News

Viktor Orban a posta harta Ungariei mari, care includea Transilvania! Românii i-au răspuns pe Faebook: “Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta!”

06.05.2020 | 18:41
Viktor Orban a posta harta Ungariei mari care includea Transilvania Romanii iau raspuns pe Faebook Nu uitati ca neam parcat armata in Budapesta
Viktor Orban a posta harta Ungariei mari, care includea Transilvania! Românii i-au răspuns pe Faebook: "Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta!". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul maghiar Viktor Orban alimentează şi mai mult tensiunile din ultima vreme şi a postat pe contul său de Facebook o imagine a Ungariei mari, care îngloba şi Transilvania. Postarea este însoţită de un text care face referire la examenele de istorie ale elevilor.

Viktor Orban a posta harta Ungariei mari, care includea Transilvania: “Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta!”

În România s-a declanşat în Camera Deputaţilor adoptarea tacită a unui proiect de lege iniţiat de UDMR pentru acordarea de autonomie Ţinutului Secuiesc. Preşedintele Klaus Iohannis a respins categoric proiectul şi a acuzat PSD de înţelegeri cu UDMR. Apoi, în Senat, cei de la PSD s-au mobilizat şi proiectul a căzut.

ADVERTISEMENT

Postarea a strâns peste 2600 de comentarii, printre care au fost mai multe din partea românilor: “Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta!”, a scris un internaut.

Alţii au scris: “Îmi pare rău prietene, cred că globul tău a fost făcut în China. Ştiu că iubeşti România şi visezi la munţii frumoşi. Eşti binevenit oricând, dar nu revino la realitate”

ADVERTISEMENT

Unii dintre utilizatorii români au avut un mesaj mai dur: “Pentru această postare, ar trebui să ai interzis să intri în România şi să fii declarat persona non grata. Ai făcut un mare deserviciu comunităţii maghiare din România”

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158178404746093

Viktor Orban şi episoadele în care a stârnit “provocări” la adresa ţărilor vecine!

Guvernul maghiar derulează mai multe politici publice prin care încearcă recuperarea “naţiunii maghiare”. O reformă recentă a materiei predate în şcoli din Ungaria prezintă Transilvania drept casa maghiarilor.

ADVERTISEMENT

Oficialii guvernamentali maghiari utilizează de câţiva ani în mod constant această hartă. În 2018, România şi Slovenia au condamnat publicarea pe un site gestionat de guvernul condus de Viktor Orban o hartă reprezentând “Ungaria mare” din care statele vecine rup câte o bucată.

România este reprezentată ca luând Transilvania. În decembrie, Viktor Orban a stârnit furia premierului croat după ce a prezita o şedinţă cu harta Ungariei Mari pe fundal. Spaţiul Ungariei istorice cuprindea şi bucăţi din actuala Croaţie.

ADVERTISEMENT

Acest mesaj indirect transmis de premierul de la Budapesta a fost catalogat drept “o provocare” de către omologul său croat. La finalul lunii aprilie 2020, un ministru maghiar a acordat un interviu pentru BBC având pe fundal aceeaşi hartă.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”