ADVERTISEMENT
Fotbal international

Vikingii “fără coarne”! Islanda, dezastru în 2020. Singura victorie în pandemie e împotriva României

Autor: Marian Popovici | 18.11.2020 | 19:07
Vikingii
Vikingii "fără coarne"! Islanda, dezastru în 2020. Singura victorie în pandemie e împotriva României.

Islanda ne-a spulberat șansele de calificare la Euro 2020 după ce au câștigat cu 2-1 semifinala din meciul de baraj împotriva României. Eșecul este greu digerabil și după o lună pentru tricolori, în condițiile în care vom organiza un Campionat European la care nu vom participa. 

ADVERTISEMENT

Regretul este cu atât mai mare cu cât am prins Islanda într-una dintre cele mai slabe perioade din ultimii ani. Nordicii au impresionat la Euro 2016 unde au reușit să joace sferturi de finală, dar și la Campionatul Mondial din 2018 unde au fost egalii Argentinei.

Totuși, 2020 nu este anul islandezilor. Pandemia a afectat mult naționala lui Erik Hamren, care a ratat toate obiectivele toamnei. Mai mult, selecționata nordică a înregistrat un singur rezultat pozitiv în fotbalul post pandemie: victoria cu România.

Islanda, dezastru în 2020! 1 victorie și 6 înfrângeri

Dar, în afara succesului cu România obținut la Reykjavik, Islanda a rămas datoare și nu întâmplător a ratat calificarea la Euro 2020. Mai mult, nordicii au făcut doar act de prezență în Liga Națiunilor, acolo unde a fost ciuca bătăilor.

ADVERTISEMENT

Concret, în cele 7 meciuri disputate în toamnă, Islanda a reușit să se impună o dată (2-1 cu România) și să piardă șase meciuri. A încasat numai puțin de 16 goluri în cele 7 meciuri și a marcat doar de 7 ori.

Bilanțul Islandei în 2020: 

Doar cu România au marcat mai mult de un gol!

Singurul meci în care Islanda a marcat mai mult de un gol a fost (ați ghicit!) împotriva României. Sigurdsson a avut nevoie doar de 34 de minute să perforeze de două ori poarta lui Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

De altfel, selecționerul Erik Hamren a anunțat deja că va pleca de la cârma primei reprezentative la finalul acestui an după ce a ratat toate obiectivele din această toamnă. Așa ar putea să se întâmple și cu Mirel Rădoi, care este aproape de a prelua Universitatea Craiova.

Au pierdut cu ghinion calificarea la Euro 2020

Chiar și cu o evoluție modestă, Islanda a fost la câteva minute de calificarea la Euro. Nordicii au condus în minutul 88 cu 1-0 în meciul decisiv cu Ungaria, însă maghiarii au reușit un final nebun de meci în care au întors scorul și au reușit in extremis calificarea.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea din Islanda este unul dintre punctele negre de pe bilanțul lui Mirel Rădoi la echipa națională. România nu a reușit să pună probleme unui adversar prăbușit, din toate punctele de vedere, și a ratat și ultima șansă de a se califica la un turneu final pe care îl găzduiește.

  • 14 goluri a încasat Islanda în cele 7 meciuri disputate în această toamnă
  • 6 înfrângeri în 7 meciuri au înregistrat nordicii 
ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!