Fotbal international

Omul-titlu Vincent Kompany pleacă de la Manchester City și va fi antrenor-jucător! Îl va pregăti pe Alex Chipciu

19.05.2019 | 14:14
Omultitlu Vincent Kompany pleaca de la Manchester City si va fi antrenorjucator Il va pregati pe Alex Chipciu

Vincent Kompany a avut un sezon fantastic cu Manchester City reuşind să câştige tripla: Premier League, Cupa Angliei şi Cupa Ligii! Fundaşul în vârstă de 33 de ani a făcut un anunţ surprinzător după finala Cupei, câştigată de City cu 6-0 în faţa lui Watford: pleacă de la echipă la finalul sezonului! Starul belgian va pleca la Anderlecht, acolo unde urmează să fie antrenor-jucător. 

Vincent Kompany pleacă de la Manchester City și va fi antrenor-jucător: “E cea mai pasională decizie”

Fundaşul belgian a publicat pe reţelele de socializare o scrisoare în două părţi prin care îşi anunţă plecarea de la club. Kompany a ţinut să le mulţumească tuturor celor de la Manchester City spunând că nu putea să îşi dorească ceva mai mult de la un club. El a evoluat la City între 2008 şi 2019 reuşind să câştige 4 titluri, 2 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii şi 2 Supercupe ale Angliei.

Cu adevărat surprinzător este că Vincent Kompany a ales să semneze cu Anderlecht, acolo unde va fi antrenor-jucător: “Am ales să fiu recunoscător trecutului, dar sunt la fel de ambiţios şi în ceea ce priveşte viitorul. Pentru următorii trei ani, voi fi manager şi jucător la Anderlecht. Cel mai bun club din Belgia. Poate să pară o surpriză pentru voi, dar e cea mai pasională şi raţională decizie pe care puteam să o iau”

Anderlecht trece printr-un moment delicat. Belgienii sunt pe locul 6 cu o etapă înainte de finalul sezonului şi nu va juca în stagiunea viitoare din cupele europene. Vincent Kompany a refuzat oferte importante din punct de vedere financiar de la West Ham, dar şi de la echipe din MLS şi campionatul Chinei.

12 May 2019, England, Manchester: Manchester City's Vincent Kompany (C) carries the Premier League trophy on stage during the Manchester City's celebrations after winning the Premier League title at the Etihad Stadium. Photo: Anthony Devlin/PA Wire/dpa
Vincent Kompany pleacă de la Manchester City și va fi antrenor-jucător! Îl va pregătii pe Alex Chipciu

Kompany îl va antrena pe Alex Chipciu

La Anderlecht în această vară va reveni şi Alex Chipciu. Mijlocaşul naţionalei României nu va continua la Sparta Praga, acolo unde a fost împrumutat de belgieni până în această vară. Cehii au decis să nu plătească clauza pentru un transfer definitiv şi românul se întoarce la Anderlecht, club cu care are contract până în 2020.

Alexandru Chipciu in meciul de fotbal dintre Romania si Lituania, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata 17 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vincent Kompany pleacă de la Manchester City și va fi antrenor-jucător! Îl va pregătii pe Alex Chipciu

Vincent Kompany revine după 13 ani la Anderlecht Bruxelles. A început fotbalul la Centrul de Copii şi Juniori de la Anderlecht şi între anii 2003 şi 2006 a jucat pentru echipa mare a belgienilor de unde a făcut pasul la Anderlecht şi, ulterior, la Manchester City. Kompany este şi căpitanul echipei naţionale a Belgiei, alături de care a încheiat pe locul 3 la Campionatul Mondial din Rusia.

Cei de la Anderlecht i-au făcut un filmuleţ special lui Kompany, la revenire “Bine ai venit acasă, Vincent”:

  • 2 titluri a câştigat Kompany alături de Anderlecht
  • 12 trofee a obţinut belgianul la Manchester City
  • 2,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Alex Chipciu