News

Viktor Orban, reacție dură la adresa lui George Soros, după acordul pe bugetul UE

14.12.2020 | 12:19
Viktor Orban reactie dura la adresa lui George Soros dupa acordul pe bugetul UE
ADVERTISEMENT

Viktor Orban a reacționat la adresa George Soroș, după ce Ungaria și Polonia au ajuns la un acord cu privire la bugetul UE și cu fondul european de relansare economică. 

Premierul Ungariei a răspuns unui editorial al miliardarului și a subliniat că ar fi cazul ca europenii să-l trimită acasă pe Soros, scrie Digi24, citând Budapest Times.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului din țara vecină a subliniat că Soros este un om corupt, iar noul acord semnat l-a făcut pe acesta să verse „lacrimi de crocodil”, lucru care îi aduce „o mică satisfacție”.

Viktor Orban, reacție dură la adresa lui George Soros

„Soros varsă lacrimi de crocodil și, deși acest lucru nu va restitui banii pe care speculatorul i-a furat de la milioane de oameni, familii și compani, este o mică satisfacție”, a scris Orban într-un text trimis agenției MTI.

ADVERTISEMENT

„Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume”, spune prim-ministrul Ungariei, adăugând că sunt motive întemeiate de dezamăgire în tabăra lui Soros, planul măreț al acestuia fiind suspendat de Consiliul European, iar Europa nu s-a predat.

Șeful Guvernului de la Budapesta a menționat că acum sunt alte subiecte în centrul atenției, acestea fiind reprezentate de resursele bugetare, fondul de redresare și cine are acces la ele. Acesta a precizat și că fondurile europene au fost strict supravegheate până acum de mai multe partide din toate statele membre.

ADVERTISEMENT

„Va fi guvernată Europa de guvernele alese de cetățenii statelor membre și de Consiliul sau va reuși Soros să construiască o nouă structură de putere?”, s-a întrebat Orban, precizând că „adevărata miză a reuniunii de la Bruxelles a fost, cine va conduce în viitor Europa: guvernele alese de cetățenii țărilor membre și de consiliul format de aceste guverne sau Soros va reuși să clădească o nouă structură de putere.

O rețea din care vor face parte ONG-uri care vor răspândi idei liberale, post-națiune, post-creștine, mass-media de stânga și de dreapta, care vor răspândi și consolida ideologiile, grupul important al unor europarlamentari, ”oamenii însărcinați” de Soros din Comisia Europeană și mecanismul numit stat de drept care îi leagă pe toți aceștia”.

ADVERTISEMENT

Premierul Ungariei spune că resprectiva structură de putere condusă de Soros cupride o „rețea de ONG-uri care diseminează idei liberale, post-naționale și post-creștine, împreună cu mass-media de stânga și de dreapta care le difuzează și le întărește ideile; un grup semnificativ de europarlamentari; trimișii lui Soros aduși la Comisie și un așa-numit mecanism al statului de drept care le leagă pe toate.

ADVERTISEMENT
Tags: