News

Vijelia a smuls acoperișul unui bloc din județul Alba. Au fost avariate 10 mașini

Reprezentanții ISU Alba au intervenit duminică în localitatea Uioara de Sus după ce au fost informați că acoperișul unui bloc a fost smuls de vijelie și a căzut peste mai multe mașini parcate.
24.07.2022 | 17:28
Vijelia a smuls acoperisul unui bloc din judetul Alba Au fost avariate 10 masini
Efectele vijeliei asupra acoperișului blocului din Uioara de Sus. Foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT

Din fericire, acoperișul blocului nu a căzut peste nicio persoană, ci doar peste mașini. Mai multe informații despre cele întâmplate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a oferit purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crişan.

Vijelia a distrus complet acoperișul blocului

Astfel, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba a transmis că Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru degajarea elementelor de construcţie ale blocului din Ulioara de Sus.

ADVERTISEMENT

În același context este important de spus că la fața locului, alături de pompierii militari au acționat şi cei de la SVSU Ocna Mureş. ”Din fericire, în autoturisme nu se afla niciun conducător sau pasager”, au precizat reprezentanţii ISU Alba, conform Agerpres.

Incidentul a fost raportat în jurul orei 15:40. Altfel, amintim că meteorologii au emis cod galben de vijelii în județul Alba încă de la ora 14:00. ANM a anunțat vijelii puternice, cu rafale de peste 90 km/h.

ADVERTISEMENT

Ploi torențiale și grindină în județul Alba

În plus, au fost anunțate și descărcări electrice, însoțite de grindină. Mai mult, meteorologii au precizat că în județul Alba vor fi înregistrate duminică și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp.

Altfel, amintim că la 28 iunie 2022, vijelia a făcut prăpăd în Craiova, iar acoperișul unui bloc a zburat, în timp ce mașinile au fost lovite de copacii căzuți.

ADVERTISEMENT

În urma vijeliei puternice din după-amiaza zilei de marți, 28 iunie 2022, un acoperiș de bloc a căzut pe carosabilul din intersecția străzilor Nantere cu Spania, fără a se înregistra victime.

Echipajele Poliției Locale au deviat imediat circulația în zonă. Rugăm șoferii să ocolească zona, să circule cu atenție și să respecte semnalizările agenților de pe teren“, transmiteau la acea vreme reprezentanții Primăriei Craiova.

ADVERTISEMENT

Din cauza vremii din acea zi, craiovenii au primit un mesaj Ro-Alert prin care au fost înștiințați că va avea loc o vijelie puternică.

ADVERTISEMENT
Tags: