News

Viktor Orban, reacţie la declaraţiile lui Iohannis cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc: “Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”

01.05.2020 | 16:26
Viktor Orban reactie la declaratiile lui Iohannis cu privire la autonomia Tinutului Secuiesc Daca vom fi nevoiti vom ridica manusa aruncata dar deocamdata nu recomand sa ne aplecam dupa ea
ADVERTISEMENT

Viktor Orban a comentat declarațiile președintelui Iohannis, prin care acesta acuza PSD că vrea să vândă Ardealul ungurilor. Cu toate acestea, liderul de la Budapesta a refuzat să intre într-un schimb de replici cu Iohannis, cel puțin pentru moment.

Viktor Orban, mesaj pentru Klaus Iohannis

În plină pandemie de coronavirus, un proiect pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc a fost cap de afiș după ce președintele Klaus Iohannis i-a acuzat pe cei din PSD că vor să vândă Ardealul Ungurilor.

ADVERTISEMENT

„PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

În timp ce ne luptăm cu pandemia, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot kívanok Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă o majoritate toxică, dragi români. Acum poate înțelegeți mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să mai decidă.

E inacceptabil și cât timp voi fi eu președintele României o asemenea lege nu va trece”, a declarat Iohannis, scandalizând o parte din opinia publică.

ADVERTISEMENT

Replica maghiarilor nu s-a lăsat așteptată

Replica maghiarilor nu s-a lăsat așteptată. Prin vocea premierului Viktor Orban, Ungaria a mărturisit că așteaptă „lămuriri” din partea lui Iohannis, înainte de a ridica mănușa aruncată pentru un duel, conform news.ro.

Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a explicat Orban la Radio Kossuth.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Orban a îndemnat la calm și a transmis populației să aibă o relație de respect față de România, cu toate că declarațiile lui Iohannis sunt nevăzute ”nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice”.

ADVERTISEMENT