“Vin impresari şi zic că ăştia iau cîte trei, patru!”

Preşedintele clubului Viitorul Constanţa, Paul Peniu, a declarat pentru FANATIK că este dezamăgit de rezultatele pe care echipa de tineret a Stelei le-a obţinut cu Schalke, 0-3, respectiv...
02.10.2013 | 14:47
Vin impresari si zic ca astia iau cite trei patru

Preşedintele clubului Viitorul Constanţa, Paul Peniu, a declarat pentru FANATIK că este dezamăgit de rezultatele pe care echipa de tineret a Stelei le-a obţinut cu Schalke, 0-3, respectiv Chelsea, 0-4, deoarece Gică Hagi a trimis şase jucători de la Academia sa, iar aceştia, sub comanda antrenorului Ioan Toma nu joacă aproape nimic. Mai mult, oficialul constănţenilor a dezvăluit că în această iarnă “Regele” îşi va lua fotbaliştii înapoi. “Vă daţi seama că eu şi Gică Hagi sîntem cu ochii pe meciurile Stelei de la tineret, din Liga Campionilor, deoarece ne interesează evoluţia jucătorilor noştri împrumutaţi. Mie nu-mi convine absolut deloc cînd am văzut ce bătăi au încasat jucătorii lui Toma în primele două partide.  Din păcate, conducerea Stelei a dat dovadă de lipsă de profesionalism faţă de sectorul juvenil şi de formarea echipei de tineret pentru Liga Campionilor. Ok, Steaua mănîncă bătaie, nu Viitorul, dar în echipa ta sînt si fotbalişti de la Academia lui Hagi, iar prin tribune mai vin la meciuri şi impresari, care apoi zic <Ăştia-s jucători care iau cîte trei, patru, ce să facem cu ei?!>”, a spus Peniu pentru FANATIK.

“La noi joacă fotbal, iar la Steaua nu joacă mai nimic”

În continuare, conducătorul echipei Viitorul Constanţa a mărturisit că Hodorogea, Mitiriţă, Tîrnovan, Gheorghe Daniel, Vasile Bogdan şi Boitoş, fotbaliştii împrumutaţi de la Academia lui Hagi, nu se simt bine sub comanda tehnicianului Toma. “Am văzut şi noi că jucătorii împrumutaţi de Viitorul nu au avut evoluţii bune, dar gîndiţi-vă că aceşti băieţi, la noi, la Constanţa, jucau fotbal, iar acum nu se regăsesc. Probabil că acest lucru se întîmplă şi din cauza faptului că echipa asta nu e omogenă, dar Hagi le-a propus să le dea şi un antrenor, care îi cunoştea mult mai bine pe copiii de la noi, dar steliştii ne-au spus că omul respectiv nu le cunoaşte lor foarte bine jucătorii”, a mai afirmat Peniu.

“La iarnă ne luăm jucătorii înapoi”

Paul Peniu ne-a dezvăluit că în această iarnă cei şase jucători împrumutaţi de la Viitorul Constanţa se vor întoarce la Academia lui Gică Hagi. “În iarnă, copiii noştri se vor întorece la Viitorul. Avem o clauză ca ei să rămână la Steaua doar dacă echipa de tineret a lor se califică în primăvara Ligii Campionilor. Cum nu prea mai au nicio şansă, atunci această convenţie pică. Hagi a vrut să-i ajute pe cei de la Steaua cu inima deschisă, deoarece în trecut şi dînşii ne-au ajutat pe noi cu Lazăr, Toşca, Bejan şi Rusu. Însă, pînă la urmă, e păcat că ei nu pun accent pe sectorul juvenil. Chiar şi Dinamo se îngrijeşte mai bine de juniori. Jucătorii împrumutaţi la Steaua sînt fotbalişti buni, anul trecut grupa lor a bătut actuala echipa a Stelei, la categoria lor de vîrstă, cu 5 -o şi 3-0… În concluzie, aş vrea să vă spun că formaţia de tineret a Stelei nu arată ca o echipă şi fiecare joacă doar pentru el! Nu se ascultă de indicaţii, nu se ascultă de nimic şi asta e grav”, a încheiat Peniu.

paulpeniu-1320677188