Sport

Champions League, sferturi de finală tur, miercuri 6 aprilie. Real Madrid, victorie clară pe terenul lui Chelsea. Bayern a pierdut surprinzător la Villarreal

Ultimele partide din turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, Chelsea - Real Madrid şi Villarreal - Bayern, s-au încheiat cu victoriile spaniolilor. Un nou hattrick pentru Benzema.
06.04.2022 | 23:45
Champions League sferturi de finala tur miercuri 6 aprilie Real Madrid victorie clara pe terenul lui Chelsea Bayern a pierdut surprinzator la Villarreal
Karim Benzema, dublă în 3 minute contra lui Chelsea. FOTO: uefa.com
ADVERTISEMENT
06-04-2022
18:59

Chelsea - Real Madrid 1-3, Villarreal - Bayern Munchen 1-0

Chelsea – Real Madrid 1-3 (Havertz 40 / Benzema 21, 24, 46)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Final de meci. Chelsea – Real Madrid 1-3. Benzema înscrie al doilea hattrick consecutiv în Liga Campionilor, după cel care a dus la eliminarea lui PSG în optimi. Spaniolii iau o opţiune serioasă pentru calificare, la capătul unui meci pe care l-au controlat, deşi au cedat iniţiativa gazdelor. Returul se va juca marţi, 12 aprilie, pe Santiago Bernabeu.

Min. 86: Iese eroul lui Real Madrid. Benzema e înlocuit cu Marcelo. Intră şi Ceballos, iese Valverde. Chelsea controlează jocul în ultimele minute, dar nu reuşeşte să aducă pericol la poarta adversă.

Min. 83: Reece James trage puternic la colţul lung, dar Courtois e pe fază şi respinge cu dificultate.

Min. 79: Şut “telefonat” al lui Havertz cu piciorul stâng, iar Courtois reţine fără emoţii.

Min. 74: Ancelotti fragmentează jocul. Camavinga în locul lui Kroos.

Min. 69: Centrarea deviată a lui Azpilicueta ajunge direct la Lukaku, dar “capul” belgianului trece puţin pe lângă. Courtois era bătut.

Min. 64: Dublă schimbare la Chelsea. Lukaku şi Loftus-Cheek în locul lui Jorginho şi Pulisic. Real îl introduce pe Nacho, iese Eder Militao.

Min. 49: Ocazie mare pentru Chelsea. Şutul excelent al lui Azpilicueta este respins de Courtois peste transversală.

Min. 46: GOOOL Real Madrid! Edouard Mendy face o greşeală imensă, iar Benzema profită şi marchează pentru a treia oară.

A început repriza secundă. Kovacic şi Ziyech i-au înlocuit pe Christensen şi Kante la Chelsea.

Pauză.

Min. 42: Real Madrid aproape de 3-1, dar Benzema nu găseşte cadrul porţii cu stângul.

Min. 40: GOOOL Chelsea! Kai Havertz reduce din diferenţă. Jorginho a centrat din zona centrală, iar neamţul a pus capul, cu riscul unei accidentări, întrucât Carvajal ridicase piciorul periculos de mult.

Min. 26: Chelsea cere penalty după o pătrundere a lui Havertz. A existat contact între german şi Casemiro, dar arbitrul Turpin nu a dictat nimic.

Min. 24: GOOOL Real Madrid! Karim Benzema face dubla în doar 3 minute, tot cu o lovitură de cap.

Karim Benzema
Karim Benzema, două goluri cu două lovituri de cap. FOTO: uefa.com

Min. 21: GOOOL Real Madrid! Karim Benzema înscrie cu o lovitură puternică de cap, după o centrare de pe stânga a lui Vinicius Jr.

Min. 19: Cartonaş galben pentru Chelsea. Rudiger este avertizat pentru un fault cinic la jumătatea terenului asupra lui Carvajal. În paralel, Eder Militao primeşte îngrijiri medicale la marginea terenului, după ce a acuzat o lovitură mai devreme.

Min. 15: Courtois a respins şutul din lovitură liberă.

Min. 14: Cartonaş galben pentru Real Madrid. Eder Militao a faultat în colţul careului de 16 metri, fiind avertizat. Fundaşul va rata partida retur. 

Min. 10: Contraatac periculos al Realului, încheiat cu şutul în transversală al lui Vinicius Jr.

Min. 5: Chelsea răspunde imediat pe contraatac, dar şutul lui Havertz din careu este blocat fără probleme de defensiva spaniolilor.

Min. 4: Primul şut pe poartă aparţine lui Real Madrid. Eder Militao a tras de la 30 de metri, dar Mendy a reţinut.

Min. 1: Chelsea începe tare, iar Mount trimite o centrare periculoasă după 30 de secunde.

Min. 1: A început partida Chelsea – Real Madrid.


Villarreal – Bayern Munchen 1-0 (Danjuma 8)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Final de meci. Bayern a dominat teritorial, obligată şi de scor, dar marile ocaziile au aparţinut gazdelor. Villarreal se impune la limită, 1-0, şi se pregăteşte pentru un retur de foc la Munchen, marţi, pe 12 aprilie.

Min. 90+5: Marc Roca intră în locul lui Goretzka.

Min. 90+3: Goretzka se prăbușește la pământ, plin de sânge, de lângă Pau Torres, în suprafața de pedeapsă. Anthony Taylor oprește jocul, dar îl reia apoi cu o minge de arbitru.

Min. 90+1: Coman este găsit singur în marginea careului adversar, dar reia pe centrul porții și Rulli prinde fără probleme.

Min. 87: Contraatac rapid al gazdelor, pe fondul unei dominări teritoriale a lui Bayern, dar Pedraza ratează șutul din 10 metri și trimite mult pe lângă.

Min. 81: Dublă schimbare la Villarreal: Aurier şi Chukwueze, pentru Foyth şi Danjuma.

Min. 75: Antrenorul gazdelor, Unai Emery, primeşte cartonaş galben pentru proteste.

Min. 71: O nouă modificare la bavarezi. Sule intră, Pavard iese.

Min. 63: Eroare a lui Neuer, Gerard Moreno interceptează degajarea greșită a germanului, dar șutează pe lângă poartă. Spaniolul a încercat poarta din cercul de la centrul terenului, din jumătatea proprie, dar mingea a trecut un metru pe lângă stâlpul porţii bavarezilor.

Min. 62: Nagelsmann face şi el primele înlocuiri: Sane şi Goretzka intră în locul lui Gnabry şi Muller. 

Min. 59: Coquelin e înlocuit de Pedraza. 

Min. 57: Contraatac rapid al gazdelor, pe traseul Estupinian – Danjuma – Gerard Moreno, iar Davies salvează în ultima clipă cu o alunecare perfectă.

Min. 53: Gerard Moreno șutează excelent de la 22 de metri lateral dreapta, dar bara o salvează pe Bayern! 

Min. 50: Acțiune prelungită de atac pentru Bayern, Gnabry șutează în diagonală de la marginea careului, iar Muller este la numai câțiva centimetri de o deviere decisivă. Mingea se scurge pe lângă stâlpul porţii.

A început repriza secundă. 

Pauză.

Min. 41: Parejo îl găsește pe Coquelin, iar acesta șutează cu boltă, cu exteriorul, în plasa laterală. O execuţie asemănătoare cu aceea a lui Cristi Chivu la golul cu Anglia de la Euro 2000. Golul este însă anulat pentru un ofsaid la limită.

Min. 21: Raul Albiol îl blochează pe Gnabry, cu un talking riscant, dar perfect, la marginea suprafeței de pedeapsă.

Min. 8: GOOOL Villarreal! Acţiune pe partea dreaptă a spaniolilor. Lo Celso a centrat pentru Parejo, iar şutul acestuia a fost deviat la colţul scurt de Danjuma.

Danjuma
Danjuma deschide scorul contra lui Bayern. FOTO: uefa.com

Min. 1: Fluier de start în Villarreal – Bayern Munchen.

06-04-2022
18:10

Echipele de start în Chelsea - Real Madrid şi Villarreal - Bayern

  • Chelsea (3-5-2): Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rudiger – James, Kante, Jorginho, Mount, Aypilicueta (c) – Havertz, Pulisic. Rezerve: Kepa, Bettinelli, Alonso, Kovacic, Lukaku, Werner, Loftus-Cheek, Chalobah, Saul Niguez, Ziyech, Kenedy, Sarr. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Real Madrid (4-3-3): Courtois – Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema (c), Vinicius Jr. Rezerve: Lunin, Fuidias, Vallejo, Nachi, Asencio, Marcelo, Lucas Vasquez, Bale, Ceballos, Rodrygo, Mariano Diaz, Camavinga. Antrenor: Carlo Ancelotti.

  • Villarreal (4-3-3): Rulli – Foyth, Albiol (c), Pau Torres, Estupinan – Coquelin, Capoue, Parejo – Gerard Moreno, Danjuma, Lo Celso. Rezerve: Asenjo, Mario Gaspar, Alcacer, Iborra, Chukwuueze, Trigueros, Pena, Pino, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Aurier. Antrenor: Unai Emery.
  • Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer (c) – Pavard, Upamecano, L. Hernandez, Davies – Kimmich, Musiala – Coman, Muller, Gnabry – Lewandowski. Rezerve: Ulreich, Fruchtl, Richards, Sule, Goretzka, Sane, Wanner, Sabitzer, Marc Roca, Nianzou, Tillman, Stanisic. Antrenor: Julian Nagelsmann
06-04-2022
16:09

Real Madrid vrea să-l împrumute pe Eden Hazard

Mai mult accidentat decât apt de joc, internaționalul belgian Eden Hazard ar putea fi împrumutat de Real Madrid, în această vară, scrie AS.com.

Conform sursei citate, planurile șefilor de pe Santiago Bernabeu este de a-i da mai multe șanse să joace fotbalistului cumpărat cu 115 milioane de euro de la Chelsea, în 2019.

Hazard era văzut atunci înlocuitorul perfect pentru Cristiano Ronaldo plecat la momentul amintit la Juventus Torino. Problemele medicale s-au ținut scai de Hazard, iar oficialii Realului au ajuns la capătul răbdării.

Aceștia spera ca belgianul să-și reintre în formă și să fie vândut în 2023 pentru a mai recupera din investiția pe care au făcut-o în el. În acest sezon Eden Hazard a disputat 22 de meciuri în tricoul ”los blanco”, a marcat doar un gol și a dat două pase decisive.

Belgianul are numeroase oferte, în special din Anglia. Arsenal, Newcastle și chiar fosta lui echipă, Chelsea, sunt interesate de serviciile lui.

Real Madrid și Chelsea se vor înfrunta în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, însă Hazard nu va putea evolua după ce a suferit recent o intervenție chirurgicală.

06-04-2022
14:07

Tuchel, apel disperat către fani

Managerul echipei Chelsea Londra, Thomas Tuchel, le-a cerut fanilor să fie alături de jucători pe toată durata partidei cu Real Madrid, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, după ce situația la club s-a înrăutățit din cauza înfrângerii din campionat cu Brentford.

”Avem nevoie de asta și avem nevoie să fim mai buni pe teren, suntem primii care trebuie să admitem acest lucru, dar avem nevoie de suporteri pentru a fi și mai buni. Avem nevoie de toată lumea pe poziții, este un meci mare, sfert de finală, cu un adversar imens.

Toți trebuie să fie la cel mai înalt nivel, avem nevoie să fim primii care aprind scânteia, dar toată lumea trebuie să sprijine echipa. Acest meci nu are nimic de-a face cu partida din sezonul trecut.

Avem nevoie să evoluăm într-o manieră bună, să fim fizici și intenși. Am depășit Real Madrid în trecut, dar nu are nimic de-a face cu pregătirea. Este un antrenor nou, o echipă nouă, și cu spectatori în tribune”, a declarat Tuchel.

06-04-2022
12:58

Bayern îl ia pe Ryan Gravenberch de la Ajax

În ziua în care întâlnește Villarreal în deplasare, în prima manșă a sferturilor de finală ale Championa League, Bayern Munchen a bătut palma pentru aducerea mijlocașului Ryan Gravenberch de la Ajax Amsterdam.

Conform cotidianului Bild, cele două cluburi au ajuns la o înțelegere ca internaționalul olandez de 19 ani să fie transfer la campioana Bundesligii în vară pentru suma de 35.000.000 de euro.

Gravenberch, un produs al academiei ”lăncierilor”, intră astfel direct pe locul șapte în ierarhia celor mai scumpe transferuri realizate de Bayern Munchen, la egalitate cu Mats Hummels și Benjamin Pavard.

06-04-2022
11:40

Lukaku visează să se întoarcă la Inter

Atacantul Romelu Lukaku nu a reușit să se acomodeze la Chelsea și este mai mult rezervă în echipa lui Thomas Tuchel, iar aceste lucruri îl fac să se gândească tot mai serios la o întoarcere la Inter Milano.

Belgianul se află în contact permanent cu șefii campioanei Italiei și le-a transmis acestora că este pregătit să revină în Serie A. ”Dacă mă vreți, dacă mă reprimiți, aici sunt”, a fost mesajul lui Lukaku, conform Gazzetta dello Sport.

Problema este că italienii nu au banii necesari pentru a-l achiziționa definitiv, astfel că soluția cea mai la îndemână pare a fi un împrumut pentru care Chelsea să primească o sumă de bani. De asemenea, Lukaku va trebui să mai renunțe și la o parte din salariu. El încasează la Chelsea 12,5 milioane de euro, dar Inter nu-i poate oferi mai mult de 7,5 milioane de euro.

Belgianul fost achiziționat de Chelsea în vara anului trecut de la Inter Milano pentru 113 milioane de euro, dar la scurt timp după sosirea pe Stamford Bridge a admis că nu se simte fericit și ar vrea să se întoarcă în Serie A.

06-04-2022
08:54

Ancelotti merge la Londra după ce a ieșit negativ la Covid-19

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a avut test negativ la Covid-19 și va putea merge la Londra pentru meciul cu Chelsea din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.

”Real Madrid CF anunță că antrenorul Carlo Ancelotti a fost testat negativ pentru Covid-19, așa că va călători la Londra pentru a se alătura echipei”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ”galacticilor”.

Tehnicianul a fost testat pozitiv la coronavirus în urmă cu o săptămână și de atunci nu a mai participat la antrenamente și nici la meciul de campionat cu Celta Vigo.

Miercuri, 6 aprilie, au loc ultimele două meciuri din cadrul manşei tur a sferturilor de finală din Champions League. Pe teren se va afla cea de-a treia reprezentantă a Premier League la acest nivel, a doua şi a treia din La Liga şi ambasadoarea fotbalului german. De altfel, ca urmare a faptului că Anglia şi Spania au câte trei echipe şi niciuna nu s-a întâlnit cu alta, se apreciază că din aceste ţări sunt şansele cele mai mari să provină câştigătoarea acestei ediţii şi finalista.

Programul meciurilor din sferturile de finală tur ale Champions League miercuri, 6 aprilie

  • ora 22:00 Villarreal – Bayern Munchen
  • ora 22:00 Chelsea – Real Madrid

”Submarinul galben” a produs deja senzaţie în această ediţie a Champions League, mai întâi ieşind din grupă alături de Manchester United, în detrimentul Atalantei şi a lui Young Boys Berna. A urmat în optimi, după 1-1 pe teren propriu, crucificarea ”Bătrânei Doamne” a fotbalui italian, Juventus, chiar la Torino, la scor de forfait, 3-0.

ADVERTISEMENT

Evident, dintre toate echipele ajunse în sferturi Villarreal pare veriga cea mai slabă, dar asta doar la prima vedere. Având pe bancă un tehnician extrem de experimentat, precum Unai Emery, foarte bun pentru meciurile din cupele europene, Villarreal pare adversarul ideal, dar realitatea a demonstrat exact opusul.

Nagelsmann laudă jocul de contraatac al spaniolilor

De altfel, înainte de deplasarea în Spania antrenorul lui Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, a ţinut să complimenteze echipa lui Unai Emery pentru calitatea deosebită de a şti cum să adoarmă vigilenţa adversarului, pentru a lovi decisiv pe un joc de contraatac dus la perfecţiune.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Unai Emery a declarat că dubla cu Bayern Munchen va fi examenul de maturitate al echipei sale, pentru că va întâlni cel mai puternic rival de până acum, dar va avea avantajul ca întreaga presiune psihică să cadă pe umerii bavarezilor, consideraţi mari favoriţi.

Echipele probabile la meciul Villarreal – Bayern Munchen:

  • Villarreal: Rulli – Aurier, Albiol, Torres, Estupinan – Pino, Parejo, Capoue, Trigueros – Danjuma, Moreno. Antrenor: Unai Emery.
  • Bayern Munchen: Neuer – Pavard, Sule, Upamecano, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Muller, Sane – Lewandowski. Antrenor: Julian Nagelsmann.
ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti, trofee pe bandă rulantă şi cu Chelsea şi cu Real Madrid

La Londra se joacă partida considerată drept vedeta sferturilor de finală, Chelsea – Real Madrid. Un meci între deţinătoarea trofeului şi recordmana de succese a competiţiei all time, 13 succese, un meci în care antrenorul oaspeţilor, italianul Carlo Ancelotti este implicat emoţional de două ori.

Carlo Ancelotti s-a aflat, cu succes, pe banca ambelor echipe. Cu Chelsea a câştigat titlul, Cupa şi Supercupa Angliei din 2009-2010, iar cu Real Madrid titlul, Champions League, Supercupa Europei şi CM al cluburilor în 2013-2014.

ADVERTISEMENT

Chelsea, la răscruce de vânturi, după sancţiunile impuse patronului Roman Abramovich

Acum se află la al doilea mandat la Real Madrid şi e pe drumul bun pentru câştigarea campionatului, după ce a luat deja Supercupa Spaniei şi, evident, îşi doreşte mult recidiva în Champions League, pentru a adăuga al 14-lea succes la salba de trofee a Realului în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Realul prinde Chelsea într-un moment de maximă turbulenţă privind viitorul grupării londoneze după ce patronul acesteia, miliardarul rus Roman Abramovich a trebuit să renunţe la club ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul Marii Britanii apropiaţilor lui Vladimir Putin. Chelsea a şocat în ultima rundă de Premier League, fiind umilită acasă de nou promovata Brentford cu 4-1!

Echipele probabile la partida Chelsea – Real Madrid:

  • Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Chalobah, Rudiger – James, Kante, Jorginho, Alonso – Kovacic – Havertz, Pulisic. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti.
ADVERTISEMENT