News

Vijelia a făcut ravagii la Brașov. Străzi inundate, mașini sub ape. Video

01.08.2019 | 13:24
Vijelia a facut ravagii la Brasov Strazi inundate masini sub ape Video

Chiar dacă vara este în toi, vremea extremă continuă să-și facă simțită prezența, producând pagube semnificative în cea mai mare parte a teritoriului. Spre exemplu, la Brașov, vijelia a făcut, pur și simplu ravagii, străzile inundate și mașinile aflate sub ape fiind doar câteva dintre efectele naturii dezlănțuite.

Furtuna a făcut prăpăd la Brașov

În plus, din cauza ploilor cu caracter torențial, canalizarea nu a mai putut face față, intervenția pompierilor fiind solicitată în două zone din oraș. Autogara Bartolomeu a avut, la rândul său, de suferit, după ce un automobil a rămas blocat în apa ce a cuprins până la refuz întreaga șosea. De asemenea, au fost semnalate inundații în gospădoriile aflate pe străzile Carierei și Mică.

Pe fondul precipitațiilor abundente, au fost inundate și o curte și un garaj de pe strada Axente Baciu, unde echipajele de pompieri au intervenit cu un acutocamion și o motopompă. Totodată, inundaţii puternice au avut loc pe strada Lânii, trei gospodării fiind grav afectate, motiv pentru care ISU intervine cu o autospecială cu apă și spumă, dar și cu o motopompă.

Cod galben de furtuni în 26 de județe din țară, printre care și Brașov

Reamintim că atât Brașovul, cât și alte 26 de județe ale țării noastre se află sub incidența unui cod galben de ploi cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, căderi de grindină. Avertizarea rămâne valabilă până în această seară, la orele 23:00, meteorologii precizând că această situație ar putea persista și în următoarele zile.

În ceea ce privește zonele afectate, printre acestea se numără Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. Nu este exclus ca fenomenele extreme să se manifeste și în restul teritoriului, însă doar pe arii restrânse.