una venită într-un context total inoportun. Fanii erau revoltați de îndepărtarea lui Mircea Rednic și i-au făcut o primire de coșmar lui „Geană”, care nu s-a ajutat prea mult nici singur.

Dinamo reușea să ia cinci goluri de la Viitorul pentru a doua oară în istorie, la capătul unui meci pe parcursul căruia mai mulți fani ai alb-roșiilor au pătruns pe terenul de la Ovidiu. Tot pe parcursul acelui joc, Neagoe și Florin Prunea au fost înjurați, fiind acuzați că au contribuit sau au profitat de îndepărtarea lui Mircea Rednic de la club.

Marcatorii celor cinci goluri din 15 iulie 2019 au fost Gabi Iancu (9, 69), George Ganea (48), Andreas Calcan (66) și Eric de Oliveira (70). Era cel mai prost debut din istoria lui Dinamo, meciul având loc chiar în prima etapă a sezonului 2019-2020.

  • Vlad Achim evolua și în 2019 pentru Viitorul Constanța;
  • Cătălin Straton sau Mattia Montini erau la Dinamo.

Au egalat cel mai mare dezastru din istoria clubului. Gică Hagi le dădea două goluri în 1986

În data de 31 mai 1986 s-a înregistrat cea mai slabă prestație a lui Dinamo, pe teren propriu, din întreaga istorie a clubului. În „Groapă” venea atunci Sportul Studențesc, pentru care juca… Gică Hagi! Patronul Viitorului marca o dublă și provoca un adevărat dezastru poentru formația lui Mircea Lucescu.

Culmea, formația din Ștefan cel Mare venea atunci după un succes cu 2-1 în fața Stelei și se afla pe locul 2, în apropierea liderului care câștigase recent Cupa Campionilor Europeni. La Dinamo a debutat atunci Florin Prunea, iar fostul fundaș Ioan Andone a ratat un penalty.

  • Două goluri a marcat Gică Hagi în dezastrul din 1986.
ADVERTISEMENT