Sport

Vin banii la Dinamo! Anunțul lui Răzvan Zăvăleanu despre planul PCH de reducere a datoriilor

Dinamo e în criză în ceea ce privește situația din clasament din Liga a 2-a Casa Pariurilor, dar suferă și din punct de vedere financiar și administrativ.
28.09.2022 | 14:51
Vin banii la Dinamo Anuntul lui Razvan Zavaleanu despre planul PCH de reducere a datoriilor
Dinamo București a primit o tranșă din transferul lui Deian Sorescu la Rakow. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo București a primit o gură de oxigen după ce a primit o parte din banii cuveniți de pe urma transferului lui Deian Sorescu la Rakow. Anunțul a fost făcut de administratorul judiciar al clubului Răzvan Zăvăleanu.

Vin banii la Dinamo! Ajutor nesperat pentru „alb-roșii”

Dinamo se află într-o continuă criză. Formația antrenată de Ovidiu Burcă se află pe locul 16 în Liga a 2-a Casa Pariurilor, cu doar 6 puncte în 7 partide. Mai mult decât atât, „câinii roșii” au probleme și din punct de vedere administrativ și financiar.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, a anunțat că situația financiară s-a mai ameliorat în ultima perioadă. Asta și pentru că în conturile clubului a intrat o parte din banii de pe urma transferului lui Deian Sorescu la Rakow. Internaționalul român, titluarizat în Liga Națiunilor de Edi Iordănescu, informație publicată în exclusivitate de FANATIK, s-a transferat în Polonia pentru 800.000 de euro.

„Am primit o tranșă pentru Sorescu și avem banii pentru a merge mai departe și să găsim investitorul care să satisfacă exigențele noastre, ale creditorilor, ale acționarilor”, a mărturisit Zăvăleanu, la Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Dinamo are resurse financiare cel puțin până în primăvară

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în Liga 2 Casa Pariurilor la finalul sezonului trecut. Chiar dacă anunțaseră că se vor bate la promovare, „alb-roșiii” nu ocupă primele locuri din eșalonul secund, așa cum era de așteptat, ci mai degrabă sunt mai aproape de Liga 3.

Răzvan Zăvăleanu a dat o veste bună întregii suflări dinamoviste și a anunțat că „Deocamdată avem banii necesari ca să ducem activitatea curentă, cel puțin până în primăvară”. 

ADVERTISEMENT

Oficialul lui Dinamo a făcut lămuriri și în ceea ce privește planul pus la cale de PCH, pentru a reduce cea mai mare parte a datoriilor cu care se confruntă clubul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Răzvan Zăvăleanu: „Sper ca așteptările suporterilor să fie împlinite”

Răzvan Zăvăleanu a fost intens criticat de fanii-acționari ai lui Dinamo, după ce a decis să-i plătească suma de 48.000 de euro lui Dario Bonetti, echivalentul a opt salarii restante din perioada septembrie 2021 – mai 2022, plus 1.567 de lei, contravaloarea biletelor de avion.

ADVERTISEMENT

Prin noul plan de reorganizare modificat, Răzvan Zăvăleanu vrea să transforme investițiile PCH în acțiuni, pentru ca asociația suporterilor să se transforme în noul acționar majoritar de la Dinamo.

Răzvan Zăvăleanu susține că pune interesele suflării dinamoviste pe primul loc. „Dacă se întâmplă așa cum declarativ s-a spus, că e importantă e soarta lui Dinamo nu interesele particulare, mă aștept să nu fie contestată această modificare. 

A fost făcută în interesul lui Dinamo, în ideea de a salva această echipa, nu în beneficiul personal al unuia sau altuia. Sper ca așteptările suporterilor să fie împlinite și să avem un plan de reorganizare votat și acceptat de către judecător și să vină un investitor”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT