News

Viktor Orban vede legături între împușcarea lui Robert Fico și conflictul din Ucraina: ”O tentativă de asasinat pro-război”

Într-un interviu acordat presei maghiare, liderul de la Budapesta, Viktor Orban, vede legături între împușcarea lui Robert Fico și conflictul din Ucraina.
17.05.2024 | 18:16
Viktor Orban vede legaturi intre impuscarea lui Robert Fico si conflictul din Ucraina O tentativa de asasinat prorazboi
Viktor Orban, paralelă între împușcarea lui Robert Fico și conflictul din Ucraina. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Viktor Orban a avut, vineri, o reacție pe larg despre împușcarea bunului său prieten Robert Fico, premierul Slovaciei. Liderul de la Budapesta a făcut legături între acest incident și conflictul din Ucraina spunând că a sesizat ”o tentativă de asasinat pro-război”.

Viktor Orban, paralelă între împușcarea lui Robert Fico și conflictul din Ucraina

Vineri, 17 mai, premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, la postul de radio public maghiar, că premierul slovac Robert Fico se află între viaţă şi moarte, la două zile după tentativa de asasinat asupra.

ADVERTISEMENT

Toată lumea a fost șocată și afectată de tentativa de asasinat din Slovacia. Realitatea de azi, care ne spune că nivelul violenței este în creștere în Europa, nu este o surpriză pentru nimeni”, a declarat Orban la emisiunea ”Bună dimineața, Ungaria” de la Kossuth Radio, notează Hungary Today.

Premierul de la Budapesta a mai amintit, totodată, de atacurile teroriste care au avut loc în Europa în ultimii ani, subliniind că apoi a venit războiul şi a început ”transformarea” Europei într-o Europă pro-război.

ADVERTISEMENT

Orban a mai spus la emisiunea de pe postul public de radio maghiar că nu este nejustificat să legăm de războiul din Ucraina atacul comis asupra premierului slovac Robert Fico. A argumentat această teorie spunând că centrele de putere occidentale au interesul ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să continue.

Nu este deloc nejustificat să legăm de război atacul comis asupra premierului slovac. Centrele de putere ale lumii au interesul ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să continue”, a subliniat premierul ungar.

ADVERTISEMENT

Orban a evidențiat faptul că, alături de țara sa și de Vatican, doar Slovacia a mai fost ”pro-pace”. După împușcarea lui Fico, premierul maghiar se consideră singur în această luptă.

Aveam mare nevoie de o Slovacie pro-pace, pentru că după alegeri, vecinul nostru din nord a pornit pe drumul păcii. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult, iar acum am pierdut acest sprijin”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Orban, despre suspectul în cazul împușcării lui Fico: ”Un făptaș de stânga, progresist, pro-război”

În intervenția sa de la postul maghiar de radio, premierul ungar mai spune că, deși serviciile secrete mai lucrează la descoperirea tuturor împrejurărilor atacului, a devenit deja cert că este vorba de ”un făptaş de stânga, progresist, pro-război”.

”Prin urmare, speculaţiile care leagă atacul de război nu sunt unele nerezonabile. Există forţe mari în spatele politicienilor pro-război, în spatele poziţiei pro-război în general.

Începând cu imperiul Soros, industria armelor, creditorii, adică toţi aceşti uriaşi, toate aceste centre de putere mari şi puternice au interesul ca acest război să continue, şi chiar să se extindă”, a spus prim-ministrul de la Budapesta.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”