News

Vijelia a făcut prăpăd în Craiova. Acoperișul unui bloc a zburat, mașinile au fost lovite de copacii căzuți

Vremea rea a făcut prăpăd în Craiova. O vijelie puternică a lovit orașul și nu a plecat fără a lăsa în urmă daune. Acoperișul unui bloc a zburat și mai multe mașini au fost avariate.
28.06.2022 | 20:29
Vijelia a facut prapad in Craiova Acoperisul unui bloc a zburat masinile au fost lovite de copacii cazuti
Vijelie puternică în Craiova. Acoperișul unui bloc a zburat. foto: Colaj Fanatik / Gazeta de Sud
ADVERTISEMENT

Vijelia a creat haos în Craiova. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic și unele acoperișuri au suferit pagube.

Vijelia a făcut prăpăd în Craiova. Acoperișul unui bloc a zburat

Un cod galben de vânt și ploi a fost valabil pentru mai multe zone ale țării, între care și Craiova. Acolo, vijelia a făcut prăpăd.

ADVERTISEMENT

Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic și unii dintre ei au căzut pe mașini, în timp ce acoperișul unui bloc a zburat de tot.

Din cauza vremii rele, circulația tramvaiului din oraș a fost oprită, iar în centrul Craiovei s-a rupt un cablu.

ADVERTISEMENT

„În urma vijeliei puternice din după-amiaza zilei de marți, 28 iunie 2022, un acoperiș de bloc a căzut pe carosabilul din intersecția străzilor Nantere cu Spania, fără a se înregistra victime.

Echipajele Poliției Locale au deviat imediat circulația în zonă. Rugăm șoferii să ocolească zona, să circule cu atenție și să respecte semnalizările agenților de pe teren“, a transmis Primăria Craiova, conform gds.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, din cauza stării vremii, craiovenii au primit un mesaj Ro-Alert prin care erau înștiințați că va avea loc o vijelie puternică.

De asemenea, în mesajul respectiv se arăta și intervalul orar periculos, în care populația ar fi trebuit să evite deplasările afară.

ADVERTISEMENT

Mesajul Ro-Alert primit de locuitorii din Craiova anunța că vor exista vijelii, descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Avertizare meteo ANM de vreme caniculară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi rea în mai multe zone ale țării. Nu scăpăm nici de caniculă, chiar dacă sunt șanse să aibă loc ploi însoțite de vijelii.

Este valabil un cod galben de caniculă pentru următoarele trei zile, care va afecta aproape toată țara. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius.

„În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se arată pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT