Fotbal intern

Vin banii la Dinamo! Sumă FABULOASĂ pentru “cîini”

Conducerea lui Dinamo are un nou motiv de bucurie, după ce i-a vîndut pe Srgian Luchin şi Alexandru Curtean pentru 850 de mii de euro. La începutul acestui an a venit scadenţa următoarei rate pe...
15.01.2014 | 16:05
Vin banii la Dinamo Suma FABULOASA pentru ciini

Conducerea lui Dinamo are un nou motiv de bucurie, după ce i-a vîndut pe Srgian Luchin şi Alexandru Curtean pentru 850 de mii de euro. La începutul acestui an a venit scadenţa următoarei rate pe care Atalanta Bergamo trebuie să o plătească lui Dinamo pentru Costantin Nica, suma vehiculată fiind de 700.000 de euro, astfel încît “cîinii” vor avea lichidităţi importante pînă la finalul săptămînii.

Cu sigilii puse pe robinete şi uşile de la vestiare pentru neplata utilităţilor către CS Dinamo, conducerea echipei de fotbal a “cîinilor” începe să spere la o redresare din punct de vedere financiar. Veniturile înregistrate în ultima perioadă prin vînzarea de jucători sînt considerate a fi suficiente pentru ca Ionuţ Negoiţă să asigure o parte a bugetului pentru acest retur de campionat, mai ales că investiţiile în aducerea a noi jucători sînt în continuare minime. “Urmează ca în club să intre o nouă rată din banii pe care Atalanta trebuie să îi plătească pentru Nica. Din 1,5 milioane de euro, italienii au plătit la început 800.000 de euro, urmînd acum să vireze diferenţa de sumă”, au dezvăluit surse din cadrul clubului dinamovist.

Jucătorii, salvaţi de Nica? “Sper să ne vină salariile!”

Banii vor intra în conturile clubului pînă la finalul săptămînii, iar această veste i-a făcut pe jucători să se gîndească la restanţele salariale pe care ar fi trebuit să le primească la zi pînă de Sărbători. Acest lucru nu s-a întîmplat, dar fotbaliştii speră ca acum totul să se rezolve. “E bine că vin banii pentru transferul lui Nica. Poate ni se vor achita restanţele la zi. Să sperăm că oficialii se vor gîndi şi la noi acum dacă intră în posesia lichidităţilor şi ne vor da salariile”, au fost auziţi mai mulţi fotbalişti vorbind în vestiar.

Încasări de sute de mii, transferuri la “ciupeală”

Pe lîngă aceste sume pe care fotbaliştii speră să le primească în cel mai scurt timp, teoretic, în conturile “cîinilor” ar mai rămîne cîteva sute de mii de euro, iar întrebarea rămîne de ce, în aceste condiţii, bucureştenii au adus doar jucători din ligile inferioare sau liberi de contract. Cel mai elocvent exemplu este a lui Ionuţ Cioinac care a fost transferat din liga a treia, de la Fortuna Poiana Cîmpina. Bărboianu este şi el un caz asemănător, avînd în vedere că a venit liber de contract de la Astra, acolo unde a jucat foarte puţin şi a acceptat un contract de numai 5.000 de euro, faţă de 8.000 cît i-ar fi oferit divizionara secundă CS U Craiova.

La fel s-a întîmplat şi în cazul lui Gelu Velici, atacant împrumutat pînă în vară de la Ceahlăul, gratis. Problema este că tînărul atacant a jucat şi mai puţin decît Bărboianu, doar 12 minute în totul turul campionatului! Cu toate că despre Bilinski s-a vehiculat o sumă de transfer în jurul a 500.000 de euro, surse din cadrul clubului spun că, de fapt, fotbalistul ar fi ajuns pe o sumă modică în “Ştefan cel Mare”, de doar cîteva zeci de mii de euro!