News

Vin noi furtuni puternice. Majoritatea regiunilor, sub cod galben. Se așteaptă vijelii, ploi torențiale și grindină

ANM a emis un nou cod galben de furtuni puternice. Vineri, de la ora 11.00, majoritatea regiunilor vor fi afectate de vijelii, ploi torențiale și căderi de grindină.
17.06.2022 | 10:23
Vin noi furtuni puternice Majoritatea regiunilor sub cod galben Se asteapta vijelii ploi torentiale si grindina
ANM, alertă cod galben de furtuni puternice, vijelii și grindină. Zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță noi furtuni puternice.

ANM, alertă cod galben de furtuni puternice, vijelii și grindină. Zonele afectate

ANM a emis, vineri dimineață, un nou cod galben de vijelii, ploi abundente și căderi de grindină. Alerta intră în vigoare la ora 11.00, fiind valabilă până sâmbătă dimineața la ora 6.00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

În aceste regiuni se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină.

În cursul nopții, aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se mai arată pe site-ul instituției de meteorologie.

ADVERTISEMENT

Vreme instabilă și în București. Se anunță furtuni după orele amiezii

După ce miercuri și joi au fost zile mai liniștite, Capitala va fi lovită vineri de noi fenomene severe, specifice sezonului cald în care ne află.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în București, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din orele amiezii.

ADVERTISEMENT

Vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală în medie de 55…75 km/h), averse și posibil grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 5…10 l/mp și izolat 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopții va fi de 14…17 grade.

ADVERTISEMENT