Sport

Banii n-aduc calificarea! Primul 11 al lui Villarreal a costat mai puțin decât un singur jucător al lui Juventus, Matthijs de Ligt

Villareal a eliminat Juventus în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Cei 11 titulari ai echipei spaniole au costat, în total, mai puțin decât fundașul olandez al torinezilor, Matthijs de Ligt.
17.03.2022 | 19:42
Banii naduc calificarea Primul 11 al lui Villarreal a costat mai putin decat un singur jucator al lui Juventus Matthijs de Ligt
Cei 11 titulari ai lui Villareal din returul cu Juventus au costat clubul spaniol, în total, 53,4 milioane de euro. Sursa foto: Villareal CF facebook
ADVERTISEMENT

Villareal a produs surpriza optimilor Ligii Campionilor, eliminând Juventus după ce a învins-o la Torino cu 3-0. Primul 11 al „submarinului galben” a costat mai puțin decât a dat Juventus pe Matthijs de Ligt, în 2019, când l-a adus de la Ajax.

Villareal a plătit pentru cei 11 titulari cu Juventus

Antrenorul Unai Emery a trimis în teren, din primul minut al returului cu Juventus Torino, următoarea echipă: Rulli – Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Pino, Parejo, Capoue, Trigueros – Lo Celso, Danjuma.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump dintre cei de mai sus este atacantul Arnaut Danjuma, pe care Villareal a plătit 24 de milioane de euro lui Bournemouth în vara anului 2021. A fost cerut insistent de Unai Emery, care-l urmărea încă din perioada când juca NEC Nijmegen și Club Bruges.

Al doilea cel mai valoros jucător dintre cei folosiți de tehnician la Torino este mijlocașul Pedro Estupinan. Villareal l-a luat în 2020 de la Watford și a dat în schimbul lui 16,4 milioane de euro, scrie tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT

Niciun alt jucător nu a costat mai mult de 5 milioane de euro

Toți ceilalți jucători folosiți de Unai Emery din primul minut al returului cu Juventus de la Torino au costat, împreună, 13 milioane de euro.

Portarul Geronimo Rulli a fost cumpărat de Manchester City în 2016, dar nu a jucat niciun meci la gruparea engleză. A fost împrumutat la Real Sociedad, care l-a transferat definitiv în 2017, dar după 2 sezoane l-a cedat, provizoriu, la Montpellier.

ADVERTISEMENT

Villareal l-a transferat în 2020 pentru 5 milioane de euro, iar în sezonul trecut a fost titular doar în meciurile din Europa League.

Fundașul Raul Albiol a jucat, de-a lungul carierei, la Valencia, Real Madrid și Napoli, iar în 2019 a ajuns la Villareal pentru 4 milioane de euro. Va împlini 37 de ani pe 4 septembrie.

ADVERTISEMENT

Alți doi jucători, mijlocașii Dani Parejo și Etienne Capoue, i-au făcut pe cei de la Villareal să achite câte 2 milioane de euro, pentru a-i aduce de la Valencia, respectiv, Watford.

Villareal nu a dat niciun ban pe Torres, Pino, Manu și Lo Celso

Patru jucători au ajuns la Villareal fără ca clubul spaniol să plătească vreun ban pe ei. Mijlocașul Pau Torres joacă la echipa „submarinului galben” încă de la juniori, cu excepția sezonului 2018/2019, când a fost împrumutat la Malaga.

Mijlocașul Yeremi Pino a început fotbalul profesionist la echipa a treia a lui Villareal, fiind promovat la seniori în 2020. Colegul lui din linia mediană, Manu Trigueros, este unul dintre mulți alții care au trecut pe la La Masia, dar nu au apucat să debuteze la echipa de seniori a Barcelonei.

Giovani Lo Celso aparține de Tottenham, care pe 31 ianuarie 2022 l-a împrumutat la Villareal. Nu se cunosc termenii tranzacției, dar se știe că în vară va reveni la echipa din Premier League.

Juventus a dat 74 de milioane de euro pe Matthijs de Ligt

Fundașul central olandez Matthijs de Ligt a ajuns la Juventus în 2019. Echipa din Torino a dar lui Ajax 75 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile lui.

Suma este plătită în cinci rate anuale și ar putea crește cu 10,5 milioane de euro, în funcție de performanțele jucătorului.

Și-a făcut debutul la Juventus într-un meci cu Napoli în Serie A, câștigat de torinezi cu 4-3. Primul gol l-a marcat în derby-ul orașului, cu Torino, din 3 noiembrie 2019, câștigat cu 1-0.

ADVERTISEMENT