News

Vijelia puternică a făcut prăpăd în Focșani. Copacii au căzut peste mașini, acoperișurile au fost smulse de vânt

Mai multe acoperișuri au fost smulse de vijelie și copacii au căzut peste mașini în orașul Focșani, aflat sub cod portocaliu de vreme rea pentru două ore.
29.07.2022 | 23:42
Vijelia puternica a facut prapad in Focsani Copacii au cazut peste masini acoperisurile au fost smulse de vant
Furtună în Focșani, copaci răsturnați și acoperișuri smulse. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

De asemenea, subsolul unui bloc a fost inundat vineri seară, în urma furtunii care s-a abătut asupra orașului.

Vijelie puternică în Focșani, acoperișuri căzute

Potrivit Libertatea, în multe zone din oraș copacii au căzut peste mașini și pompierii au fost nevoiți să intervină pentru a-i înlătura.

ADVERTISEMENT

Focșaniul s-a aflat în intervalul orar 18.45 – 20.00 sub avertizare de cod portocaliu de vreme extremă.

”Avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună și în Focșani. De asemenea, sunt vizate comunele Suraia, Vânători, Garoafa, Milcovul, Răstoaca, Biliești. Cel puțin până la ora 20:20 vom avea parte de averse torențiale, care vor acumula peste 35-40 de litri/mp, intensificări ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină”, au transmis meteorologii în urmă cu mai multe ore.

ADVERTISEMENT

Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină au produs multe pagube în oraș, fiind nevoie de intervenția pompierilor.

”În municipiul Focşani, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui acoperiş căzut peste două autoturisme pe strada Dornişoarei, un echipaj de descarcerare intervine pe strada 8 Martie pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism şi pe strada 1 Decembrie pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil”, a transmis ISU Vrancea.

ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, un alt echipaj intervine pe bulevardul Bucureşti, pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc.

După mai multe zile de caniculă, o parte a României a fost lovită de furtuni puternice. Este și cazul județului Buzău, lovit de o furtună nemaivăzută în urmă cu 24 de ore. Primarul comunei Padina a fost șocat de furtuna care a durat 30 de minute și a anunțat că „nu a mai întâlnit niciodată așa ceva”.

ADVERTISEMENT

”Au fost de-a lungul anilor și furtuni, dar nu așa. A fost de intensitate mare, vântul acesta a sporit pericolul. Vântul nu bătea dintr-o singură parte cum bate de regulă la noi crivățul, se schimba sensul, direcția, forța, și de aici au apărut problemele.

A fost genul acela de ploaie care este cu apă multă într-o perioadă scurtă de timp. Curgea așa, o perdea de apă”, a explicat primarul, conform site-ului SansaNews.

ADVERTISEMENT