Sport

Villarreal, invincibilă în fața lui Manchester United! „Blestemul diavolilor roșii” a început de la o clauză nerespectată din transferul lui Diego Forlan

Villarreal nu a pierdut niciodată în fața lui Manchester United, într-un total de 5 confruntări directe. Primul meci direct dintre cele două s-a jucat în 2005, după ce „diavolii roșii” nu și-au respectat o clauză din transferul lui Diego Forlan.
27.05.2021 | 19:29
Villarreal invincibila in fata lui Manchester United Blestemul diavolilor rosii a inceput de la o clauza nerespectata din transferul lui Diego Forlan
ADVERTISEMENT

Villarreal este câtșigătoarea Europa League, iar trupa lui Unai Emery a stabilit un record unic, și anume că nu a pierdut niciodată în fața lui Manchester United.

De altfel, finala de la Gdansk a fost prima confruntare directă dintre cele două formații, în care s-a înscris, în restul de patru meciuri, ambele echipe remizau „alb”.

ADVERTISEMENT

Villarreal, invincibilă în fața lui Manchester United

Villarreal și-a continuat seria de invincibilitate în fața lui Manchester United și în Europa League, ibericii impunându-se la loviturile de departajare, după o serie lungă, fără greșeli, singurul șut ratat fiind cel al portarului David De Gea.

După doi ani în care nu a reușit să se impună la Manchester United, Diego Forlan avea să fie transferat de Villarreal, care avea o clauză în transferul atacantului uruguayan, ca „diavolii roșii” să joace un meci amical, cele două formații nu se mai întâlniseră niciodată în acel moment.

ADVERTISEMENT

Răspunsul lui Manchester United a fost „nu”, călcându-și clauza din transferul lui Diego Forlan, iar din acel moment Villarreal a devenit un „blestem” adevărat pentru „diavolii roșii”.

Meciurile directe jucate de Manchester United și Villarreal:

  • 2005: Villarreal – Manchester United 0-0
  • 2005: Manchester United – Villarreal 0-0
  • 2008: Manchester United – Villarreal 0-0
  • 2008: Villarreal – Manchester United 0-0
  • 2021: Villarreal – Manchester United 1-1 *(finala Europa League a fost câștigată de Villarreal la loviturile de departajare)
ADVERTISEMENT

Gerard Moreno și Geronimo Rulli, eroii lui Villarreal în fața lui Manchester United

Gerard Moreno a reușit să deschidă scorul în finala Europa League, după o centrare perfectă a lui Dani Parejo, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului.

Atacantul în vârstă de 29 de ani i-a egalat recordul de goluri lui Giuseppe Rossi, idolul tribunelor, care marca 82 de goluri în toată perioada petrecută la „submarinul galben”.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Geronimo Rulli a fost în centrul atenției la loviturile de departajare, el marcând golul decisiv al finalei și tot el apărând șutul lui David De Gea.

Gerard Moreno a fost inițial o greșeală a staff-ului lui Villarreal, care l-a lăsat să plece în 2015 la Espanyol pentru doar 1.500.000 de euro, pentru ca în 2018, să îl răscumpere pentru suma de 20.000.000 de euro.

Acum, Moreno are și 10 prezențe în naționala Spaniei, pentru care a marcat 5 goluri, dintre care 2 au fost înscrise împotriva României, în duelul de pe „Wanda Metropolitano”, scor 5-0 pentru iberici, tot Gerard Moreno oferind și un assist în acel meci.

  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Gerard Moreno, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT